Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 07:44, 24 lut 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ceny jakie?

Marzenko nie chcę kłamać...ale najdroższe peonie - coś koło 12zł, rozplenica ~8zł, lilie ~ 11zł i 8zł, frezje~6zł, łubin, iryski ~3zł a begonia ~6 zł.... Mniej więcej
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 08:31, 23 lut 2017

Do góry
Mój wątek kończy dzisiaj rok! Ależ zleciało
Krótka statystyka: 788 postów i 28009 odsłon
Dziękuję wszystkim zaglądającym a już szczególnie tym, którzy pozostawiają nawet niewielki ślad po swoich odwiedzinach. Jest to bardzo miłe i... często dodaje sił W podzięce skromne lilie z mojego bajorka
Malutki pod lasem 16:58, 22 lut 2017

Do góry
W zeszłym roku się skusiłam na większe zakupy w torebeczkach. Jarzmianki porażka- wykiełkował jeden listek, lilie- sporo pomyłek kolorystycznych, z 3 dalii tylko jedna miała właściwe oznaczenie, ale była tak udana, że złość na kolor tych pomylonych mi przeszła. Dziełżan w ogóle nie wylazł z ziemi. W tym roku odpuściłam sobie zachciewajki. Nabyłam tylko 3 dalie. Może uda się trafić choć 33%. Te paczuszki niby nie drogie, ale przy kasie wychodziło kilkadziesiąt złotych. Po ochłonięciu, w domu, doszłam do wniosku, że miałabym kilka wypasionych sadzonek.
Ale z nałogiem trudno walczyć.
PS. Ładne te zwiastuny wiosny.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:03, 21 lut 2017

Do góry
Agata to jest magnolia ale nie znam nazwy. Była przesadzana i trochę nie za bardzo kwitnie, bo magnolii się nie przesadza chyba z dużą karpą, bo ma bardzo delikatne korzenie, jak się połamią to potem magnolia musi odchorować. Ma bardzo piękne liście, ale też muszę ją od grzyba pryskać i pomaga, jakbym nie pryskała to czepia się szara pleśń.
Mam jeszcze jedną różową, ale taka pyciunka mała, nie mam ręki do magnolii. Inna sprawa piękne drzewo ale tydzień kwitnie i potem tylko liście, więc nie specjalnie przepadam za nimi.
Z wiosennych krzaków lubię rododendrony i azalie kwitną dosyć długo.

Agatko odnośnie roślin w oczku koło oczka, na pewno mam krwawnicę, tojeść wysoka i rozesłaną, niezapominajki, kaczeńce, wszelkiego rodzaju siny, tataraki, lilie wodne. Mam piękną ciborę wysoką na 1,5 m teraz przechowują ją w domu, pałkę wodną, jeszcze muszę dokupić kilka roślin mam gdzieś zapisane.
Nie wiem czy pisałam będę w tym roku sadziła lotosy już mam nasiona muszę posadzić w wodzie.
Żebym ja to wiedziała, że będę na ogrodowisku to bym porobiła zdjęcia więc trzeba czekać do lata.
Mam zamiar w tym roku porobić pływające donice, mam doniczki ażurowe do tulipanów, styropian do środka i w to wsadzę tojeść płożącą bardzo ładnie wygląda taki wieniec na wodzie.
Bo moje oczko to od rana do godz. 15 całe w słońcu i muszę zrobić zacienienie.
Ukojenie 19:41, 21 lut 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)
Bylam dzis w auchan i nie dostalam zadnej hosty. Byly lilie, floksy i inne a host nie. Chyba zamowie przez internet ale czy znacie dobra firme?
Ela mi się wydawało, że u mnie też nie ma, a stały tak bokiem słabo widoczne, mnóstwo odmian, pełne pudła, do tego trawy też
Ukojenie 19:34, 21 lut 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Zoja, przez Ciebie pojechałam do tego A. Kupiłam hosty

O matko, tyle nasionek, gdzie Ty to wszystko zmieścisz?

Bylam dzis w auchan i nie dostalam zadnej hosty. Byly lilie, floksy i inne a host nie. Chyba zamowie przez internet ale czy znacie dobra firme?
Kwiaty we włosach 21:05, 20 lut 2017

Do góry
Witaj Radziu mam w planie zakupić Łubiny , ostróżki, lilie, floksy, trochę traw, poczyniłam już zamówienie, pierwsze dostawy po 15 marca. Pozdrawiam.
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:55, 20 lut 2017

Do góry
ojojojoj już ocmokuje Peonia przepiękna cała biała, moja jakieś różowe ma w środku a ta taka czysta biel lilie jak słoneczka cieplutkie i masz sasankę - super Ja w tym roku muszę zakupić bo śliczna jest wiosną
Ukojenie 18:37, 20 lut 2017

Do góry
zoja napisał(a)
W Aldim sa mieczyki, dalie i lilue. Kalie za 7,99.
W auchan kupilam lubin i lilie za 2,99. Niestety w moim auchan nie bylo klacz traw
-----
A w ciagu dnia powstalo to :

Niezła robota!
Ogród z łezką II 17:20, 20 lut 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Witam się Poskakałam po Twym ogrodzie, róże zjawiskowe, powojniki, lilie super Będę podglądać, szukać inspiracji

Róże najczęściej moją miłość odwzajemniają, powojniki dopiero w niedawno kwitną jako tako ( a wiosną muszę je przesadzać, czy przeżyją???), lilie...ciągle mi ich mało Zapraszam, zaglądaj
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:34, 20 lut 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Witam się Pospacerowałam sobie po Twoim kolorowym ogrodzie, przecudne lilie, róże, hortensje i cała reszta Jeśli mogę to chętnie będę zaglądać. Pozdrawiam

Moni Serdecznie dziękuję za wizytę ...Zapraszam będzie mi bardzo milo
zaznaczylam Twój wątek i będe częstym gościem

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:18, 20 lut 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Do Agani zajrzę
Nie raz zastanawiam się dlaczego tu potrafią tak obniżyć ceny a u nas..uschnie nie obniżą a wyrzucą Bo też tak widziałam,uschnięte badyle w donicach a cena normalna. Tylko do kosza się nadawało.
Z zakupami ogrodowymi wstrzymuje mnie to,że nie zawsze wracam autem swoim.Bo podejrzewam,że pół sklepu bym zabrała

To wiesz co Aniu, może i lepiej że nie swoim autem, majątek byś straciła u nas faktycznie jest tak, jak mówisz, nawet ciężko negocjować o te badyle

lilie od Sebcia juz się pokazały
i kolejne oznaki wiosny

hortensje ogrodowe
Gożdzikowa - wiejski ogród 20:09, 19 lut 2017

Do góry
Witam się Pospacerowałam sobie po Twoim kolorowym ogrodzie, przecudne lilie, róże, hortensje i cała reszta Jeśli mogę to chętnie będę zaglądać. Pozdrawiam
Ukojenie 14:16, 19 lut 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Już łowy były
Ja też lilie upolowalam

to Cię zaskoczę - lilie chciał eM ja miałam lilii w tym roku unikać, bo nie wiem czy od nich nie kichamy, ale jak chciał
Madżenie ogrodnika sezon 2017 12:09, 19 lut 2017

Do góry
Marzenko, witam się w nowym wątku, zaglądam często choć rzadko piszę. Fajnie przedstawiłaś porównywalne zdjęcia ogrodu sprzed lat i aktualnie. Tak się napaliłam na ogrodowe zajęcia ale niestety zmarzlina u mnie i mokro, trzeba trochę poczekać a ja już zakupione lilie bym chciała sadzić. W tym roku mam duże plany, zobaczymy jak wyjdzie.
U Ciebie zawsze ładnie.
Mój ogródek 09:44, 19 lut 2017

Do góry
Korzystając że dziś niedziela jest okazja na przejrzenie ofert internetowych , oczywiście na pierwszy plan pójdą mieczyki ale oglądając ogrody coraz bardziej przyciągają wzrok lilie .Zobaczymy jak na listę zachcianek zareaguje portfel ha ha ha
Ukojenie 07:24, 19 lut 2017

Do góry
Już łowy były
Ja też lilie upolowalam
Ogród od 8 lat... 00:45, 19 lut 2017

Do góry
Piters lilie wodne grzebienie nie lubią jak woda się rusza. Liście i kwiaty muszą mieć spokój coś musisz z tym zrobić. Zrób jakąs małą ciurkawkę aby tyciu tybiu woda spływała. Lilia musi mieć wierzchnie liście suche.
Zrobiłeś w tym małym oczku jakiś gejzer.
Ukojenie 22:30, 18 lut 2017

Do góry
W Aldim sa mieczyki, dalie i lilue. Kalie za 7,99.
W auchan kupilam lubin i lilie za 2,99. Niestety w moim auchan nie bylo klacz traw
-----
A w ciagu dnia powstalo to :
Słoneczny Ogród 09:33, 18 lut 2017

Do góry
Ja niczym nie pryskałam na lilie. Ktoś coś poleca? I tak w ogóle powiedzcie co chronicie i jak (róże , lilie, iglaki...)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies