Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

Ensata 15:20, 23 kwi 2015

monitka napisał(a)

Zrób rozeznanie a ja chętnie tam podjadę jak namierzysz wiśnie

Znalazłaś jakąś nową szkółkę w okolicy z bogactwem cisówch itp.?
Widzę na stronie że mają, rozmawiałam o tujach, ale jadę, to zdam relację
Ensata 15:21, 23 kwi 2015

Tess napisał(a)

Ty obejrzyj dobrze ten Kórnik, co by nie zamienić siekierki na kijek.
Brabanty obecnie są rzadkie, dlatego takie sobie, ale ten Kórnik tez może być wyciągnięty i rzadki.
Bo wysokość nieadewatna do ceny (tak mi się zdaje). albo odwrotnie.
Tess ale to jest producent, pewnie dlatego. W sklepie były takie po 75 zł. Ale przyjrze się dokładnie
Ensata 15:22, 23 kwi 2015

ewakatowice napisał(a)
Wymiana tui się szykuje, no u Ciebie to dzieje się, oj… dzieje
Na pazurki mam patent, regularnie kosmetyczka, jedne gumowe cieniutkie rękawiczki, drugie ogrodowe …
Żele wytrzymują
No, ale ja mam małe pole…

Muszę się spytać mojej babci jak sobie radziła całe życie, ma piękny ogród a skórę na rękach jak pupcia niemowlaka a 86 lat…
Ja chodzę regularnie na paznokcie, ale mnie się łamią, pękają jak kopię. Mam cały czas rękawice. Ja nie ryję w ogrodzie to mam dobre, nawet nie potrzebuje zeli itd
Ensata 15:24, 23 kwi 2015

Viola napisał(a)
Brabanty szyszkują jak maja sucho ! Szmaragdy polecam są niezawodne i "kontrolowalne", tzn. wiesz jak będą wyglądać za 10 lat i jak o nie dbać. Brabantów bym się bała bo może się nie udać "wyprowadzić ich na ludzi" . Ja osobiście polecam Spiralis, ale niezbyt często można je w szkółkach znaleźć - mają choinkowy pokrój - taki bardziej naturalistyczny niż szmaragd i ładnie trzymają formę Może jutro wstawię świeże fotki tych spiralisów, bo nie pamiętam na której mam stronie.
Daj fotę koniecznie. U mnie nie mają za sucho, bo mają linie kroplujacą. Tujkarz twierdzi, że szkodzi im podłoże
Ensata 15:27, 23 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Poczytałam o tujach - żadnej nie posiadam. A kiedyś chciałam mieć 3 żółte Warreana w kąciku. Ale Danusia mi odradziła.
Przy pierwszym ogrodzie, z zadowoleniem twierdziłam, ze tuja w ogrodzie, to przejaw złego gusty ( wstydliwe wyznania) Posadziłam żywopłot z buków i rokitnika. Po pierwszym sezonie jak mi liście buka zasypały trawnik i oczko, starciłam cierpliwość. A rokitnik który miał być na nalewkę okazało się, że nie ma żony i nie owocuje. Pomądrzyłam się jeszcze z 6 lat, ale już coraz ciszej Teraz bez gadania zarządziłam ścianę ze strzyżonych tuj, miało być tak pięknie, zielono, zasłona od sąsiada...tiaa
Ensata 15:32, 23 kwi 2015

Taras powoli się szykuje do sezonu
Sebek 15:36, 23 kwi 2015

Widzę, że barwy będą intensywne Ja jeszcze nie wiem co posadzę - chcę czymś zaskoczyć, a tu wszystko już było!!!
Malgosik 15:41, 23 kwi 2015

Sebek napisał(a)
Widzę, że barwy będą intensywne Ja jeszcze nie wiem co posadzę - chcę czymś zaskoczyć, a tu wszystko już było!!!

zaskocz nietypowymi połączeniami
potem wszyscy będziemy kopiować hi hi
ewakatowice 15:51, 23 kwi 2015

Sebek napisał(a)

Sebuś no zaskocz wszystkich i nic nie sadź
ewakatowice 15:51, 23 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Taras powoli się szykuje do sezonu

no już tak latem powiało... ale uwielbiam