Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Mirella 20:41, 27 sie 2014

Haniu witam się po przerwie śliczne fotki ze spaceru i ogrodowe,a najbardziej cieszy mnie widok Twojej radosnej osóbki dziękuję.
Bogdzia 21:02, 27 sie 2014

Iwa napisał(a)

A w drzewie wypatrzyłam buźkę małego skrzata, a może to chochlik, bo figlarny błysk ma w oczach

Rzeczywiscie jest. Piękna ta droga nad jezioro , coraz mniej takich piaszczystych dróg. Pozdrówka.
barbara_kraj... 21:25, 27 sie 2014

Iwa napisał(a)
Witaj Haniu, miło Cię widzieć! Podróże Ci służą, bo pięknie wyglądasz, na zdjęciu.
Miłego czasu z wnukami

A w drzewie wypatrzyłam buźkę małego skrzata, a może to chochlik, bo figlarny błysk ma w oczach

Czy to ten chochlik? A z prawej wyraźna twarz śpiącego, starego krasnala

Haniu, wnioskuję, że wojaże udane
hanka_andrus 21:28, 27 sie 2014

Proszę, proszę! Ile osób tyle spojrzeń na sęka. I w dodatku, każdy co innego zobaczył! I o to mi chodziło.
Będąc na spacerze wypatrujcie takie sęki,gałęzie i inne korzenie. Dziś w trawie pod sosną zobaczyłam banana. Ale po odwróceniu, okazał się zwykłym kawałkiem gałęzi sosnowej, bez kory. No i z moich chęci na darmowego banana ostał mi się tylko uśmiech na twarzy.

Z moich podróży przywiozłam trochę skorup:

I znalazłam jakieś podkowy na szczęście

Ale takiego stroju nie mogłam nabyć, już był zarezerwowany, niestety.

Eksponaty z Muzeum w Cieszynie - Pozdrawiam mieszkańców Podbeskidzia i Beskidu po obu stronach granicy.
21:28, 27 sie 2014
No, ten, ten właśnie Super, Basiu! i tę kokardkę też tak widzę.A starego krasnala jakoś nie...

Haniu, gliniane naczynia to moje klimaty, wiesz... a strój, to jak widzę odtworzenie tego z obrazu? Suknia tkana, czy haftowana we wzory?
A! Już widzę, powiększyłam zdjęcie.
hanka_andrus 21:56, 27 sie 2014

Iwo, suknia cudowna w realu, ale ja się na tkaninach nie znam, hafty na gorsecie były, naczółki dziergane, to i spódnica pewnie tkana samodzielnie.

A w tym muzeum jest wystawa rzemiosł- kowalstwo, szewstwo, bednarstwo, rymarstwo, garbarstwo, slusarstwo, krawiectwo, i wiele innych.

Tak wyglądały dawne "zamki Gerda" od "tylnej" strony
22:46, 27 sie 2014
Mnie się maszyna do szycia podoba, właśnie noszę się z zamiarem kupna dla Joli, może tę jej podsunę do wyboru
hanka_andrus 01:04, 28 sie 2014

Ta druga maszyna, Iwonko,tylko do szycia butów była. A przy stroju była też do tkanin, ale te wszystkie maszyny były na ręczny napęd, niestety.Córce by było niewygodnie przy takiej pracować.
Zuzula 13:33, 28 sie 2014

Hanuś, jak zwykle piękne zdjęcia.

Dalie czerwone jak siostry bliźniaczki moich bordowo-fioletowych.
Skorupy przecudne. Jak pomyślę ile takich mój ojciec wyrzucił po swoich rodzicach, to mnie w dołku ściska. W sam raz na pelargonie.

Zawsze wypatrzysz coś fajnego.

Pozdrawiam.
zbigniew_gazda 14:03, 28 sie 2014

Też się witam po urlopie Twoim i wojażach. Super pamiątki zabytkowe. Pozdrowienia.