Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Początki w Kruklandii 15:03, 23 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Kurcze, a mnie tak nosi że chyba na jutro dzień wolny wezmę - cud pogoda za oknem, roboty w ogrodzie huk, a ja zamiast po ogrodzie latać, w pracy muszę p r a c o w a ć. Wrrr...

Pokaż trawki od Agentki.

Mam to samo i już nawet wniosek o urlop wypisałam, ha!
Początki w Kruklandii 13:32, 23 kwi 2015

Do góry
Kurcze, a mnie tak nosi że chyba na jutro dzień wolny wezmę - cud pogoda za oknem, roboty w ogrodzie huk, a ja zamiast po ogrodzie latać, w pracy muszę p r a c o w a ć. Wrrr...

Pokaż trawki od Agentki.
Ogród niby nowoczesny ale... 11:49, 23 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Też chętnie zobaczę jak mocowanie płotu wygląda. Czy już chwaliłam? Bo nie pamiętam. Świetny jest.

Tessiu...dziś cyknę...wczoraj zalatana byłam u mamy w ogrodzie ale będzie miała pięknie!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:56, 23 kwi 2015

Do góry
Matko, aż strach Wam cos pokazać - wszystko w kątach wypatrzycie
"W kolorze blue" 09:26, 23 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Kórnik będzie miał 2 metry, w ogóle za jakąs genialną cenę 30 zł.

Ty obejrzyj dobrze ten Kórnik, co by nie zamienić siekierki na kijek.
Brabanty obecnie są rzadkie, dlatego takie sobie, ale ten Kórnik tez może być wyciągnięty i rzadki.
Bo wysokość nieadewatna do ceny (tak mi się zdaje). albo odwrotnie.
Dwa ogrody 00:04, 23 kwi 2015

Do góry
GorAna - u mnie szafirki, u Ciebie tulipany cudne
Wobec tego będą sasanki

Małgoś, hiacynty kupione w L. w konkretnych paczkach za przyzwoitą cenę
Wiosna wiosną, ale jeszcze jest ogrom pracy, cegła w tle czeka na ułożenie ścieżki, ale za sucho. Wszystkie świeżo posadzone rośliny podlewam codziennie. Prawie skończyłam poprawki przy cisach, z krokusami muszę uciekać, bo mi się schowają a miejsca jeszcze nie przygotowałam. No to dla Ciebie na żółto: pierwiosnek lekarski, liliowce Stella, trzmielina z sadzonek, mix późniejszych irysów, pierwiosnki, margerytki, i żółty krwawnik.. mus do Ciebie zajrzeć..

Karola, zobaczymy, jak molinie będą rosły. Wczoraj dzieliłam swoje rozplenice, bo już ruszyły. Te z kolei nie szaleją u mnie, ale musiałam je zabrać, bo rosły za blisko ciemierników.
Tess, szałwia niebieska jest jednoroczna niestety, ale jej kolor i długość kwitnienia rekompensują taki niuansik Mam fioletową bylinową oraz muszkatołową, niby dwuletnia, ale się ładnie rozsiewa i wystarczy siewki przenieść na wybrane miejsce, lekarską pewnie znasz, a te o liściach w plamki fioletowe i żółte można traktować jak jednoroczne, u mnie zaginęły po roku.
Kosmatka kwitnie
W Gąszczu u Tess 14:08, 22 kwi 2015

Do góry
Tess a bedziesz dzielic te funkie w najblizszym czasie?
Mały ogród Kasi 12:46, 22 kwi 2015

Do góry
sorry, właśnie mam problem z telefonem- nie chce z kompem współpracować a zdjęcia mam w telefonie. Moje wyglądają identycznie jak u Tess https://www.ogrodowisko.pl/watek/1890-w-gaszczu-u-tess?page=313
są różnej wielkości, niektóre jakby skurczone, puste. I raczej w skupisku, w środku korzenia w takiej strukturze jakby brązowego torfu- dziwnej, sypkiej, nieziemistej. Co gorsza- w doszczętnie zeżartych żórawkach były tylko po 2-3 larwy. Co się dzieje jak jest ich więcej????
Mam jeszcze dwie zaatakowane żórawki. Dziś pstryknę aparatem i wrzucę
Mały ogród Kasi 11:44, 22 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
jak strzela i wyraźnie żółte to raczej nawóz
jaja opuchlaków są mniejsze i delikatniejsze?
podobno trudno je dojrzeć

Małgosia
To są jednak jaj opuchlaków. Naoglądałam się tego na innych wątkach i u mnie jest identycznie. Poza tym ja pod żórawki nigdy nawozu nie sypałam. Kupię nicienie jak tylko gleba robi się cieplejsza.

Tutaj jest piękny opis paskudztwa
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1890-w-gaszczu-u-tess?page=313
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:49, 22 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wszystko nadrobiłam. Hosty od Tess nie będą za wysokie? Z tyłu chyba posadzisz?
Ładnie będzie. Wiesz, co chcesz Kasia

Przy twoim połączeniu, takim leśnym (mam na myśli brzozy, hosty i paprocie)
kamyczki by nie pasowały. Zanim jednak wyściółkujesz czymkolwiek, musisz zrobić rabatkę do końca. Bo potem by ci się mieszało z ziemią.
Buziaki

hmmm mówissz że za wysokie? chyba nie od razu? a buksy kulki tez bedą coraz wieksze...ale chciałm te paprocie i hosty między buksami posadzic..hmmmm

a wysypie tylko kore pod tujki narazie
Mirkowy ogród (początki) 07:36, 22 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Mireczko, zwolnij z tym dzieleniem i mnożeniem, bo miejsca w ogrodzie zabraknie
Nie martw się Teresko wszystko się zmieści
Działka wkoło Lubczyka :) 21:09, 21 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
No, ale się dzieje! Dawno nie zaglądałam, a tu roboty ruszyły pełną parą!
Bardzo ładnie, psze Pani.

dziękuję no w końcu trochę ruszyło z czego bardzo się cieszę
W Gąszczu u Tess 20:26, 21 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Karola, cos mam skiepszczone ze sterownikami, wczoraj sprawdziłam. ale sama gmerać nie będę, wróci syn z delegacji w piątek, to pogmera.

Na bank to są sterowniki, a raczej ich brak. Mój laptop czytał kartę micro sd - taką z telefonu, a jak tylko włożyłam z lustrzanek - swojej i siostry - zero reakcji, bo to był inny model karty (SDHC).
Ściągnęłam sterowniki w 10 sekund i po problemie.
Miejski ogródek przy mieszkaniu na parterze 19:57, 21 kwi 2015

Do góry
Cześć Tess! Zgadzam się z Tobą w 100% co do rabaty - dziś wiem, że jest za wąska, ale rok temu ustawiłam te palisady z myślą, że ma być tam jedynie tuje, a teraz kombinuję. Planuję pomału drugą rabatkę, ale od strony sąsiada z mojego osiedla i nie chcę się już zasłaniać tymi panelami i myślałam tylko o delikatnym, dosłownie 5cm, dosypaniu ziemi i posadzeniu bluszczu, powojnika i ew. innych roślin, które są w stanie wytrzymać w warunkach typu 20-25cm ziemi. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam
Pod Laskiem 19:17, 21 kwi 2015

Do góry
Tess już mam na razie dwa krzaczki ale nie potrzebuje dużo około 6 szt więc poczekam może te co odbiją. Tak mi się wydaje że gdzieś ten przywrotnik widziałam tylko nie wiem czy u sąsiadek czy u teściowej muszę polukać
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:32, 21 kwi 2015

Do góry
Tess, moja runianka miała chyba jakiegoś grzyba.
W pierwszym roku troche wypadło a reszta dobiła się już w nastepnym ...
Na razie sparzyłam się na niej... moze kiedys do niej wróce, kupie w innym miejscu, ale na pewno nie w najbliższym czasie.

Reszcie macham - coraz cieplej z każdym dniem.
Róze w końcu posadziłam ale nie robiłąm fotek bo rabata na razie nudna...
Długa zielona kiszka 17:33, 21 kwi 2015

Do góry
Jałowce odradzam, dobrze doczytałeś.
A dlaczego odpada, co trzeba ciąć? Nie musisz wchodzić do sąsiada, żeby ciąć - sadzisz tak, żeby za zywopłot wejść i tniesz na swojej działce.
Cisy polecam, ale je też trzeba ciąć. Nie kupuj Wojtka, bo owszem - wąski, ale kiepski na żywopłot.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:30, 21 kwi 2015

Do góry
Wszystko nadrobiłam. Hosty od Tess nie będą za wysokie? Z tyłu chyba posadzisz?
Ładnie będzie. Wiesz, co chcesz Kasia
siakowa napisał(a)
a powiedzcie mi moje drogie
bo sa tam bukszpany a osttanio Iwonka pisała ze pod buksy to raczej kamyczek...ale pod tuje to raczej kora...pod brzozy to juz nie wiem co...pod paprotki co...i ogólnie co ja mma tam w nózki sypnać? może nic? ale chwastów natarcia sie lękam

Przy twoim połączeniu, takim leśnym (mam na myśli brzozy, hosty i paprocie)
kamyczki by nie pasowały. Zanim jednak wyściółkujesz czymkolwiek, musisz zrobić rabatkę do końca. Bo potem by ci się mieszało z ziemią.
Buziaki
Miejski ogródek przy mieszkaniu na parterze 16:39, 21 kwi 2015

Do góry
Witam kolejną warszawską ogrodniczkę
Kawał ogrodu masz, jest pole do działania.
Zbyt wąskie te rabaty podwyższone, moim zdaniem. Będziesz poszerzać, jak Ci się chciejstwa ogrodowiskowe włączą
Ogród w lesie 16:27, 21 kwi 2015

Do góry
To narcyzy pokaż!

I tak nie wierzę, że nie ma NIC. Nos Ci rosnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies