No właśnie u Ciebie na nie z bliska się napatrzyłam i dlatego chciejstw mi się zachciewa i masz rację koloru mi brakuje, a lilie niedużo miejsca zajmują, zółte będą na pewno, przy pergoli z żółtą różą i tylko muszę poszukać fotki w zestawieniu z czymś wysokim, niebieskim....przetacznik mnie kusi, więc muszę poczytać czy się polubią nawzajem...zresztą jak przyjedziesz i swoim okiem na pewno doradzisz
...no jasne, że kcem na wiosnę, oczywiście jak na zbyciu będziesz miała
Ja też cały czas dosadzałabym kwiaty, u Ciebie susza, u mnie już po ulewach mam nadzieję, walkę ze ślimakami chyba przegrałam, więc będę dalej dosadzać kwiatki, czy mój eM to zrozumie, że muszę
Fioletowa monarda jest piękna, nie czekajmy na nasionka, szkoda innych roślin, mączniak ja uwielbia i atakuje co lato, po przekwitnięciu lepiej ją ścinać, rozłogowo sobie poradzi...wysyłkę przesuńmy, niech przekwitnie
Siedze sobie na tarasiku, słyszę ptaszki, żabki i świerszcze, to są fantastyczne dźwięki
Zobaczyłam horti u Ciebie, moje bukietowe ciężko startują z kwitnieniem, Bobo zaczyna
i dereń świdwa u mnie
zmieniłam i zalaczam 2 wersje
co do zoltej tuji to tam jest wneka gdzie ona rosnie i tam jest ok 5 m szerokosci i hortensje tez ida lukiem w tej szerszej czesci rabaty
zolta tuja to kornik ktory jest formowany w duzy stozek
Dzieki że kukacie do mnie.
dziś Panowie podgonili ciutkę z trawnikiem równali, grabili, zbierali nadmiar, taczkowali, wywozili, wałowali, i tak w kółko.
A tymczasem ja z meżem troszkę pogrzebaliśmy przy części ogniskowej.
Jestem...wczoraj się ogarniałam po Wojsławicach gdyż drogę robiliśmy tam i z powrotem. Siedem godzin chodzenia, nóżki odmówiły mi posłuszeństwa, ale adrenalina zrobiła swoje więc dałam radę. Nie muszę pisać że było cudownie, że pięknie,emocje goniły emocje. Chciało się żyć...
Kolejną bardzo miłą niespodzianką było cudowne spotkanie z miłym ciepłym człowiekiem, niestety krótka ale bardzo konkretna rozmowa i zdjęcie na pamiątkę,
Następne ciekawe spotkanie, kolejny fajny i miły człowiek, profesor Nowak
i...
To już mój M, mega zachwycony trawami .
Hortensja Limelight ładna, w tym samym miejscu kupiłam 6 vanilla fraise i są ... no właśnie, nie wiem czy coś z nich będzie. Niby kwitną (wsadzone ok 3. tygodnie temu), ale ich wygląd nie napawa optymizmem, już myślę jak mam je przyciąć na wiosnę jak one takie nieforemne.
Rabata w trakcie tworzenia
Już jedną dawkę magicznej siły dostały, mam nadzieję, że im pomoże.
a teraz lepiej? sama nie wiem czy tych stozkow nie zabrac stad
hortensje to anabelle i strasznie mi sie pokladaja i wlasnie na te stozki-nie wiem czy dobrze kombinuje ale przesadzam te rabate juz chyba 6 raz
Przestańcie Dziewczynki, bo jeszcze ktoś uwierzy, że to prawda.
Czytałam u Irenki, że nad liatrami się zastanawiasz. Mam i różowe, i białe. Dość szybko się rozrastają i tak z miesiąc kwitną. Śmiesznie, bo zaczynają od góry. Jak będziesz chciała, to wiosną podzielę i Ci wyślę. Tylko musisz mi przypomnieć.
Na pewno też będę dzielić te wysokie różowe tawułki, gdybyś chciała...
Tam Ci lilii brakuje, koloru byś teraz tam więcej miała. Widziałaś, nie zajmują dużo miejsca
Za Gierczusią widać zaczynające liatry różowe, białe jeszcze w pąkach i dalej te wysokie tawułki różowe, do podzielenia wiosną.