Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Tess 00:00, 19 wrz 2014

Miła, te rozplenice na murku to jakaś niższa odmiana?
Mam od Alinki Hameln i "zapomniałamco" ale te wyglądają na niższe.
I brunerę masz śliczną. I... A co ta - wszystko mi się podoba.

Irenko, wpadnij do mnie, poradź.
monteverde 00:05, 19 wrz 2014

Milka napisał(a)

Jak miło
Jadę i cieszę się na spotkaniepoznam kolejne dziewczyny

i dalej okrywowa, ale coś w górę strzela, chyba przez cedr i trawę

zaraz kolejny marcinek w krasie, fajnie sam z siebie rośnie w kulkę

Irenko jak nazywa się ten marcinek? jest sliczny a czy Black rozplenica przemarza czy nie ? Little B. kupiłam sobie teraz też śliczne te trawki u Ciebie a zreszta wszystko pozdrówka
asiach 08:32, 19 wrz 2014

Milka, dziękuję za podpowiedź
Twój wątek zgłębię ale nie cały bo czasowo nie dałabym rady jest tak duży.
Wydaje mnie się, że u Ciebie już kiedyś byłam
Miłego dnia życzę i jeszcze raz dziękuję za pomoc
Kindzia 09:42, 19 wrz 2014

Marcinki dorodne masz bardzo Moje białe i ciemnoróżowe się uchowały, fioletowe mączniaka złapały okrutnego i już z miesiąc temu ciachłam, odrasta. Ale na pewno nie zakwitnie w tym roku.

Z buksikami mam też kłopot, niektóre moje bardziej jeszcze łyse są niż Twoje...i pryskałam ze 3 razu różnościami, dam spokój już. Zobaczymy.

Irenko już niedługo Do zobaczenia w Wojsławicach
aga_pe 11:25, 19 wrz 2014

Milka napisał(a)

Jula, nawet co do daty powiem, 27.03.14uwieczniłam ten moment na zdjęciu
po podzieleniu były malutkie, jednak bardzo się rozrosły, kwitną i wychodzi na to, że wyszło im to na zdrowie
chyba stipa będzie lepsza, rozplenice raczej są wielkie, chyba że dasz Little Bunny, ta jest niziutka, oto ona

a tu Black, to jedna kępa, bo 3 mi w kadr nie wchodzą

witaj Irenko.....o taką małą rozplenicę mi chodziło. Już zapisałam nazwę. Będę szukać u siebie, bo do Wojsławic nie jadę niestety
monteverde 11:30, 19 wrz 2014

aga_pe napisał(a)

witaj Irenko.....o taką małą rozplenicę mi chodziło. Już zapisałam nazwę. Będę szukać u siebie, bo do Wojsławic nie jadę niestety

Nazywa się Black Beauty jest pięknapiszę o tej z ciemnymi kłosami
malgocha1960 12:10, 19 wrz 2014

Irenko,masz przepiekne trawy,o hortensjach nie wspominając.U nas w biedronce te wielkie wrzośćce były przecenione po 0,99 a ja wiozłam castoramy po 7 zł.Kupiłam sobie na agrze u nas rozplenicę rubrum,tak bardzo podoba mi się ta trawka,a teraz problem czy przezimuje w garażu.
Tusiala 12:16, 19 wrz 2014

Irenko radziłaś mi by trzmielinę po cichnięciu wsadzać do ziemi. Ale czy powinnam ją "maczać" w ukorzeniaczu? czy wystarczy tak, bezpośrednio?
Milka 13:12, 19 wrz 2014

Tess.....na murku to rozplenica Little Bunny, mam ich tam kilkanaście, w tym roku tak nierówno kwitną; kupowałam rok temu u Finki

Aniu Monte....nazwy nie znam, ktoś mi go podarował, ale rośnie obok mała sadzonka, jeśli chcesz, daj znaćrozplenica Black nie wymarza, u mnie na pewno nie, ale gdyby ci wymarzła, mam siewkidzięki za pochwały, jak tak dalej pójdzie, tylko trawki u mnie będą

asiach....Asiu, mam nadzieję, ze pomogłam jasnota, brunera, hosty, bergenia, to żelazne rośliny do twojego miejsca, u mnie już to porządnie się sprawdziłolepiej na bieżąco zajrzeć, jak coś ciekawego niż ponad 3tys. stron oglądać, albo w skrócie wizytówkę

Kindzia.
.......Kasiu, mam jeden bardzo piękny, bardzo ciemny fiolet i ten też u mnie łąpie mączniak, jako jedyny, nie wiem czemu, może od berberysó? planuję go przesadzić i tak schodzi na planowaniu, co rok
ale mam też lawendowy, taki niziutki, do 30 cm, wytrzymały, wziąć ci kawałek tego? jeszcze go sfocę i pokażę ci
dziś rano nie robiłam zdjęć, bo od 6 zrywałam darń, mieszałam ziemię moją z kwaśną i posadziłam 18 wrzosów jeszcze 20 mi brakuje..
no widziałaś, jak moje pstre wyglądają, może poczekamy i za rok będzie lepiej? już niedługo

aga_pe....Aga, jeśli chcesz, to ja ci kupię, powiedz ile potrzeba, chyba, ze nie będzie, albo wykupią
szkoda, ze nie jedziesz, ale jak kupię, będzie pretekst wyciągnąć Polinkę i w końcu do mnie wpaść

Malgocha1960....O rany, Małgosiu, ale tanio! ale 7 zł to też nie tak tragicznie; u mnie dużo ich trzeba, więc cena ma istotne znaczenie, w sumie już posadziłam 45 sztuk chyba...
testuj, co ci szkodzi, jeśli garaż jasny i nie spada poniżej ), może da radę ja mam załatwioną szklarnięchyba ja na wiosnę będę sprzedawać sadzonki, hi, hi

Tusiala....już wiesz
aga_pe 13:24, 19 wrz 2014

Irenko, gdyby to nie był kłopot to chętnie zamówiłabym 5 sztuk. A już pomału sezon się kończy, to i jakiś dzień wygospodaruję, żeby Cię odwiedzić Wtedy może jeszcze na jakieś siewki bym się załapała

A może podpowiesz mi czy teraz przesadzać irgi na przedpłocie, czy poczekać do wiosny? Są sporych rozmiarów