Dobry wieczór,
Wracam ze zdjęciami... oj nanosiłam się tych doniczek w tą i spowrotem dziś po południu
Na początek sama obwódka z berberysa Admiration, chyba będę musiała kilka dokupić bo jak widać na zdjęciu są za rzadko
a teraz zdjęcie, gdy są już dwie linie berberysów: Admiration i GOldalita oraz wrzosy Disco Queen, Collette i wrzosiec Springwood (będzie kwitł na biało) do tego dwie juki z lisciami w dwoch kolorach (żółto - zielone), kilka trawek w tej samej kolorystyce i kilka niebieskich, a na środku Surmia Pulverulenta
http://www.futuregardens.pl/catalpa-speciosa-pulverulenta-katalpa-wielkokwiatowa-surmia.html
Zamiast tej surmii na środku mam jeszcze do wyboru klon Carnival szczepiony
bądź jałowiec szczepiony
Surmia, klon Carnival, czy jałowiec szczepiony, a może jeszcze coś innego?
I jeszcze druga rabata przed oknem z przodu domu.
Na razie dałam w centralnym miejscu klona palmowego a obok żurawki, różne rodzaje i kolory, na razie mam ich za mało.
W tym miejscu planuję grę kolorami i fakturami, mam jeszcze do wykorzystania brunerę i miodunkę, czy to dobry pomysł?
A czy ten klon palmowy może zostać, czy coś innego by tam lepiej pasowało?
Podpowiedzi mile widziane
A na koniec jeszcze wrzosowisko, w trakcie tworzenia. Oprócz wrzosów i wrzośców w centralnym miejscu jest tam kalmia oraz kilka pierisów i golterii (choć na tym zdjęciu nie wszystkie rośliny widać)