Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Iwk4 22:23, 14 wrz 2014

Napia napisał(a)
Na jednym rh listki i pączki wyglądają inaczej niż na poprzednich. Jak myślicie, czy w przyszłym roku będą z nich kwiaty, czy lepiej nastawić się na liście? W tym roku duże rh prawie nie kwitły, w odróżnieniu od mniejszej Luminy, która zachwycała kwiatostanami

Agnieszko, taki numer zrobiła mi Nova Zembla, u sąsiadki też, w szkółce to samo było. Bogdzia powiedziała, że to puste kwiatostany, kwiatów pewnie z takich pączków nie będzie, ale oberwać dopiero wiosną, bo teraz roślinkę można uszkodzić, jak by się ochłodziło nagle.
AgnieszkaW 22:47, 14 wrz 2014

Śliczne poidełko i kwiaty, i warzywka Pozdrawiam Aguś
Donia72 22:51, 14 wrz 2014

Widziałam poidełkofajnie wygląda na tej rabacieu mnie też na moim nie widziałam ptaszków, tylko na większe przylatują
zawitka 08:23, 15 wrz 2014

Dzięki że jesteś Lobelia cudo
Napia 09:24, 15 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

Agnieszko, taki numer zrobiła mi Nova Zembla, u sąsiadki też, w szkółce to samo było. Bogdzia powiedziała, że to puste kwiatostany, kwiatów pewnie z takich pączków nie będzie, ale oberwać dopiero wiosną, bo teraz roślinkę można uszkodzić, jak by się ochłodziło nagle.

Dzięki Iwonko, podejrzewałam, że z tych pączków nie będzie kwiatów. Pozostałe rh mają takie pełne pąki, postaram się zrobić zdjęcie, jak wrócę do domu. Ale dobrze, że mówisz, by wiosną oberwać te listki, bo sama na pewno bym na to nie wpadła
Napia 09:28, 15 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Widziałam poidełkofajnie wygląda na tej rabacieu mnie też na moim nie widziałam ptaszków, tylko na większe przylatują

Doniu, dziękuję długo przestawiałam z miejsca na miejsce, aż w końcu poidełko stanęło obok bukszpana nalałam do niego wody na zachętę może jakiś ptaszek się skusi
Napia 09:30, 15 wrz 2014

zawitka napisał(a)
Dzięki że jesteś Lobelia cudo

Halinko, ciepło o Tobie myślę. Trzymaj się, kochana
Z lobelii jestem dumna jak paw w tym roku też będę ką siała
Napia 09:33, 15 wrz 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Śliczne poidełko i kwiaty, i warzywka Pozdrawiam Aguś

Agnieszko,
Z Twoich ust to prawdziwy komplement Baaardzo dziękuję i miłego dnia życzę
Agania 20:16, 15 wrz 2014

Przyszłam zobaczyć klona i gdzie ci on?...mój jest filigranowy i skromny i rzadki, szczupły i za lekki, wydaje mi się, że nie ma siły rosnąć mocniej, bo z każdej strony jest ograniczony przestrzenią w ziemi przez korzenie pozostałych roślin, ale zaciszne miejsce na początek jest ważne i osłona przed zimowymi mrozami i wiatrami, ale na to mamy jeszcze czas
Agania 20:21, 15 wrz 2014

Krwawnice uwielbiam mam jej dużo w ogrodzie, chociaż w tym roku jej nie pokazywałam,

dlaczego, bo zdominował ją sadziec konopiasty, ale wcale tego nieżałuję, bo w każdym roku, dzieje się coś innego

pozwól jej się rozsiać, tak najszybciej, jak zaczniesz rozpoznawać sadzonki, będziesz ją miała tam, gdzie chcesz, ja mam do tej pory problemy z jej rozróżnieniem