Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Gabisia 09:06, 05 wrz 2014

magnolia napisał(a)

Właśnie na Twoich zdjeciach pokroje tych róż są zachwycające i wysokość super.
To efekt ciecia wiosennego

Hihihihi Magnolko, a ja już się przez chwilkę zastanawiałam kim jest cieć wiosenny i jego efekty…
Dopiero chwilę potem mnie olśniło
magnolia 09:14, 05 wrz 2014

Gabisia napisał(a)

Hihihihi Magnolko, a ja już się przez chwilkę zastanawiałam kim jest cieć wiosenny i jego efekty…
Dopiero chwilę potem mnie olśniło

Ciecie sezonowe są niezbędne w każdym ogrodzie, każdy musi je mieć! Mam nadzieję że masz takich minimum czterech, a jeśli nie, postaraj się o nich szybciutko
mira 09:20, 05 wrz 2014

magnolia napisał(a)
Kurfürstin Sophie- ta wydaje się fajna, niska, zdrowa,alenie ma nic o pokroju jej- wiesz Marzenko jaka jest?

Granny- za szeroka wg mnie, za mało zwarta. mary R i Claire M- za wysoka na przód.

Kolory- blade róże i róże sa dobre tutaj. Ciemniejsze jak np z posta Gabisi, lub bardziej brzegowe ( w stronę fioletu, czerwieni) bywają kłopotliwe do połączeniach z resztą barw na rabacie- trzebaby zestawiać na żywo, co raczej nierealne.
Czysto białe- tez wg mnie odpadają bo duzy kontrast i patriotycznie.

Budynie mnie nie rażą jeśli nie są zbyt żółte.

Zestawiać na żywo da się - zamówić w czerwcu/lipcu w donicach i przymierzać ale to tylko w kwestii koloru bo pokrój trzeba znać. Jest to jednak proces drogi i długi więc co? pozostają dywagacje Wasze które uwielbiam - i już ciekawa jestem na czym się skończy - Ewa czy Ty to wytrzymujesz tyle nocy nie spać hahaha
pozdrawiam
Madzenka 09:20, 05 wrz 2014

magnolia napisał(a)
Kurfürstin Sophie- ta wydaje się fajna, niska, zdrowa,alenie ma nic o pokroju jej- wiesz Marzenko jaka jest?

Granny- za szeroka wg mnie, za mało zwarta. mary R i Claire M- za wysoka na przód.

Kolory- blade róże i róże sa dobre tutaj. Ciemniejsze jak np z posta Gabisi, lub bardziej brzegowe ( w stronę fioletu, czerwieni) bywają kłopotliwe do połączeniach z resztą barw na rabacie- trzebaby zestawiać na żywo, co raczej nierealne.
Czysto białe- tez wg mnie odpadają bo duzy kontrast i patriotycznie.

Budynie mnie nie rażą jeśli nie są zbyt żółte.

Ja czyto teoretycznie piszę Rosomanes muszą się wypowiedzić. Ale myśle czy kultowej Gertrude Jekyll nie powinna Ewa kupić lub Queen Ann , Queen of Sweden , The Alnwick Rose na drugi plan. Wszytskie maja 1,2

Ewo rosmanes polecaja też Mad mairon. Ja nie sadziłabym róż na pierwszy plan... Bo mają brzydkie nóżki... Na drugi przed monardą a na przedzie właśnie bodziszki lub trawki

O K. Sofie trzeba byłoby AnaAn na innym forum zapytac.... Bo gorąco ją poleca.
laurowisnia 09:38, 05 wrz 2014

Róża K. Sophie to chyba dobra propozycja, mi się podoba, a angielki choć jedne mniejsze inne większe, to raczej na drugi plan czy chociaż boczny, ale wszystko zależy od tego jaki ten plan ma być, znaczy ten pierwszy.
popcorn 11:32, 05 wrz 2014

Ach ale będzie się działo! Róże cudne pokazujecie.. a ja już nic nie zmieszczę, buu!

pozdrawiam!!
Malgosik 11:36, 05 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)

to zdjęcie piękne
te czosnki to jak planety w kosmosie
Milka 13:10, 05 wrz 2014

magnolia napisał(a)
No właśnie Miła....a Honeymilk?

ta tak, mnie tu takie wanilie -budynie pasują
monteverde 13:19, 05 wrz 2014

Ewa jeszcze nie oszalałaś tyle różnorodnych porad co do róż dobrze, że poczekasz i się kilka nocy z tym prześpisz
gierczusia 15:10, 05 wrz 2014

Ośmiała szukałam w nagiej mi Twój wątek wyskoczył

Noo i wpadłam powiedzieć ,że ten ośmiał ..... Aaa...bossski .. Nie miałam pojęcia ,że jest takowe cudo w tak ślicznym kolorze .. Pozdrowionka