Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

katiaxx 09:48, 25 sie 2014

Olu - widzę że nadal mordujesz swoją rabatę - a ja swój plan ciągle jestem niezdecydowana, zaglądam do ciebie ale czasem Twój wątek tak gna że nie mam czasu się bardzo cofać i mam luki
pozdrawiam
kosolka 09:55, 25 sie 2014

Teraz to Twój gna Kaśka! Chciałam Ci to pisać dzisiaj Morduję, bo chcę zdążyc przed zimą A jescze druga do zrobienia, więc czas goni! A tak zimno, ze nosa sie nie chce wyściubić... Dziś rano marzyłam o kozakach 7stopni i lodowaty wiatr! Ma się ocieplić, oby!!
katiaxx 10:14, 25 sie 2014

Mój gna bo sama się tam wpisuję to jak ma nie gnać u mnie nie jest tak zimno ale często pada co też mnie wkurza, nie śpiesz się Olu, jak nie zdążysz przed zimą to posadzisz na wiosnę, jak się pośpieszysz to potem przez zimę się naogladasz i zmieni Ci się wizja
no chyba że jesteś pewna że to jest to - wtedy jak najbardziej
asiach 10:14, 25 sie 2014

Olu, nie wiem jakie duże wstawiasz RH - i jakie masz, nie wiem czemu taka mała conica u ciebie na wizualzacji bo moje sa bardzo duże - czasami nie patrzę co jest w internecie tylko sugeruję się tym co mam u siebie. Bo moje coniki mają chyba ~200cm
Na zdjęciu - a za nimi stoi mój mąż - wiem, że perspektywa działa ale wiem że one są duże

Trzmielina ta szczepiona na pniu u mnie jest wyższa ode mnie jak ją tne stoje na jałowcach inaczej się nie da
Irgi dałabym takie same, żeby stworzyć większą plamę i dlatego dokładam dereń.
Twój ogród jest duży i dlatego nasdazenia po 3, 5, 7szt. dobrze wygladją
kosolka 10:23, 25 sie 2014

katiaxx napisał(a)
Mój gna bo sama się tam wpisuję to jak ma nie gnać u mnie nie jest tak zimno ale często pada co też mnie wkurza, nie śpiesz się Olu, jak nie zdążysz przed zimą to posadzisz na wiosnę, jak się pośpieszysz to potem przez zimę się naogladasz i zmieni Ci się wizja
no chyba że jesteś pewna że to jest to - wtedy jak najbardziej

Wiesz co, chodzi tylko o to ze musze posadzić i przesadzić to co mam teraz, przed zimą jeszcze.. Iglaki dopiero co posadziłam do gruntu, więc nie bedzie problemu jeszcze z przesadzeniem, a bylinek i róż mam i będe miała w październiku - w donicach, to musze też posadzić teraz..
kosolka 10:29, 25 sie 2014

asiach napisał(a)
Olu, nie wiem jakie duże wstawiasz RH - i jakie masz, nie wiem czemu taka mała conica u ciebie na wizualzacji bo moje sa bardzo duże - czasami nie patrzę co jest w internecie tylko sugeruję się tym co mam u siebie. Bo moje coniki mają chyba ~200cm
Na zdjęciu - a za nimi stoi mój mąż - wiem, że perspektywa działa ale wiem że one są duże

Trzmielina ta szczepiona na pniu u mnie jest wyższa ode mnie jak ją tne stoje na jałowcach inaczej się nie da
Irgi dałabym takie same, żeby stworzyć większą plamę i dlatego dokładam dereń.
Twój ogród jest duży i dlatego nasdazenia po 3, 5, 7szt. dobrze wygladją

Ojej, no rzeczywiście!! Bardzo duże są! I jak ja mam sobie to wszystko wyobrazić skoro nawet programy projektowe przekłamują?! Zaufam Twojemu doświadczeniu Asiu. Patrząc na Twój ogród który sama stworzyłas wierzę że będzie pięknie Rh też nie wiem jakie mam, bo są dostane.. Tylko tyle że dwa różowe i jeden biały..
asiach 10:44, 25 sie 2014

Rh może niesłuszne założenie ale załozyłam, że nie będą większe niż conica.
Moje rh mają sporo lat i wyglądają tak różowy 7-8 i niewiele wiekszy od hostów

Ale warunki, gleba, nawozy też mają wpływ - może taki sam u Ciebie byłby większy ??????
marta_d 11:33, 25 sie 2014

asiach napisał(a)

Dobry wieczór a może dzień dobty!

Olu już jestem i mam jakąś propozycję. Jeżeli możesz to pochyl się nad moim rysunkiem może nawet wrzóć do jakiegoś programu do projektowania ogrodów i zobacz czy Ci pasuje. Na tej rabacie, niektóre rośliny pozostają w starych miejscach. Natomiast niektóre przesadziłam. Proponuję trochę dosadzić ale takich samych roślin . Tzn. dodałabym derenia , irgi , trzmieliny i jałowiec blue cip na obwódkę. Może wg. Ciebie lub innych osób dość nietypowa bo nie bukszpanowa bardziej naturalna z jałowca, która zadarni rabatę + trzmielina , która spełni podobne zadanie lecz będzie formowana w czasze. Proponuję cyprysa ivonne prowadzić ala szczepiony i stworzyć formę kulistą na pniu. Na rysunku to ta kula na tle różaneczników a w jego nogach jałowiec płożący + trzmielina. I chyba niec tą rabatę powiększyłam . To na tyle opisu teraz rysunki
Rzut _ widok ale odręczny - to jak zobaczysz rabatę idą od strony drogi w kierunku domu

plan jest teraz nic tylko działać jak deprecha pozwoli
Co do tych drzew cyprysik nutkajski, buk purple fountain już bym tu ich nie dawała bo nie mam miejsca a posadziła moze na trawniku jako soliter to są tak piękne okazy, że dobrze byłoby je wyeksponować
kosolka 11:58, 25 sie 2014

asiach napisał(a)
Rh może niesłuszne założenie ale załozyłam, że nie będą większe niż conica.
Moje rh mają sporo lat i wyglądają tak różowy 7-8 i niewiele wiekszy od hostów
Ale warunki, gleba, nawozy też mają wpływ - może taki sam u Ciebie byłby większy ??????

Zrobimy tak jak wymyśliłaś Zobaczymy jak rh się bujną Najwyżej za jakiś czas coś w tym miejscu zmienimy
kosolka 12:09, 25 sie 2014

Asiu, to zgodnie z planem, tylko w pustym miejscu kulki brakuje.