Projektuj całościowo ogród, poprowadź linię trawnika i tam koś, a rabaty pozostaw zadbane w pobliżu domu, a reszta trudno - zarośnie. Wysiej naparstnice.
A tu mam taką małą koncepcję na fragment przy domu jak uważacie coś z tego by było czy jest to całkiem do kitu ??
Przepraszam za jakość ale lepiej nie umiałem
Wszystkie zmiany i propozycję mile widziane
pozdrawiam Skierak
Tuję orientalis posadź dwie po lewej stronie pod ścianą, bo cis rozrasta się wachlarzowo i na nią wejdzie.
Pod Smaragdami posadź inną odmianę żurawek, Citronella jest ok ale bardziej pod kulami, lawenda jest za wysoka na towarzystwo dla bukszpanów. Lawendę posadź na obrzeżu rabaty w słonecznym miejscu.
Gratuluję pięknego ogrodu. To jest to o czym marzyłam całe życie, ale niestety nie było mi dane mieszkać w ogrodzie dlatego uprawiałam działkę, za którą dostawałam dyplomy "za piękną działkę" a teraz gdy zbliżam sie do 80-tki założyłam mały ogródek przy swoim bloku i cieszę się nim a ze mną współmieszkańcy, którzy komplementują moje poczynania, a ja czerpię z tego satysfakcję i chęć do życia.
To naprawdę piękne, zakładać ogród w wieku 80 lat. Wzruszyło mnie to głęboko.
Gratuluję pięknego ogrodu. To jest to o czym marzyłam całe życie, ale niestety nie było mi dane mieszkać w ogrodzie dlatego uprawiałam działkę, za którą dostawałam dyplomy "za piękną działkę" a teraz gdy zbliżam sie do 80-tki założyłam mały ogródek przy swoim bloku i cieszę się nim a ze mną współmieszkańcy, którzy komplementują moje poczynania, a ja czerpię z tego satysfakcję i chęć do życia.
Ja bym wszystko poprzycinała teraz ładnie, będzie jak brzytwa. Żółte berbrysy i trzmieliny szczególnie starannie bo rzucają się w oczy. Potem kanty trawnika i zobaczysz jak się zmieni.
super wątek szukam jakiś inspiracji, czy ktoś jakoś w swoim ogrodzie wykorzystał może koryto do pojenia zwierząt? Zobaczyłem poidełko Gardenarium i tak własnie mógłbym jakoś fajnie wykorzystać koryto które mam. Fantastycznie komponuje się z cegłami i oczywiście kwiatami