Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:10, 14 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
W nocy była masakra.... brak pradu burza ulewa i wiatr. Wydzieralam po ciemku co sie da z gniazdek elektrycznych. Wiem juz dlaczego ta burza byla taka okropna. W poblizu przeszla traba powietrzna. Na szczęście mnie oszczędziło..... tylko ....katalpa poszla na pół. ... ale piekna w tv sie zaprezentowala. Odetniemy najwieksze gałęzie. ..i sprobujemy ja skleic.... ciekawe czy z polowy pnia ma szanse przezyc. Lepsza oskubana niz zadna.

O rany....ta burza musiała być big...w tv rano słuchałam, o tych trąbach powietrznych...pamiątki katalpy w całości masz, pozytywy znalazłaś, ale jestem pewna, że jak posklejacie, posmarujecie specjalną maścią, odżyje, to nie do zdarcia drzewa...i tak, co rok mocno ją tniesz, więc może tym razem skróć wcześniej gałęzie, łatwiej będzie się regenerować...ale żal bardzo, dobrze, że wszystko inne np dach..nie ucierpiało
niesamowite extremum mamy z pogodą, chyba zamiast domu, trzeba bunkry budować...
Moje ukochane miejsce na ziemi 13:05, 14 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)

Aniu podsunęłaś mi pewien pomysł...wieeeeeeeeeeelkie dzięki
danici już rosną do samego końca...

pod wierzbą rośnie dąbrówka ciemna
ta tojeść jest naprawdę fajna,
mimo, że czasem ją przypala słońce,
to szybko rosnie i szybko się regeneruje

jeszcze 16 kwietnia tego roku to miejsce wyglądało tak ...

teraz już jest tak

O rany!!! jaka zmiana, piękny busz, fajnie dobrane rosliny, mnie się podoba bardzo i ta tojesć też, fajnie, że szybko rośnie, cudna żółto-złota plama i plewienia mniej
gratki z okazji 3 rocznicy pomieszkiwania
Co to za pnącze? - rozpoznawanie 13:03, 14 sie 2014

Do góry
A coś takiego. Widuje się to często, ale co to jest. Na pewno jednoroczne. Niestety innego zdjęci anie mam.
Irysy niskie i liliowiec 12:52, 14 sie 2014

Do góry
badara napisał(a)
za koszty wysyłki

Ja też bym chciałaa może coś na wymianę?
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 12:24, 14 sie 2014

Do góry
Cudowne kolory w Twoim ogrodzie, Aniu. Zrób proszę z bliska zdjęcia tych skrzyń, które masz na tarasie. Zapowiada się piękna kompozycja.

To dzielżan? O mateńko, jakie one są piękne. Tyle koloru dają ogrodowi, koniecznie muszę ich poszukać do swojego ogródka
Zrób jeszcze raz zdjęcie rabaty z jeżówkami, floksami i rudbekią. Jestem ciekawa, jak teraz się prezentuje.

Buziaki, jest naprawdę pięknie.
Irysy niskie i liliowiec 12:23, 14 sie 2014

Do góry
za koszty wysyłki

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:05, 14 sie 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Iwonko,
to jest 2-letni krzew New Dawn. Zobacz jak rośnie gęsta od samego dołu.

Ależ mi się podoba, pięknie! Chyba skuszę się na nie na moją pergolę, bo z Gardenii nie jestem zadowolona ani trochę...
W ogóle cały ogród zachwyca.
Angielski ogród - chciałabym... 12:01, 14 sie 2014

Do góry
Róże wiecznie coś mi podjada, jak nie mszyca to zielona glizda. Szału można dostać.
Muszę dokupić jeszcze pysznogłówki i jeżówki bo rzeczywiście uroczo wyglądają na rabacie.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:00, 14 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Marzeno, będzie pięknie! czemu te smaragdy kolorowe na rysunku? czepiam sie

A umbraculifery nie wygladalyby lepiej w rzedzie hortensji lub tuz przed nim-ale blizej plotu niz teraz- ale tak posadzone zeby docelowo nie stykaly sie koroną z wyrosnietymi tujkami?

plan mi sie podoba
pozdrawiam!

Jejku dziękuje za komentarz,
Tuje kolorowe niechcący, bo pierwotnie były tam wrysowane jakieś krzewy
Podoba mi się pomysł z umbrami pomiędzy horti
W ogóle bardzo chce gdzieś w ogrodzie umieścić umbry i pomyślałam o tym miejsc, żeby zasłonić trochę ten nieciekawy budynek za płotem.

Kamieni już nie ma zrobiliśmy eko- z trawką
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 11:58, 14 sie 2014

Do góry
Ewuniu! wysyłam Ci zdjęcie mojej jeżyny, rozpięłam ją trochę na siatce ogrodzeniowej, przepraszam za niewyraźne foto, ale inaczej się nie dało.Tam rośnie trzy sadzonki. W ubiegłym roku były małe patyczki.a w tym już tyle owoców....pozdrawiam
Angielski ogród - chciałabym... 11:56, 14 sie 2014

Do góry
Zakupiłam wczoraj Hortensję drzewiastą. Jest bardzo duża i cudownie kwitnie, szkoda że podjazd jeszcze w powijakach bo przy wjeździe zaplanowałam dla niej miejsce. Tymczasem mieszkaniec Rozplenicy J. .
Dwa ogrody 11:52, 14 sie 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Karolino, dzięki w szkółce byłam, kupiłam buki i cisy. Jeżówek nie widziałam. Za to były varelle, ale cena poza moimi możliwościami. Klona nie wybrałam za niskie, ten mój jest szczepiony na wys. 2.10.
Białą lawendę wyrzucam, bo słabo przezimowała i nie odbiła po cięciu i przesadzeniu.
Bogdziu, dziękuję za pamięć
Mirella w detalach może i ładnie, a ogólnie to jeszcze... łapię się na tym, że po całym dniu w nowym ogrodzie wracam do starego i tu łapię oddech, zapach drzew, lasu, tego długo nie będzie w nowym... jeszcze wygwizdów jest...
yolka vanilki szybko w tym roku nabrały purpury, limki lada moment zaczną się przebarwiać. Róże powtarzają... jeszcze kilka z listy zakupów różanych jesienią i więcej ich nie upchnę

Pięknoty, a 2 i 4 zdjęcie to są jakie róże? pozdrówka aha ten Etoile powojnik to bylinowy?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:41, 14 sie 2014

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:39, 14 sie 2014

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:37, 14 sie 2014

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:31, 14 sie 2014

Do góry
Śliwki

Ale są i takie

Pomidorki zółte i czerwone

Wisteria atakuje

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:29, 14 sie 2014

Do góry

Wredei przypalony :/
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:28, 14 sie 2014

Do góry
Wtorkowe zdjęcia - wrzucam bo zaraz będą nieaktualne...

nowe zakupy po drodze z wawy- trzcinnik karl foerster (10 zl) i funkia 12 zł - u Piotrowskich

Kot tak śpi na parapecie... no masakra

Krzaki

Ogrodowa symfonia 11:27, 14 sie 2014

Do góry
widze że masz psine tylko ta twoja to bardziej pomocna niz szkodząca moj PSISKO TO WIELKI CZARNY SZKODNIK DLATEGO DOPOKI NIE WYROSNIE Z WIEKU DZIECIECEGO MA ZAGRODZONE POLOWE PODWORKA KTORE W SUMIE TERAZ JEST JESZCZE PLACEM BUDOWY BUDYNKU GOSPODARCZO-GARAŻOWEGO WIEC MOZE TAM SOBIE ROBIC CO TYLKO CHCE
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 11:25, 14 sie 2014

Do góry
z ciurkadełkiem w tle

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies