U mnie ciut z tymi kolorami namieszane, ale może jakoś to uporządkuję, choć mąż nie chce o tym słyszeć, tak lubi
myślę, gdzie ten dereń posadzić, pozostałe rośliny też czekają, jedną prawie ususzyłam
rzeczywiście jest cudny, oto i on
zatem wstrzymamy się a jak nisko tniesz Monardy po przekwitnięciu?
nowa angielka, ale porcelanowa, dalsze intensywniejsze
Leonardo i Chicago
rosną w otoczeniu traw, wilczomleczy i przywrotnika, werbeny i budlei
białe nadal tylko w pąkach
Przystąpiłam do formowania grujecznika. Oprócz gałęzi która zupełnie była przekrzywiona, przywiązałam też gałąź z lewej strony by bardziej szła do góry (nie wiem czy to korzystne?). Gałąź po prawej rośnie nie jest przywiązana.
I teraz pytanie - czy coś poprawić i czy trzeba go w jakiś sposób przyciąć? (np. prawą gałąź, bo jest teraz nieproporcjonalnie długa, czy te które idą do środka)
Moje są na patelni i suszy i widzę, że na 3 rok są najładniejsze
o jej...no tak, jeszcze trzmieliny, w sumie mam ich 8, jedne cięłam, ale już znowu trzeba
zaczynam się zastanawiać, czy z moich kulek nie robić żywopłot, mniej precyzyjnego cięcia, ale pomyślę...no i stożki do zrobienia 3...też mam pietra
ruszyła hortensja na pniu i wkoło wszystkie inne....jedną pies mi połamał
a dziś rano buszowała pod ambrowcem w żurawkach i trytomach...aż się boję powrotu do domu...!
mam nadzieję, że te 3 małe iglaczki przesadzone z przed domu się przyjmą - jednak pora roku nie sprzyja a i ziemi specjalnej nie miałem więc poszła ta co była - może dać teraz jakiś nawóz?
I mój liriodendron Aureomarginatum ... Czyli tulipanowiecak kto woli .. Wciąż maciupeńki
Tą rabatę bardzo lubię .. Udał mi się ją jakoś ładnie kolorystycznie zakomponować .. Tylko wywalę te drewniane ograniczniki i będzie miodzio .. Ale się sama pochwaliłam
Konwalnik..też nie chce rosnąć .. Ma trzy liściory na krzyż , ale postanowił zakwitnąć .. Widzieliście już takie cuś ??
Witam
Coś atakuje moje roślinki.Czy to jakiś grzyb?Popryskałam miedzianem i oberwałam brązowiejące listki, ale niestety pojawia sie znowu.Co mogę zrobić?
Jasminowiec
Bez
Róża
Najgorzej jednak wygląda mój klon"princeton gold". Czy to mogą być przepalenia?Rośniej wpełnym słoncu. Mam go od roku.Liście bledną, potem brązowieją i opadają.
Teraz Jula polecam z czystym sumieniem, ale trzeba dać jej ciut miejsca, słoneczne stanowisko i z miesiąc kwitnie jak nic, a może i dłużej przy sprzyjających warunkach
tak, forum oznacza chciejstwa, ale u mnie one już są przemyślane, nie idę na żywioł
cmokam
cudem kwitną lilie pod klonem, zawsze sunia mi je niszczyła, a takie pachnące są....widać i rozchodniki, białe i bordowe, prawie kwitnące
i przymiarka derenia Świdwy...w tle vanilka
przetacznik Christa późno ruszył, chyba ma sucho w nowym miejscu i źle zniósł przenosiny, ale kwitnie i to coraz więcej
za plecami ma ostrokrzew prowadzony w stożek...póki co, nieudolnie
dwa kolory pysznogłówki
tu na razie bez mączniaka, w innym miejscu co rok..
kolor pomarańczowy w mieczykach i chyba aksamitkach...takie inne i wysokie
Nieskromnie powiem, że udało mi się ono
głogowniki znowu idą w nowe listki, aby były ładne- trzeba często ciąć....tak myślę.. i koło nich jakoś ruszyła hakone, ale ta odmiana wolniejsza jednak.....ocenię pod koniec sezonu, porównam te 2 moje odmiany
czerwień tej hortensji trudno pokazać......w towarzystwie ma wilczomlecz, uwielbiam tę odmianę od Ani an_tre
Przemku, Ewo dziękuję, również nigdy mi dość widoczków różanych.
Gabrysiu, ja wyjątkowo jak na mnie mam ją z doniczki, więc szybszy start, myślałam, że masz ją już od tamtego roku. Także zawsze czekam na kwiat, nie obrywam aż nie zobaczę.
Violu, Ozz witajcie, już u Was byłam.
Borbetko, Doniu witam i zapraszam, dla Was moja stipa.