Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

elzbieta_g 21:27, 04 wrz 2014

dzięki za podniesienie mnie na dychu ....w sprawie kuleczek
poczytałam ....i na pocieszenie dodam ...ogrodnik nigdy nie odpoczywa
bdan 07:09, 05 wrz 2014

Violka dopiero teraz dotarłam przez tę moją awarię internetu. Nie martw sie tą ziemią, dacie rady przerobić i kiedyś bedzie to tylko wspomnieniem. Ja wiem, ze teraz z lekka jesteś przerazona tym co Cię czeka ale pozytywne nastawienie, bo szkoda pozwolic na stres wyniszczający człowieka.

Trzymam kciuki i pozdrawiam
Viola 13:08, 05 wrz 2014

Elu i Danusiu, dzieki za odwiedziny. Zapraszam Jak na razie zbieram siły i materiały do pracy przy cisach. Zdam relację jak coś już zacznie się dziać. Pozdrawiam
as226 15:26, 05 wrz 2014

Viola napisał(a)
I kwiatki dla Was; astry mnie nie zawiodły, kwitną jak obłąkane

Czy hortensja zdąży zakwitnąć, jakaś spóźniona ale dobrze, że jest

Violu piękne astry pozdr
laurowisnia 15:16, 09 wrz 2014

Poczytałam o problemach z glebą, i w związku z tym z cisami, pewnie działasz, nie wiem czy zdecydowałaś wysadzić je czy zostawić w tym miejscu, na teren podmokły nadaje się cypryśnik błotny, ale to duże drzewo, może da się go prowadzić w formie żywopłotu jak choinę.
Śliczne astry i klonik ciekawy.
Viola 22:05, 09 wrz 2014

Witam Agatko, dziękuję za odwiedziny
Jeśli chodzi o cisy, zdecydowałam się wysadzić na inne miejsce. Już zaczęłam przygotowywać teren, czekam jeszcze na mączkę bazaltową (kupowałam przez internet. posadzę cisy po 10 sztuk w dwóch różnych miejscach, na wszelki wypadek, żeby chociaż połówkę odratować. To miejsce gdzie teraz rosną cisy spróbuję zrekultywować (sposobem Toszki) i zostawię w spokoju do wiosny.
U mnie ziemia w ogrodzie jest taka pomieszana, tzn niektóre miejsca są wilgotne, ale przepuszczalne, inne suche (przy zagajniku brzozowym), inne źle przepuszczalne jak to z cisami. Zrobiłam błąd sadząc tu cisy, ale w innych miejscach jest OK. Cyprysik to faktycznie duże drzewo, myślałam o nim, ale aż tak mokro na działce nie jest
Skończyły się wakacje i urlop, więc czasu mam mało. Powoli dam radę, ale zajmie mi ta moja robota ze dwa tygodnie
Pozdrawiam Cię serdecznie
asiach 23:24, 09 wrz 2014

Witaj Violu! po krótkiej przerwie.
Astry obłędne przypominają mi ogród moich rodziców - bardzo miłe i ciepłe wspomninie dzieciństwa
Dziekuję i pozdrawiam
05:28, 10 wrz 2014
Viola trzymam kciuki za akcję ogrodową Jak to napisała Ela..ogrodnik zawsze ma coś do roboty i nie odpoczywa.U nas trawniki nie za bardzo,trzeba by było pomyśleć o założeniu chyba nowych ale na dzień dzisiejszy mam dosyć rozkopywania ogródka..

Miłego dnia
bdan 06:56, 10 wrz 2014

Viola napisz na priv gdzie kupowałaś tę mączkę bazaltową
Tusiala 08:27, 10 wrz 2014

Violu śliczne asterki masz
A gleba... no cóż. Każdy się z jakąś boryka. Już kiedyś Elce pisałam, że mogłybyśmy się wymienić: ja dałabym je piachu a ona mi glinę Ech... i tak źle i tak nie dobrze. Ale i Ty sobie z tym poradzisz. Tyszka dobrze radzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies