Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosolkowa Pasja 12:10, 25 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Asiu, to zgodnie z planem, tylko w pustym miejscu kulki brakuje.

Podoba mi się
Na Francuskiej 12:09, 25 sie 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Jutro, w końcu posadzę tutaj 2 powojniki: Jackmani i Błękitny Anioł. Mam nadzieję, że będzie im tu dobrze

Stipy bardzo mi się podobają, koniecznie muszę kupić nasiona lub zebrać swoje

Róże obejrzałam - też jestem ich niegasnącą wielbicielką. Fantastyczne są.
Powyższe zdjęcie jest urzekające...
Kudłate czarownice to kolejna moja miłość... No i żurawki... HELP! HELP!

Kosolkowa Pasja 12:09, 25 sie 2014

Do góry
Asiu, to zgodnie z planem, tylko w pustym miejscu kulki brakuje.
Norweski ogródek... 12:08, 25 sie 2014

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

Piękny, przemyślany i dopracowany ogród! Zrobilam po Norwegii jakieś 5tys.km i nigdzie nie widziałam tak cudnego ogrodu jak Twój. Gratuluje!
Pozdrawiam z działki zarosnietej perzem
Zakątek z fioletową ławeczką 12:06, 25 sie 2014

Do góry
Moja miniaturowa różyczka zmieniła kolor
Była taka...

I taka...

Obecnie jest taka

W Gąszczu u Tess 12:01, 25 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Tess....no bosko ten przedogródek się prezentuje. I to auto jak się wpasowało. Cudnie! Doczytałam, że to eMa zabawka...
Mały ogród pod Białymstokiem 11:57, 25 sie 2014

Do góry
stan trawnika po urlopach

i udało mi się zrobić podstawę do mojego parasola - dość miałem widoku kamieni przygniatających konstrukcję

W Gąszczu u Tess 11:55, 25 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Bergenia szaleje.

Kulki cisowe. Rozważam zamianę przywrotnika ostroklapowego na taką małą hostę. Myślałam o tym już wcześniej, ale miałam obawy, czy hosta na patelni da radę. Ale postawiłam doniczkę już na wiosnę, a hosta nadal żyje i ma się dobrze. Co o tym myślicie?

Hosta fajnie rozjaśnia tę rabatę. I prawdopodobnie jest to odmiana, która radzi sobie w słońcu skoro teraz tak wygląda... Mnie się widzi.
W Gąszczu u Tess 11:53, 25 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Bergenia szaleje.

Oj...kiedy moja bergenia tak zaszaleje
Kolorowy Ogród Geni 11:45, 25 sie 2014

Do góry

miodunka

żurawki
Kolorowy Ogród Geni 11:42, 25 sie 2014

Do góry
Brunery

W Gąszczu u Tess 11:41, 25 sie 2014

Do góry

Nie chce mi się wychodzić z domu, więc zrobiłam fotki z balkonu

Tess dziękuję za te zdjęcia - nareszcie mam jako takie wyobrażenie o Twoim klimatycznym gąszczuświetnie to wygląda.
Rabata z zawilcami zachwyca
U mnie zawilce mają rdzawe liście, nie wszystkie ale tak pół na pół
Były trzy sadzonki ostały sie dwa w tym tylko jeden jest słusznych rozmiarów ale kwitną obie co ja robie nie tak?
Przedogródek z niebieską Warszawą miodzio Mam to samo z autami rozróżniam tylko te z mojego dzieciństwa
Ja hconę mam drugi sezon i rzeczywiście nie oszałamiają wielkością posadziłam obok miodunkę i już pożera trawę Czekam na 3 rok tej trawki bo u Ciebie piękna z tym kopytnikiem
ściskam
Choroby klonów, klon - Acer 11:38, 25 sie 2014

Do góry
No więc przycięlam gałązki z samego dołu, które uschnęły jako pierwsze. Zaraz po obcięciu były zielone. Jednym pędem poruszałam i opadły zniego liście odsłaniając zielone pąki pachwinowe (chyba). Sofotgrafowałam tez pąki szczytowe jednego z pędów.
Martwi mnie jednak biały nalot na pędach... Nie pamiętam czy był od początku, czy pojawił się wraz z systematycznym usychaniem liści, więc nie wiem czy traktować go jako objaw. Na liściach nie ma żadnych białych nalotów.
Może powinnam spróbować go czymś nawieźć? Bo szczerze mówiąc, stosowałam wyłącznie regularne podlewanie.

Kosolkowa Pasja 11:33, 25 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Dobry wieczór a może dzień dobty!

Olu już jestem i mam jakąś propozycję. Jeżeli możesz to pochyl się nad moim rysunkiem może nawet wrzóć do jakiegoś programu do projektowania ogrodów i zobacz czy Ci pasuje. Na tej rabacie, niektóre rośliny pozostają w starych miejscach. Natomiast niektóre przesadziłam. Proponuję trochę dosadzić ale takich samych roślin . Tzn. dodałabym derenia , irgi , trzmieliny i jałowiec blue cip na obwódkę. Może wg. Ciebie lub innych osób dość nietypowa bo nie bukszpanowa bardziej naturalna z jałowca, która zadarni rabatę + trzmielina , która spełni podobne zadanie lecz będzie formowana w czasze. Proponuję cyprysa ivonne prowadzić ala szczepiony i stworzyć formę kulistą na pniu. Na rysunku to ta kula na tle różaneczników a w jego nogach jałowiec płożący + trzmielina. I chyba niec tą rabatę powiększyłam . To na tyle opisu teraz rysunki
Rzut _ widok ale odręczny - to jak zobaczysz rabatę idą od strony drogi w kierunku domu

plan jest teraz nic tylko działać jak deprecha pozwoli
Co do tych drzew cyprysik nutkajski, buk purple fountain już bym tu ich nie dawała bo nie mam miejsca a posadziła moze na trawniku jako soliter to są tak piękne okazy, że dobrze byłoby je wyeksponować
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:10, 25 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tiki też nie mam Jak widać mam mało ....
Z pomarańczu to mam jeszcze Colorburst Orange.. podobna do Maramlady, ale potem płowieje . i taka nijaka.

A Papaya i inne.. też leżały , powiązałam w pęczki byle jak przed Mają... i lezy taka wyświechtana kępa i straszy...

Z żółtych fajnie zachowuje sie Leila.. u mnie najlepsza z żółtych

A najbardziej straszy nadchodząca jesień.. już ja czuć i widać.. trzmielina oskrzydlona.... już się czerwieni...

Mimo narzekania na upiorne kępki, mnie się ta jeżówka podoba, w razie co, trzeba od razu podpory robić a ta żółta fajna, delikatny kolor...no i faktycznie szybko u ciebie ta trzmielina się wybarwia, moja na razie całą zielona, krzak podobnej wielkości
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:09, 25 sie 2014

Do góry
Dostanę listę roślin, więc będzie czas na zastanowienie i przeanalizowanie zalet i wad. Mam nadzieję, że wybiorę słusznie zwycięzcę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:02, 25 sie 2014

Do góry
Pilgrim i ostrogowiec

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:00, 25 sie 2014

Do góry
Bazylia i werbena

Fenkuł i prztacznik

Ogród przydomowy - Hosty 10:58, 25 sie 2014

Do góry
Moja nowa rabata wzbogaciła się o nowe trawki.
Kosolkowa Pasja 10:44, 25 sie 2014

Do góry
Rh może niesłuszne założenie ale załozyłam, że nie będą większe niż conica.
Moje rh mają sporo lat i wyglądają tak różowy 7-8 i niewiele wiekszy od hostów

Ale warunki, gleba, nawozy też mają wpływ - może taki sam u Ciebie byłby większy ??????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies