Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:42, 14 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dobranoc wszystkim.. rozwary na sklaniaku muszę ograniczyć.. bo mi sie rozlazły.... i zagłuszają innego bonzaja dla ubogich.... też ciety w deszczu.... nie powinnam, ale ... ciągle niedoczas mam...

Czy rozwary na skalniaku rosną Ci bez problemu?, bo się zastanawiałm, gdzie mojego przesadzić
Kondziowy ogrod cz II 18:41, 14 lip 2014

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 18:39, 14 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

czy to jeżówka green jewel?
Anabelki masz cudne jak uzyskać takie kwitninie. błagam zdradź mi.

Sylwia wiem że się powtarzam , ale ile razy do Ciebie wchodzę to nie mogę się nadziwić w jakiej świetnej formie są Twoje rośliny!!!
Tak najszczerzej na świecie mówiąc to chcialabym móc czytac w myslach aby wykraść Ci te tajmenice "w każdym szczególe" i zdobyć odpowiedź na pytanie "jak mam to zrobić"!!!
Padne na kolana i będę blagać

To nie jest green jewel ona z bliska wygląda tak ale nazwy nie znam bo u mnie są dostępne takie bez imion

W ubiegłym sezonie anabelki miały kwiatostany ale zdecydowanie marniejsze .... bo .... nie miałam czasu na intensywne podlewanie ... W tym sezonie dostały papu na wiosnę i mocno dbam z pomocą pogody również aby miały wilgotno .... Poza papu na wiosnę dostały jeszcze magiczną siłę do hortensji ale ... podlewałam tylko przy korzeniach bo doczytałam , żeby nie polewać po kwiatostanie ....

Gosiu jeszcze jedno .... zadałam sobie ogromnie dużo trudu aby przygotować ziemię do sadzenia ..... Tam gdzie ziemia mocno zbita przekopywałam z duuuuużą ilością piachu .... a i tak się zasklepiała , dlatego jak tylko mam czas biorę narzędzie do kancików i dotleniam rośliny lekko podnosząc ziemię wbijając i rozluźniając kawałek po kawałku ile się da żeby nie uszkodzić korzeni roślin ....
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:38, 14 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Niedziela była na wyciepywanie... leżenia u mnie nie ma... ja nie leżę, i kfiatuchy też maja zakaz.. Wyciepałam też co prawda nie leżące, ale.... trzykrotkę... trochę koleżance jeżówek kwitnących, może przeżyją przesadzenie..

I hortka.. 2 metry ma jak nic.. gigant

Nie masz serca do tej trzykrotki...a hortki to chyba nie cięłaś wiosną w ogóle?, jeżeli taki gigant urósł
Kondziowy ogrod cz II 18:36, 14 lip 2014

Do góry

Kondziowy ogrod cz II 18:33, 14 lip 2014

Do góry

Kondziowy ogrod cz II 18:29, 14 lip 2014

Do góry
Teraz zdjęcia z wyjazdu najpierw byliśmy u Tomka z Radkowa

Kondziowy ogrod cz II 18:23, 14 lip 2014

Do góry

Kondziowy ogrod cz II 18:21, 14 lip 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:20, 14 lip 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Wyszyskie szczepione wolniej rosną. Chociaż mój Crimson też wcale nie mały się zrobił, a mam go trzeci rok
Muszę go bardziej przyciąć

Szczepione wolniej, ale nie zmienia to faktu, że to rośnie szybko i duże Jak to klony.

Uciekam, bo mam gościa Muminka

Hortka w tym roku daje czadu... i już wiem, że moja pierwsza hortensja to nie Great Star jak pisało na metce.. bo to jest Great... jest cudna i kwiatostany wielgaśne.. kwiaty ogromne..

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:17, 14 lip 2014

Do góry
Edi00 napisał(a)
Aniu, zaznaczam wątek, bo cały czas jestem na bieżąco, ale nie piszę, bo to nudne by było- za każdym razem pisać: super, piękne, cudne,zajeb..te itd. Buziam

A ja prawie nigdzie nei zaglądam.. tylko do siebie.. nie wyrabiam.. przed deszczem eMuś skosił trawę i dobrze, bo była już wielka...

Lawenda kończy. pora przyciąć ... szkoda...

Kondziowy ogrod cz II 18:17, 14 lip 2014

Do góry

Kondziowy ogrod cz II 18:14, 14 lip 2014

Do góry
z dzisiaj kilka fotek z ogrodu

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:08, 14 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

o mamo jaka cudna ! kolejne chciejstwo na liście..
u pana bylinowego kupiłaś ?

edit//// znalazłam post z maja i już wszystko wiem

U Pana Bylinowego.. czekam jaka będzie jak się rozwinie, bo to na razie w pąku jest

Po długiej walce, gdzie jednego jałowca wyciepałam w nerwie.. udało sie przekonać M, że rosomaka trzeba przyciąć... Mówią, że jak baba sie uprze.. w tym wypadku chłop sie zaparł, by nie przycinać... ale jednak baba sie jak uprze..to dopnie swego
Rosomak przed fryzjerem

I po.. trochę wymaga korekty..ja bym mocniej upierdutała, ale M i tak zasłaniał własna piersią, że za dużo

Kosolkowa Pasja 18:06, 14 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

1- Chopin
2- Larissa
3- kocimiętka
4- bukszpanowy pas
5- okrywowa nn - czerwona (

Rysunek jak wyszedł tak wyszedł Nie robię takich na codzień. I teraz co z tą piątką? Gryzłoby się kolorystycznie? Pewnie lepsza byłaby biała albo różowa..? Chociaż może taki punkt jako akcent.. od 5-ki protopadle w dół będzie rabata wzdłuż ścieżki do bramy. Tam, jak pisałam, miałaby byc lawenda, róze (np Pastelle, albo fairy..) Do tego trawy. Coś jeszcze?
Po prawej stronie rabata zakręca wzdłuż narożnika domu i idzie pionowo w gorę. Tam mogłoby być tak samo, z tym że zamiast bukszpanów malwy i ostróżki i może naparstnice. Coś wysokiego..
a ja bym zrobił tak kocimiętka lub bukszpan lub lawenda z przodu za nią szałwie ciemno niebieskiez tych niższych za nimi np róże swan lub fery i chapin jak ja masz i np floksy niebieskie lu różowe
Ogród z pompą 18:04, 14 lip 2014

Do góry
Kilka zdjęć z dzisiejszego ogrodu

Minirabatka żwirowa przy tarasie

Hortensje Limelight startują

Grandiflora i Vanille Fraise w pełnym rozkwicie. Wyglądają jak lody w waflu

W lawendzie gra i buczy

Praca wre

Kosolkowa Pasja 17:58, 14 lip 2014

Do góry

1- Chopin
2- Larissa
3- kocimiętka
4- bukszpanowy pas
5- okrywowa nn - czerwona (

Rysunek jak wyszedł tak wyszedł Nie robię takich na codzień. I teraz co z tą piątką? Gryzłoby się kolorystycznie? Pewnie lepsza byłaby biała albo różowa..? Chociaż może taki punkt jako akcent.. od 5-ki protopadle w dół będzie rabata wzdłuż ścieżki do bramy. Tam, jak pisałam, miałaby byc lawenda, róze (np Pastelle, albo fairy..) Do tego trawy. Coś jeszcze?
Po prawej stronie rabata zakręca wzdłuż narożnika domu i idzie pionowo w gorę. Tam mogłoby być tak samo, z tym że zamiast bukszpanów malwy i ostróżki i może naparstnice. Coś wysokiego..
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:55, 14 lip 2014

Do góry

A one jwszcze kwitną
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:54, 14 lip 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:54, 14 lip 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies