Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 16:04, 23 kwi 2015

Kasik napisał(a)
Irenko- na spacer po ogrodzie przyszłam. Jak zwykle oczarowana jestem. Jego klimat pozwala się zatracić, każdy zakątek daje radość oczom. Masz niespotykaną łatwość w tworzeniu rabat, które dziś są wiosną jutro latem...
Nie umiem tak. U mnie wszystko takie czytelne, chciałabym choć troszkę tej tajemniczości u siebe kiedyś poczuć.

Może to kwestia dorosłości ogrodu- pewnie tak. :

Poczekam, a narazie buziaki ślę.

Kasiu, nie wiem czy łatwość, jeśli już to w kolorach, reszty uczyłam się na forum, podpatrywałam w Anglii, powoli wdrażam u siebie, sporo rzeczy z innych ogrodów wątkowych, to co najbardziej mi do gustu przypadło; ogród każdej z nas jest naszym odbiciem, ja się cieszę, jak są różnorodne, możemy podziwiać u innych to, czego u siebie nie mamy, ale każdy musi mieć ogród taki, aby mu w duszy zagrał
i oczywiście z wiekiem ogród robi się inny, taki tajemniczy, ale też jest więcej pracy, cięcia, grabienia i czyszczenia, jak popatrzę na nowiutkie świeże ogrody, to aż przyjemnie, jest taka schludność, czego u mnie brak

Buziaki i zapraszam latem do siebie, zobaczysz kawałek bajzlownika
Susan, 2 lata temu strasznie przemarzła, zostało jej pół, musiałam ją ciąć, ale odżyła i znowu kwitnie

cudowne bzy koralowe, czarny i złoty, rośliny malutkie, od ubiegłego roku u mnie, czarny podarunek

też ubiegłoroczne nabytki, kloniki na pniu, mam tam 4, ale 2 odmiany Globe i Sheridan
Milka 16:07, 23 kwi 2015

Mirka napisał(a)
Dzięki jakoś mi nazwa umknęła Ale one cudne z tym czarnym kłosem mam nadzieję że w tym roku u mnie zakwitną jak myślisz?

Mirka, tej nie masz, masz Black, tu nie zbierałam nasionta jest Moudry
Milka 16:07, 23 kwi 2015

Rench napisał(a)
Co jak co,ale insekt odlotowy

Też porwał me serce
Milka 16:19, 23 kwi 2015

eda napisał(a)
Irenko cudnie cudnie jak pięknie ruszyło aż raduje serce moje tulipki jeszcze w pąkach puść do mnie ciepły podmuch ha ha uściskuję serdecznie

Dmucham z wiatrem ciepełko, chyba dziś pokażą się pozdrawiam cieplutko

popatrz, jak mi lilie zżerają w środku niby pąk, ciekawa jestem, jak dalej będzie z nimi

za to co innego cieszy, ożyła skrzynia tulipki ruszają i wszystko co się tam samoistnie nasiało

.
orliki na starcie i liliowiec Stella D,Oro, chyba..
Tess 16:21, 23 kwi 2015

Co tak lilie zżera? ślimaki?

Nie mogę się nadziwić, że masz już tak rozbuchaną wiosnę w ogrodzie.
Milka 16:32, 23 kwi 2015

lilia napisał(a)
Witaj Irenko, ja też spaceruję po Twoim ogrodzie i widzę, jak bardzo się zmienił od wczesnej wiosny, kiedy chodziłyśmy po tych uroczych zakątkach.
Ja też pracuję w pocie czoła w ogrodzie, wszystko zaczyna rosnąć, ale jest niesamowicie sucho. Czekam z utęsknieniem na deszcz.
Niebawem zrobię zdjęcia i też znajomych ( ) Ci roślin.
Pozdrawiam!

Wiosną tylko zielono było i tak nieźle, bo bez zimy
U mnie też strasznie sucho, nic nie można robić, a wymyśliłam dzielenie traw i sianie jeszcze, czekam na sobotnią burzęzatem czekam i pozdrawiam
tawułą wczesna mimo cięcia, nieźle kwitnie

irysy fioletowe, a juz prawie, jasno niebieskie

piwonie w paku, ciekawa jestem, jaki kolor i zakochałam się w tym tulipanie, kolor wina, nowy u mnie

pigwowiec mocno cięty, kwitnie w środku, ale puszczę go ciut na mur
Kasya 16:34, 23 kwi 2015

Milka napisał(a)

Oto one
[img
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/82/822413/original.JPG[/img]

Sliczne u ciebie ale cały szpaler widzę
Ja zakupilam dziśiaj 2 szt w 3l doniczkach po 8pln
ale chce je posadzić jako solitery ? Pojedyncze bedą dość ladne i duże ?
Milka 16:34, 23 kwi 2015

Tess napisał(a)
Co tak lilie zżera? ślimaki?

Nie mogę się nadziwić, że masz już tak rozbuchaną wiosnę w ogrodzie.

Stawiam na slimaki, na te bez skorupki, one żarłoczne są i w nocy żerują, ileś małych ubiłam, ale to pryszcz i nierówna walka; nie mogę sypać granulek, bo mam szczeniaka, co wszystko do pyszczka bierze
taka wiosna u mnie pierwszy raz w życiu, jak nagroda
Milka 16:36, 23 kwi 2015

Kasya napisał(a)

Sliczne u ciebie ale cały szpaler widzę
Ja zakupilam dziśiaj 2 szt w 3l doniczkach po 8pln
ale chce je posadzić jako solitery ? Pojedyncze bedą dość ladne i duże ?

Jako solitery będą jeszcze piękniejsze, moje ograniczają inne rośliny, były dzielone, więc mam na 2 rabatach 8 lub 10; będą większe, za rok możesz podzielić i będziesz miec do innych kompozycji
malgorzata_s... 16:37, 23 kwi 2015

Wiosna szaleje a insekta też pokochałabym od pierwszego wejrzenia