Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Ewy 14:02, 15 lip 2014

Do góry
Zakwitł mój dzwoneczek, prawda że cudny?

Zakwitł też rozchodnik.

Zaczynają kwitnąć zawilce.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 15 lip 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ładnie miksujesz i dobierasz kolorki, rabata z cyniami jak najbardziej mi się podoba.....taka angielska ścieżka pełna kwiatów, takie uwielbiam

Derenia Świdwę kupiłaś....kiedy go pokażesz, ma cudowny ciemno zielony kolor i śliczne listeczki

Monarda ok... lubię wysokie byliny i fiolety, monardy nigdy nie zostawiałam nie ściętej na nasiona ponieważ dostaje mączniaka i grzyb przenosi się na inne rośliny, jak przekwitną to od razu je ścinam, ale rozłogowo się rozrasta i to nam wystarczy....wyślę ci czerwoną, ale jednak bezpieczniej będzie dla niej jak przekwitnie, jeszcze trochę odłóżmy wysyłkę

Liatra przepiekna i te żurawie wyglądają jak żywe

buziak

U mnie ciut z tymi kolorami namieszane, ale może jakoś to uporządkuję, choć mąż nie chce o tym słyszeć, tak lubi
myślę, gdzie ten dereń posadzić, pozostałe rośliny też czekają, jedną prawie ususzyłam
rzeczywiście jest cudny, oto i on

zatem wstrzymamy się a jak nisko tniesz Monardy po przekwitnięciu?

nowa angielka, ale porcelanowa, dalsze intensywniejsze

Leonardo i Chicago

rosną w otoczeniu traw, wilczomleczy i przywrotnika, werbeny i budlei
białe nadal tylko w pąkach

cmokam
Na Francuskiej 13:42, 15 lip 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
I jeszcze takie widoczki

misz-masz na bylinowej

I moja duma w warzywniku: papryka i pomidorki. W tym roku i ja skosztuję, jest ich cała masa

Pięknie jest, nie ma to tamto!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:30, 15 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudownie i kolorowo Zachwycam się bezustannieBuziaczki

A czasami i krzykliwie wręcz, jak w artykule Danusi, ten ogród czerwono- demoniczny
buziaki
portrety liliowców i lilie
moje ulubione za zapach

nawet nie wiedziałam, że je mam, ciągle jakieś nowe zakwitają
ale mam takie co 2 lata i żaden nie zakwitł, nie wiem czemu

Formowanie korony 13:28, 15 lip 2014

Do góry
Przystąpiłam do formowania grujecznika. Oprócz gałęzi która zupełnie była przekrzywiona, przywiązałam też gałąź z lewej strony by bardziej szła do góry (nie wiem czy to korzystne?). Gałąź po prawej rośnie nie jest przywiązana.

I teraz pytanie - czy coś poprawić i czy trzeba go w jakiś sposób przyciąć? (np. prawą gałąź, bo jest teraz nieproporcjonalnie długa, czy te które idą do środka)
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:23, 15 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
U mnie liatry od zeszłego roku, biedronkowe. Tamtego lata marnociny były, ale w tym dorodne porosły Jak u Ciebie Tylko jeszcze białe nie zaczęły. Ale u mnie słoneczko trochę później do nich dociera, pewnie dlatego. Szybko się rozrosły

Nie martw się Irciu, u mnie buksiki też jeszcze nie ostrzyżone, ani trzmieliny na kijach...zdążymy

Moje są na patelni i suszy i widzę, że na 3 rok są najładniejsze
o jej...no tak, jeszcze trzmieliny, w sumie mam ich 8, jedne cięłam, ale już znowu trzeba
zaczynam się zastanawiać, czy z moich kulek nie robić żywopłot, mniej precyzyjnego cięcia, ale pomyślę...no i stożki do zrobienia 3...też mam pietra
ruszyła hortensja na pniu i wkoło wszystkie inne....jedną pies mi połamał
a dziś rano buszowała pod ambrowcem w żurawkach i trytomach...aż się boję powrotu do domu...!

Buk pospolity - Fagus sylvatica 13:21, 15 lip 2014

Do góry
Purpurea Pendula i Purple Fountain

Marzy mi się Siedlisko.... 13:06, 15 lip 2014

Do góry

Marzy mi się Siedlisko.... 13:02, 15 lip 2014

Do góry
Kilka na początek

Mały ogród pod Białymstokiem 13:01, 15 lip 2014

Do góry
żona w domu nie próżnuje

mam nadzieję, że te 3 małe iglaczki przesadzone z przed domu się przyjmą - jednak pora roku nie sprzyja a i ziemi specjalnej nie miałem więc poszła ta co była - może dać teraz jakiś nawóz?

Ogród w skali mikro cz.II 12:59, 15 lip 2014

Do góry
Moja róża giardina dla Was.. Znów

I mój liriodendron Aureomarginatum ... Czyli tulipanowiecak kto woli .. Wciąż maciupeńki

Tą rabatę bardzo lubię .. Udał mi się ją jakoś ładnie kolorystycznie zakomponować .. Tylko wywalę te drewniane ograniczniki i będzie miodzio .. Ale się sama pochwaliłam

Konwalnik..też nie chce rosnąć .. Ma trzy liściory na krzyż , ale postanowił zakwitnąć .. Widzieliście już takie cuś ??

Miłego dnia

Rozpoznawanie chorób i szkodników 12:48, 15 lip 2014

Do góry
Witam
Coś atakuje moje roślinki.Czy to jakiś grzyb?Popryskałam miedzianem i oberwałam brązowiejące listki, ale niestety pojawia sie znowu.Co mogę zrobić?
Jasminowiec

Bez

Róża

Najgorzej jednak wygląda mój klon"princeton gold". Czy to mogą być przepalenia?Rośniej wpełnym słoncu. Mam go od roku.Liście bledną, potem brązowieją i opadają.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:46, 15 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Cały czas się nad nią zastanawiam, pięknie u Ciebie wygląda....jak długo kwitnie?...muszę dobrze zaplanować, bo juz za dużo tych chciejstw mam....pozdrówka Irenko

Teraz Jula polecam z czystym sumieniem, ale trzeba dać jej ciut miejsca, słoneczne stanowisko i z miesiąc kwitnie jak nic, a może i dłużej przy sprzyjających warunkach
tak, forum oznacza chciejstwa, ale u mnie one już są przemyślane, nie idę na żywioł
cmokam
cudem kwitną lilie pod klonem, zawsze sunia mi je niszczyła, a takie pachnące są....widać i rozchodniki, białe i bordowe, prawie kwitnące
i przymiarka derenia Świdwy...w tle vanilka

przetacznik Christa późno ruszył, chyba ma sucho w nowym miejscu i źle zniósł przenosiny, ale kwitnie i to coraz więcej
za plecami ma ostrokrzew prowadzony w stożek...póki co, nieudolnie

dwa kolory pysznogłówki
tu na razie bez mączniaka, w innym miejscu co rok..

kolor pomarańczowy w mieczykach i chyba aksamitkach...takie inne i wysokie
Ogród Tosi 12:45, 15 lip 2014

Do góry
atena35 napisał(a)

Hortensjowy szał już tuż, tuż

fajne połączenie wrzosów/ wrzośców z limkami

ja właśnie szukałam pomysłu co dać hortkom pod nóżki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:35, 15 lip 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

Śliczna ta fotka.

Nieskromnie powiem, że udało mi się ono
głogowniki znowu idą w nowe listki, aby były ładne- trzeba często ciąć....tak myślę.. i koło nich jakoś ruszyła hakone, ale ta odmiana wolniejsza jednak.....ocenię pod koniec sezonu, porównam te 2 moje odmiany

czerwień tej hortensji trudno pokazać......w towarzystwie ma wilczomlecz, uwielbiam tę odmianę od Ani an_tre

a ta jakaś inne ma kwiaty, nazwy nie mam

patyki całe w pąkach

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:27, 15 lip 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Ależ u Ciebie pięknie, bujnie, kolorowo i miłkowo Taki rajski ogród Irenki tworzysz. Bardzo mi się podoba. I tak kwitnąca kostrzewa też. Pozdrawiam Irenko

Anuś dzięki miło słyszeć, że zmierzam ku lepszemu
wprowadziłam kolejne ozdoby, reszta czeka na powieszenie

i tu w tym miejscu przy motylach i ważkach, sadzę powojnik Solidarność, ma intensywnie czerwone kwiaty, ciekawe czy w tym roku je zobaczę

Aniu pozdrawiam
Ogród Tosi 12:23, 15 lip 2014

Do góry
atena35 napisał(a)

no, elegancko !
Ogród Tosi 12:17, 15 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

To tak jak ja z moim tulipanowcem.... I mam wielka nadzieję ,że się nie wyrwie spod tej kontroli , o której piszesz , bo inaczej cały ogródeczek mi zarośnie

Buziaki Tosiu

Eluś będziemy czuwać Buśki

Ogród w cieniu brzozy 12:10, 15 lip 2014

Do góry
Przemku, Ewo dziękuję, również nigdy mi dość widoczków różanych.

Gabrysiu, ja wyjątkowo jak na mnie mam ją z doniczki, więc szybszy start, myślałam, że masz ją już od tamtego roku. Także zawsze czekam na kwiat, nie obrywam aż nie zobaczę.

Violu, Ozz witajcie, już u Was byłam.

Borbetko, Doniu
witam i zapraszam, dla Was moja stipa.

O zachodzie słońca.

Ogród Tosi 12:09, 15 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Coś od Tosi nie można się doprosić nowych foteczek.... szkoda

Jakoś doba mi się ostatnio skurczyła

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies