Witaj po urlopie. Piekne zdjęcie z Chorwacji. Szkoda, że u nas ta roślinki nie rosną.
Mam pytanie, co to za róża na drugim zdjęciu? Mogłabyś się dowiedzieć? Ma bardzo ładny kolor
Kasiu, wracam do nawłoci. Niekoniecznie trzeba ją traktować jako zielsko. Mam ją w ogrodzie, posadziłam blisko płotu jako tło, bo faktycznie robi się łysa na dole, jak ma sucho. Jesienią pięknie kwitnie i długo trzyma się w wazonie. Pięknie wygląda na rabatce jesiennej z rudbekią. Ja jeszcze mam na tej rabacie jarzębinę. Uwielbiam tę rabatkę. Jak chcesz, jutro zrobię zdjęcie.
W działkowcu sierpniowym też ją proponują komponować na rabatach bylinowych.
Wprawdzie Danusia lansuje, aby ogród utrzymać w 3 barwach, ale ja mając już trochę kwiatów, nie chciałam się jej pozbywać. Podzieliłam więc rabaty kolorami
Mam i ja i to z nasionek od Danusi ( jeszcze raz dziękuję). Wyrosło mi 7 roślinek i powoli, nieśmiało zakwitają. Uwielbiam takie malusieńkie kwiatuszki. Z dedykacją dla Danusi i odwiedzających. Dziękuję
Słusznie zrobiłaś, poieram; ja też już out robie, co nie pasi lub wnerwia, albo roboty duzo...no ale trawa z cycami nijak pasuje, dobrze, że zabrałaśa tak nawiasem, u mnie ta trawa mnie wnerwia, chyba za p lot wywalę, są inne fajniesze, może to podpowiedź dla ciebie
piejna operacja, myslę, że katalpa da radę, one nie do zniszczenia są jak paulownie