Gratki na 800
wklejam ci ten powojnik, z tym się pokochacie, tu młody i pierwszy kwiat, ale u Justyny w całej okazałości widać
to Dusches of Edinburgh, długo na niego czekałam..
i domagam się jakiejś relacji z wypadu..... osobiście, zapraszam do mnie po drodze,i o fotkach pamiętaj
ten łuk, strzał w 10!!
11 metrów to dość sporo,nie wydaje mi sie zbyt mało.
A lustro?
Czemu chcesz lustro?
Lustra się używa do "powiększenia" ogrodu.
W tym wypadku lustro możesz mieć jedynie na dłuższym boku.
Jeśli chodzi o linię wzroku z tarasu to można to zrobić tak jak na skanie.
Przesunęłam nieco linię trawnika.Ognisko może być tutaj.
Poprawiłam wszystko co można było poprawić.
A drzewo zawsze na środku możesz jeszcze posadzić.
Osobiście bym je tu widziała ale nie narysowałam.
Marta.....synek skarb, od małego w ogrodzie, będzie pomocnik
Kasiu.....pierwsze pytanie, czy ta roślina ma być zimozielona, czy nie, po drugie kolor, może jakaś na stałe ale zaakcentowana kolorem, werbena fajna, ale buja, u mnie 2,5m, zasłoni za dużo, fajne są kosmosy, ale to sianie będzie..ładnie by do tego pasowała trawa carex elata Aurea i kosmos siarkowy, konwalniki są dość ciemne i aby je wyeksponować, to trzeba podbić tę czerń czymś innym, w odcieniach złota i limonki
pokaż to miejsce, pomyślimy
jeszcze raz mój nabytek za 5 zł
Bożenko, mąż tak o nie dba, że rosną, jak szalone i te pod murem też, gdyby sunia nie łamała, byłoby jeszcze lepiej, ale o przesadzaniu nie myślę, raczej będę ciąć
na pewno da radę, hakone są wytrzymałe, w zależności od odmiany różnie rosną, Finka twierdziła, że ta zielona w całości, najszybciej, ale nie chciałam zielonej, lubię te Aurolae
to jest All Gold, też szybko rośnie, ale tak nie jarzyta ma rok..
pozdrówka
Dzięki Aniu, czasami, jak się nie potkniesz, stoisz w miejscu
mnóstwo roślin testowałam przez lata pod sosnami i świerkami i taki wniosek; hosty bez żadnego problemu, nawet, jak nie podlejesz, stale sobie radzą; fiołki, te białe z fioletowym środkiem o dużych liściach podobnych do kopytnika, rosną i okrywają, nic ich nie wykończy; brunera wyśmienicie sobie radzi, ma mocny system korzeniowy, sadzonkę z czerwca już nie mogę wyciągnąć...
powojniki już od 4 alt i też sobie radzą, ale to te zwykłe fioletowe chyba Warszawska Nike i oczywiście rozchodniki, to mogę z czystym sumieniem polecić; można dac trawkę carex elata Aurea, ale jej czasami trzeba przylać..
u mnie tu pod drzewami ketmia, tamaryszek i jaśminowce zbiły tę ziemię, a jednak ketmia radzi sobie doskonale, chyba przez ten półcień, więc też jest to pomysł, zwłaszcza, ze można ją przyciąć wg uznania