Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:00, 21 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Aaaaa kopara mi opadła! Chyba nie potne swoich Silver dolarów wiosną to może też takie będą?

W tym roku pierwszy raz ją solidnie przyciąłem. A i tak jest większa niż w zeszłym. Zastanawiam się czy ona kiedyś przestanie rosnąć

Po cięciu 27.04:

Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:00, 21 lip 2014

Do góry
Proszę o pomoc w sprawie mojej jarzębiny. Posadzona do gruntu ok. dwóch tygodni temu, do dobrej ziemi, wcześniej regularnie podlewana, w ostatnim tygodniu z powodu wyjazdu trochę zaniedbana (podlana 2 razy), wystawa b. słoneczna południowa. Nie kwitła w tym roku, nie ma owoców. Problem - listki żółkną, te, które jeszcze nie są żółte mają plamki i usychają. Pourywałam chore liście, ale jest ich więcej, prawie połowa na drzewie Pomocy !!!

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:00, 21 lip 2014

Do góry
Dajano, co to za odmiany ? Bardzo ładne róże.

Ogród niby nowoczesny ale... 21:59, 21 lip 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Tosiu...u Ciebie te z nacieszylam oczka...ale tak po cichutku bo jestem jakoś czasowo ograniczona...

Dobrze, że od czasu do czasu pokazujesz efekty tego ograniczenia
To tak jak ja ale jak zasiadam przed ogrodowiskiem to "wsysa mnie" na kilka godzin. Potem przez "wyrzuty sumienia" nie wchodzę tu kilka dni, a potem nadrabiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:59, 21 lip 2014

Do góry
moje dzisiejsze wypociny .... jutro zrobię ładniejsze fotki .... teraz na roboczo ....

Ogród niby nowoczesny ale... 21:58, 21 lip 2014

Do góry
Jeżówki piccolino...dziś też już więcej płatków mają

Ogród niby nowoczesny ale... 21:57, 21 lip 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Gosia....kwitnie. Zdjęcia są z dnia wczorajszego

No to wczoraj było tak, a dzisiaj?
Makowo na Kociewiu 21:56, 21 lip 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

i to
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:56, 21 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Kasiu, Ice Dance rośnie na słońcu, po południu na troszkę cienia ale nie za wiele. Staram się utrzymywać stale wilgoć i dobrze sobie radzi i ładnie rozrasta.

Posadziłam w słońcu- będę podlewać. Mam nadzieję, że zimą też da radę....
Wstawiam naszą wspólną rabatkę lawendowo- różaną na Twoje 400Radzi sobie dobrze- zdjęcie jest sprzed 2 tygodni.
Pozdrówki
Makowo na Kociewiu 21:56, 21 lip 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
wejściowe kulkowo

Nie no powaliłas mnie na łopatki, cudne to
Piaskownia na zakręcie 21:56, 21 lip 2014

Do góry
Kupiłam sobie dzisiaj różę bo przecenili a jest ładna i potrzebowałam różową.

To róża Romanze, ale pięknie pachnie

Ogród niby nowoczesny ale... 21:50, 21 lip 2014

Do góry
Gosia....kwitnie. Zdjęcia są z dnia wczorajszego

Kosolkowa Pasja 21:47, 21 lip 2014

Do góry
Zrobiłam teraz, bo takiego na wprost nie miałam wcześniej Ciemne, ale tak: po lewej, przy kratce rosną dwie, a ta kępa po prawej to kolejne cztery. Jedna na drugiej. Tak to jest jak sie nie ma pojecia i się sadzi małe jeszcze rośliny.. Jednak jest ich 6 a nie 5.

Jurajski Ogród 21:44, 21 lip 2014

Do góry
Paweł, no właśnie tak to jest nieraz z kupowanymi nasionkami. Dobrze, że masz od Małej Mi.

Joasiu, żebym tylko miała z czego uzbierać tych nasionek, bo tej ładnej mam aż...trzy sztuki... Będziemy najwyżej prosić o nasionka na forum

Na dobranoc:

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:42, 21 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Trochę wody dla ochłody ???

świetne ujęcie
Kosolkowa Pasja 21:41, 21 lip 2014

Do góry
A w tym miejscu do jesieni musi powstać kolejna rabata. To jest prawy narożnik naszej działki, patrząc od wjazdu.W tej chwili z tyłu rosną krzewy - jaśminowiec, tamaryszek, perukowiec, krzewuszki, dalej bzy, migdałek.. Dwa krzaki piwonii na pierwszym planie. Tu będzie rabata rózano -piwoniowo - bylinowo - cebulowa Cebulki dziś zamówiłam. Na wrzesień. Czosnki (w końcu!! Tak mi się podobają!), tulipany, krokusy, różowe i biale szafirki, liliowce, śnieżyca letnia, zawilce. Wszystkie w tonacji biało - różowo- jasnoniebieskiej. Kolejne zamówienie mam już przygotowane - z Bylinowego Raju. Jeżówki, przetaczniki, lawenda, lobelia lśnąca, floksy, ostróżki. Kolorystyka jak wyżej.

Trawa tu okropna! Ale muszę powiedzieć, że inny kawałek trawnika, ten za który się ostro wzięliśmy, po tygodniu jest nie do poznania! I to mimo nieustającego skwaru! Muszę jutro zrobić zdjęcie. Trawa odbiła, jest ciemnozielona i soczysta. Wygrabienie, podlewanie plus yara mila complex.
Rododendronowy ogród II. 21:39, 21 lip 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, piękny ten ciemiernik, a jeszcze o tej porze, to już prawie cudo. Ja mam malutkie siewki, ale zobaczyłam że wypuszczają listki. Ale cierpliwość to ponoć jedna z zalet ogrodnika. Może doczekam się takich kwiatów!!!

To prawda ze cierpliwośc jest nam konieczna. Stale pogoda nas doswiadcza i inne plagi ogrodnicze , trzeba sie nauczyc z tym życ. Ciemiernik jest u mnie pierwszy rok i pewnie wczesniej rosł w szklarni stąd ten nietypowy czas jego kwitnienia. dzis znalazłam w ogrodzie nietypowego liliowca. Liliowce mają po szesc płatków a mój ma 12. Zobacz jaki dziwny.

Ogród cichy i przytulny 21:37, 21 lip 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Dla mnie Asiu na tych zdjęciach z lotu ptaka widać przede wszystkim to co napisałaś u mnie - "...rabaty właśnie stworzą te zakamarki i nadadzą tej tajemniczości...". Z góry ścieżki wyglądają na niemal proste. Dzięki wspaniale dobranym nasadzeniom stworzyłaś Asiu Magiczny Ogród.
Ta fotka berdzo mi się podoba.

Wspaniale obrazuje, że nie tylko ścieżki tworzą labirynt, ale nawet trawnik utkany jest tak, żeby zastanawiać się co kryje się dalej. Właśnie ta tajemniczość, swoista nieprzewidywalność, ale jednocześnie prostota i elegancja- to jest to co tak bardzo urzeka mnie w twoim ogrodzie.
Mam nadzieję, że choć namiastkę takiego klimatu uda mi się kiedyś stworzyć u siebie.

Aniu, to jest bardzo miłe co napisałaś
A Twój ogród będzie jeszcze bardziej tajemniczy
Większa powierzchnia ogrodu, więcej ścieżek, więcej rabat a co za tym idzie większe możliwości
To tylko kwestia czasu.
Marzenia się spełniają
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 21:34, 21 lip 2014

Do góry
Dorotko te jarzmianki wyglądają tak
Kosolkowa Pasja 21:34, 21 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
/original.JPG[/img] [/img]

Oj, chyba będzie potrzebna przeprowadzka. Ale hortensje piękne Masz może Olu szersze zdjęcie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies