Właśnie ominęła mnie kolejna burza! Idealnie łukiem...Ręce opadają. A opadów na kolejny tydzień nie zapowiadają. Na koniec marudzenia hortensje Limelight.
Kasieńko moja kochana, dziękuję że byłaś, jesteś niezawodna, zawsze mogę na Ciebie liczyć, ty mnie rozkręcasz na maksa.....bonzai prześliczny uwielbiam takie figury...kształt ma niesamowity...bardzo dziekuję
Ula odpocznij na tych wczasach bo w tym roku sporo sie napracowałas.Odpoczynek bardzo Ci potrzebny choc młodzi ludzie szybko się regeneruja . wszystkiego dobrego. Buziaki.
Agatko nie wiem jakich słów użyć aby podziękować za cudowny dzień w Waszym towarzystwie Dzięki za te pyszności wszystkie i widoki cudowne i atmosferę rodzinną i serducho Więcej pisać nie będę bo wiesz że cię kofam
Twój ogród w moim obiektywieW realu oczywiście piękniejszy
masz na myśli fotki z zakupów?
bo następne fotki z ogrodu to dopiero jak coś posadzę i dokończę
a tutaj zakupiona trawa Red Baron i na metce było żurawka, ale to chyba żuraweczka
trawę miałam już dawno kupić i nadarzyła się okazja więc wzięłam
a te żurawki się do mnie uśmiechały i tez mi wskoczyły do wózka
narazie ustawiłam rośliny na parkingu i oglądam jak wyglądają
zobaczę jak ta żuraweczka zniesie słońce od godziny 12
u niektórych osób daje radę, a u innych niebardzo
te w donicy niedawno kupowane, ale ładnie przyrastają i są dość duże, jak zakwitną będą jeszcze wyższe
zamierzam je posadzić w dużej donicy bez dna by się rozrastały w zadanych jej granicach, a potem wykopię i podzielę
a na moim jesiennym kolażu jest graziella przebarwiona jesienią, taką znalazłam w necie, to nie są moje egzemplarze
Witajcie
Przejrzalam cale forum i do konca nie jestem pewna co dolega mojemu trawnikowi.
Zalozony zostal w maju. Zasilony dwa razy. Ostatni raz 4 lipca Fliramixem. Po dwoch tygodniach w niektorych miejscach pojawily sie ciemne prawie czarne plamy teraz w niektorych miejscach trawa zupelnie uschla. Trawnik podlewany jest automatycznie. Podpowiedzcie czy to brunatna plamistosc traw? Skad sie wziela i co robic?