Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:22, 13 lip 2014

Do góry
Kindzia.....jak byś zobaczyła, jak u mnie się chwastowisko zrobiło, to już wiesz, że lenia mam czyli odpoczywam
ale ta mnie zaskoczyła, podziwiam ją
jest bladoróżowa, niespotykany kolor...

Justyna.....to w końcu znam nazwę i już kwitną pachnące
uwielbiam je!jeśli dosadzę, to tylko te

iwonaal....czeka mnie kolejne malowanie, ale chyba i sadzenie i wieszanie ozdób, od czego zacząć/

Danusia.....u nas też lało, ale teraz słońce, chwasty wielkie....sobota była fajna, byłam w ogrodzie Agi_pe i Polinki i zwiedzała Dolinę Baryczy, przepięknie tam jest

Aniu...ta Lankon cudna, ale nie pachnie

Ula......a twoje patyki kwitną, bo u mnie i limki patyki w kwiatach

Marzenko....byłam u Agi i Polinki, a co do reszty dużo by opowiadać, jak wpadniesz, będę nawijać
Dwa ogrody 09:09, 13 lip 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Woda w pobliżu, jeziora, w cudnej okolicy mieszkasz
Dla Ciebie jeżówka

Dziekuje za jeżówkę. Lubie taki kolor. W ub roku kupiłam liliowca kwitnacego w podobnym kolorze, a on w tym roku zakwitł na żółto jak cytryna, nie wiem dlaczego. Miłej niedzieli i deszczu zyczę - pisałaś chyba u Agaty że sucho u Ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:09, 13 lip 2014

Do góry
Zawitka......Halinko u mnie też pierwszy raz, mniej z nimi pracy niż z surfiniami, ale myślę o stałych rozwiązaniach, nic nie wymyśliłam

Ula....kompozycje zarosły chwasty, 3 dni deszczu i podwójnie odbiły...czas plewić i coś podziałać

ana_art......i zapomniałam kupić florovit, mus się poprawić

Kondzio.....u wszystkich pięknieją, nie mogę odstawać od reszty

Jula......czekam

Wiunia.....czasami satysfakcja, a czasami nie, wiesz, jak to jest z ogrodem, ale teraz już kwitną ulubione pachnące lilie i się cieszę

Epodlas.....Bożenko, zdarza się, że mam obrobione i lubię wtedy podziwiać, ale najczęściej tak pół na pół jest, niemniej radość z pracy w ogrodzie najcenniejsza

Mala_mi........masz rację, krok milowy, niestety przypaliło je i coś muszę zrobić, moje nadal nie cięte, obym w tym roku zdążyła

Gosiu.....botanik jest wspaniały, warto go zobaczyć, a japoński widziałaś? i Wojsławice? też warto, to chyba na 2 dniowy wypadbuziole

Marzenko.....na pierwszy raz ok, ale popaliło je ciut, chyba coś trzeba zrobić, ale co? tak kostrzewa super, zobaczymy jak dalej, sprawdzam ją

i fotki
ogrodowe, co kwitną na pędach jednorocznych, dokupiłam sobie jeszcze

ta po kilku latach się zdecydowała kwitnąć, jest piękna, podejmę próbę rozmnażania
Ogród Loczka 09:07, 13 lip 2014

Do góry
Papryczki:

Ogród Loczka 09:02, 13 lip 2014

Do góry
Tarasowo:

Tu cos sie posadzi jeszcze mysle co

Dodałem kamyk do borówek:

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:01, 13 lip 2014

Do góry
zachwyciła mnie ta języczka...oho! zapamiętałam nazwęi juki i wiele innych

juka i obłędna różowa Anabellka, widzę taka pierwszy raz

i to cudo, Aga...przypomniałaś sobie nazwę?

cmokam i dziękuję ca cudne lektury z przepięknej doliny Baryczy
Dwa ogrody 08:59, 13 lip 2014

Do góry
i takie tam

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 08:46, 13 lip 2014

Do góry
Aga, dzięki za spotkanie, było cudownie, spokojnie i bez pośpiechu...myślę o tych kajakachrybka przepyszna, objadłam się na zapas, drugi ogrodnik też objedzony
masz wielki ogród, wspaniałe możliwości, cudne rośliny, zaczarowany świat przyrody
i fotki
mega wielka świecznica!olbrzymia kępa rozchodnika, jak Aga ja podzieli, stworzy sobie dywan rozchodnikowy....u Agi trwa wielka zmiana i rewolucja, będzie odlotowo

wspaniale prowadzona pęcherznica, coś takiego mi się marzy....i obłędny kolor liliowców

Aga w ogrodzie Polinki

i obie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:45, 13 lip 2014

Do góry
Polinko, wielkie dzięki za wspaniały dzień od dawna nie upłynął mi tak spokojnie i fajnie
...masełko przepyszne, o Dolinie Baryczy czytam....wjeżdżając w miasto, miałam wrażenie, że wróciłam do dżungli betonowej, a przecież Wrocław jest zielony..tak pięknie jest u was
wstawiam fotki na pamiątkę
Polinka i Aga_pe

cudowne limki są u Polinki, prawie w rozkwicie, będzie szał!

mam nadzieję, że rady okażą się przydatne cmokam
Dwa ogrody 08:37, 13 lip 2014

Do góry
Marzenko, cztery budleje sadzone w ubiegłym roku. Kolor intensywniejszy niż na zdjęciu. Podejrzewam, że wielkość typowa. U mnie nigdy nie będą tak duże jak u Ciebie, ponieważ zawsze przemarzają i muszę silnie ciąć. Pozdrawiam.
Dla Ciebie inny duet
Blaski i cienie nowego życia 08:30, 13 lip 2014

Do góry
Dzięki Gosiu,
ale musisz uściślić którą masz na myśli, bo mam dwie: Kindziową z ogrodowymi i tarasową z bukietowymi. Na tej drugiej robiłam wczoraj kanciki. Niewiele jej już brakuje, ale mi się i tak już podoba z tym co jest za rok będzie piękniejsza. A Kindziową widać z daleka będzie fantastyczna jak ogrodówki podrosną.W tygodniu muszę i tam pokancikować i wyplewić i hortki będę wiosną przesuwać bo widzę że gęsto mają.

Dla wszystkich gości miłej niedzieli

Dwa ogrody 08:30, 13 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
ariolko, jak patrze na Twoja Edenke to nijak nie podobna do mojej:/ kupie sobie przy okazji w dobrym zrodle hortki z trawa elegancko wygladaja!! piekne budleje
pozdrawiam
!!

Karolino, w identyfikacji "edenki" nie pomogę, zbyt mało wiedzy A kupno jej to Wy mi doradziłyście
Dla Ciebie piękny Leoś
Dwa ogrody 08:17, 13 lip 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)

Czy chcesz ją przesadzić na przełomie sierpnia z wrześniem? wówczas nie widzę sensu niskiego ścinania wszystkich pędów, bo jeśli cokolwiek wypusci, to i tak zimą zmarznie, skłaniałbym się tylko do ograniczenia połowy masy pędów, ścinając część z nich przy ziemi. Korzeń będzie miał mniej do wykarmienia i lepiej się wzmocni przed zimą. Jeśli jednak pędy zmarzną wypuści wiosną nowe od korzenia, tak jak u mnie po dwóch pamiętnych zimach.

Dziękuję. Piwonia jest wysoka a pędów ma stosunkowo mało. Wypuszcza przy tym boczne odrosty od korzenia. Tu, gdzie rośnie, ma za mało światła. Przesadziłabym ją teraz, chociaż wiem, że termin, który podajesz, jest optymalny.
Z wiosennego siewu
Dwa ogrody 08:10, 13 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ale ta Twoja Edenka ma pączków , bardzo bogato. Piekna.

Bogdziu, dziękuję dla Cię Kronenburg. Kwiat zmienny bardzo w kolorach, ale podatna na choroby
Dwa ogrody 08:03, 13 lip 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Nie, to nie Gopło (Ania (GorAna)mnie uświadomiła, ze pytałaś o Gopło). Moje jezioro to na awatarku to Pakoskie, a go Gopła mam ok. 15 km. Faktycznie ze mnie gapa, cóż też na G

Woda w pobliżu, jeziora, w cudnej okolicy mieszkasz
Dla Ciebie jeżówka
Dwa ogrody 07:58, 13 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Monika piękne masz kwiatki ile wysokości ma teraz Twoja Edenka? czy Lions jest taka pomarańczowa? moja ma tylko muśnięcia, czy może to światło? pozdrówka aha u mnie nadal upal ale na jutro coś zapowiadają

Aniu, Edenki nie mierzyłam, powyżej pasa na pewno. Dołem rozkrzewiona bardziej, wypuściła długi, silny pęd, kolejne rosną. Lions nie jest pomarańczowa, raczej biało/kremowa, ale ma taki etap przejściowy w rozwijaniu kwiatów przy niższych temperaturach i ten moment mi się w niej podobaPozdrawiam.
Dwa ogrody 07:48, 13 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Hortki z Ice Dance i jeżówki z czosnkiem główkowatym fajne połączenie
Mam ten niski przetacznik.. i chyba muszę go przesadzić na skalniak, bo na rabacie idzie w szerz... ale nie w kwiaty Chyba dobra myśl

Aniu dziękuję, czasem coś mi się uda, nawet mimo woli

zaczyna
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:12, 13 lip 2014

Do góry
Nie pisałam ostatnio, bo ogrodowo nic nie działałam.
Zaczęłam mozolna walkę z chwastami między żwirkiem, tam gdzie są rośliny i nie można ich zpsikać - to akurat lubię , ale czasochłonne zajęcie.
Chociaż myślałam że ze żwiru będzie ciężko wyrywać, a tu wystarczy lekko odgarnąć kamyki a chwast sam wychodzi .

Pobiegałam też trochę po przecenach - i złapałam trochę okazji dla całej rodzinki .

I jeden dzień miałam z głowy bo okazało się że Igor miał jednak nie ospę a jelitówkę, którą złapał J. a potem ja .

Dzisiaj już czuję że wracam do świata żywych .

Wczoraj pogoda chyba nigdzie nie rozpieszczała, a ja uporałam się ze sterta prania i ogarnęłam chałpę. Jutro mam gości i będziemy się wakacjować 2 tygodnie u mnie

Pogoda chyba już się poprawia, u nas mgła jak nie wiem, wilgoć pewnie jeszcze większa, ale w powietrzu czuć spokój i mam nadzieję na pogodną i słoneczną niedzielę - czego nam wszystkim życzę

Zdjęcia z wczorajszego nieba chyba są zapowiedzią ładnej pogody

Miłego dnia

Ps widzę z daleka że moje lilie się rozwinęły.....a ja jeszcze nie mam ich zdjęć .
Nie są to jakieś wyszukane okazy - ale cieszą oko - dziś nadrobię i je obfocę
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 06:34, 13 lip 2014

Do góry
Asiu,witaj.Do podziału leciała trawka ta niska po prawej stronie,która rośnie w sporej kępce.Nazwę musiałaby podać Bożenka,bo ja zapomniałam jak ona się zwie.

Ogród cichy i przytulny 02:02, 13 lip 2014

Do góry
I na dobranoc

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies