Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Gabisia 21:19, 27 sie 2014

Madżenko, oj nie mogę się doczekać Twoich róż w czerwcu 2015!
Będzie się działo, będzie zabawa
Ja ciągle nie mogę się zdecydować na kolejne róże i kolorystykę…
Co już mam listę gotową, to wlezę na jakiegoś bloga różanego i wykreślam, dopisuję…

Myślisz, że powinnam już czekać na te z gołym korzeniem, czy jeszcze pojemnikowe kupować?

Czy zamawiałaś w Beneksie Angelique, czy będziemy zbierać zamówienie wspólnie tak jak w zeszłym roku??

Całusy!
Karabela 21:32, 27 sie 2014

Dziewczyny, jak można to chętnie podłączę się do Waszego zamówienia

a tymczasem Gospel dla Madżenki, trochę na zdjęciu przejaskrawiony, na rabacie ciemniejszy, jeszcze ma z 5 pąków, sadzony 1,5 miesiąca temu,
jak dla mnie pasuje do Ascot
Bogdzia 21:49, 27 sie 2014

Jestem na bieżąco. Za mało zdjec było. Pozdrówka.
monteverde 21:56, 27 sie 2014

Też jestem na bieżąco i serdecznie pozdrawiam, a tu dodatek do postu Irenki
http://www.rozarium.org/roze/r-a-caprice-de-meilland/
Madzenka 22:29, 27 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Madżenno, dziękuję za kwiatki. Żółta kuchenna rabata - to "moja" rabata. To miejsce jest jakoś najbardziej wyjątkowe. Mówią, że kuchnia sercem domu. A mnie się wydaje, że kuchnia jest też sercem ogrodu. I to serce jest tak troszkę "z boku".

Podaj na PW proszę, gdzie zamówić cebule (żółte tulipany i kolorowe krokusy) - nie mam żadnego doświadczenia w takich zakupach.

EDIT: serce z boku, czyli tak ma być. Cebulowe dziewczyny już podały namiary i mam z głowy. Klik, klik (...) i .... masa sadzenia.

Ewo oby roślinki zdrowo rosły
Rabata przy kuchni przjedzie kolejną metamorfozę, widziałaś rh do wyciepania....

Dziewczyny juz napisaly gdzie zamawiamy cebulki. To klik klik zdradzieckie, uprzedzam. Zawsze moja lista chciejstw gdy sie znajdzie w koszyku to ipewa na ponad 1000 zł.... A potem muszę robic usuń, usuń, usuń, etc....

Jak glowa? Moja po jodze ok
Madzenka 22:29, 27 sie 2014

Milka napisał(a)
Marzenko, u Danusi lista roślin, które będą nagradzane zieleń to życie; jest tam cudna róża Capricia, chyba też w twoim guście i parę innych nowinek, zachwycił mnie różowy berberys
pogodę mamy chyba się trochę utrzyma

Zaraz looknę
Madzenka 22:34, 27 sie 2014

Gabisia napisał(a)
Madżenko, oj nie mogę się doczekać Twoich róż w czerwcu 2015!
Będzie się działo, będzie zabawa
Ja ciągle nie mogę się zdecydować na kolejne róże i kolorystykę…
Co już mam listę gotową, to wlezę na jakiegoś bloga różanego i wykreślam, dopisuję…

Myślisz, że powinnam już czekać na te z gołym korzeniem, czy jeszcze pojemnikowe kupować?

Czy zamawiałaś w Beneksie Angelique, czy będziemy zbierać zamówienie wspólnie tak jak w zeszłym roku??

Całusy!

Gabi ja też się nie moge doczekać róż Tylko mam problem, że już zamówione a nie wiem gdzie mam je upchać........
Ale mam jeszcze dwa miesiące na myślenie... I wykopanie budleji...

Generalnie z odmian, ktore chciałam zamówić wszystkie dostepne tylko z gołym korzeniem. Falstaffa kupiłam jednka w. Rosarium w pojemnikach, bo chciałam aby już się korzenił

Ja już zamówilam w benexie, ale jak bedzie ie zbierać zamówienie to chętnie dołączę.
Madzenka 22:39, 27 sie 2014

Karabela napisał(a)
Dziewczyny, jak można to chętnie podłączę się do Waszego zamówienia

a tymczasem Gospel dla Madżenki, trochę na zdjęciu przejaskrawiony, na rabacie ciemniejszy, jeszcze ma z 5 pąków, sadzony 1,5 miesiąca temu,
jak dla mnie pasuje do Ascot

Karabela moja Gospel ma maluuuuutkiego pączka... Może się przekonam jaki kolor, bo jeśli mnie pamięć nie myli to była ciemna... Ale że to był jeden jedyny pąk to może się mylę.... Wprawdzie teraz bez słońca róże duzo ciniejsze kolory mają. Moja fairy aż razi w oczy
Do Ascot posadziłam red leonardo da vinci, gdyż jest podobnie malinowy, chociaż ciut jasniejszy. Pasuje do żurawek georgia peach. Ale gdzieś przeczytałam że posadzona obok princess alexandra of kent (wybaczcie nie chce mi sie uzywać dużych liter.....) ma nie konweniujący kolor... tak się pięknie przyjęła, ma dużo pąków i muszę przesadzić?? wot i efekt kupowania kolorów w oparciu o oglądanie fotek na ekranie monitora......
Madzenka 22:40, 27 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Jestem na bieżąco. Za mało zdjec było. Pozdrówka.

Bogdziu bo przez tę elewację to zamiera moje życie towarzyskie i forumowe... Chwilowa przerwa bo M chory i nie ma kto oszlifować kolejnych kawałków... A ja weny do życia nie mam. Najchętniej bym pod kocykiem czytala
Madzenka 22:41, 27 sie 2014

monteverde napisał(a)
Też jestem na bieżąco i serdecznie pozdrawiam, a tu dodatek do postu Irenki
http://www.rozarium.org/roze/r-a-caprice-de-meilland/

O meilland, te lubię Coś mi się wydaje że zostanie wykupiona
Aniu ugrzęzłam przez Ciebie...znów obejrzałam wszystkie róże w R...dobrze , że większość "brak towaru"...