Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Typografia ogrodu 15:43, 08 cze 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
fajny pieniem do obróbki
szałwia daje po oczach

Pieniek fajny bo choc yo nie jest jakies super drewno bo jedynie wierzba bi jest on zdrowy i bardzo duzy.ma ok 110 cm srednicy.wyciety w trakcie wycinki drzew za naszym plotem ubieglej jesieni.
Szalwia daje ale jakze to mily widok
Typografia ogrodu 15:10, 08 cze 2016

Do góry
fajny pieniek do obróbki
szałwia daje po oczach
Pogubiłam się po drodze... 14:34, 08 cze 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Też nad tym Reniu myślałam
to dobrze myślałaś, bo mi szałwia przyszła też do głowy mam podobną tylko u mnie naciapane wszystkiego perovska, rozplenice, werbena, krwawnik, liatra, łubin się wysiał i jeszcze odętki i cos jeszcze tylko nie pamiętam jak to się zwie ale się cieszę bo krwawnik na różowo będzie kwitł, a nie na biało
Ogrodowy song 14:25, 08 cze 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Ewa szałwia Dep blue jest pożniejsza ale i dużo ładniejszy krzaczek mam dwie i faktycznie dopiero w pąkach

Czekam więc na pokaz jak ładniejszy, to tym bardziej się cieszę.
Mirkowy ogród (początki) 14:08, 08 cze 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Raport sadzonkowy Szałwia rosnie i zbiera się do kwitnienia.Kłosownica urosła znacznie i trawki tańczące chba się przyjęły po dzieleniu.Takie sadzonki perukowca wychodowałam z patyka w zeszłym roku teraz już okazałe i jeden zakwita nawet Miłego dnia dla wszystkich zaglądających

Pięknie Ci rośnie...na podobnym etapie rozwoju sadzonki nasze. Wiesz, przez moment się wahałam, gdzie one u mnie rosną (jak pytałaś)...gdzie nie zajrzałam to jeżówki i stracha już miałam, co ja teraz Mirce powiem )

Ogrodnictwo na wyższym poziomie...rozmnażanie, dzielenie; niedługo interes otworzysz
Trawki...aż zazdrość bierze
Mirkowy ogród (początki) 11:17, 08 cze 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Raport sadzonkowy Szałwia rosnie i zbiera się do kwitnienia.Kłosownica urosła znacznie i trawki tańczące chba się przyjęły po dzieleniu.Takie sadzonki perukowca wychodowałam z patyka w zeszłym roku teraz już okazałe i jeden zakwita nawet Miłego dnia dla wszystkich zaglądających

Bardzo dziękuje za raport pecherznice próbuje sama ukorzenić. Właśnie skończyłam robić sadzonki. Wrzucę u siebie zdjęcia.
Typografia ogrodu 10:02, 08 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Asia
Moja szałwia rozsiała się trochę ... ale może dlatego, że po ostatnim kwitnięciu nie ścięłam jej przed zimą
moze tez nie zetne...nie pogniewalabym sie gdyb sie rozsiala
Droga do spełnienia 09:22, 08 cze 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

szałwia z fotki pierwszej kupiona na rynku jako zwykła szałwia omszona
a z poniżej niska odmiana comapacta deep blue

a zbierzesz nasionka z tej niskiej i sie podzielisz ?
zamowilam niska a przyslali mi rozowa
Droga do spełnienia 09:21, 08 cze 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
ze złych wieści
na cisach misecznik wrrrrr zrobiłam oprysk mospilanem
pies złamał mi moją drzewiastą lilię wrrr bestia wredna
biedna nie ma szans na kwitnienie
bardzo mi jej szkoda

z posianych aksamitek wzeszło pierwszy raz od lat!!!! co 40 nasionko chyba - do dupy trochę..

ale szałwia kwitnie... i trzcinnk bardzo wyrósł patrząc na zdjęcia majowe i teraz

i nie kupię chyba ML
sadzonki wszędzie malunie a ceny kosmiczne i chociaż baaardzo mi się podoba to chyba dam sobie spokój

ja kupilam 2 lilie drzewiaste na jesieni, cebule wydawaly sie duze a wyrosly mi jakies takie cienkie badziewia, nie wiem czy zakwitna w ogole
Mirkowy ogród (początki) 09:16, 08 cze 2016

Do góry
Szałwia Marleu Blue z nasionek od Frezji i mam jeszcze do pikowania jeżówkę białą Z trawami to ci powiem że się na nie wkurzyłam i wykopałam przy korzeniach nie było oznak życia.
Typografia ogrodu 09:15, 08 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
dziękuję. nie wiem czy sie rozsiewa bo ścinam jej kwiaty, ale ja mam zamiar jedną, może dwie podzielić. u mnie też tylko kilka ich jest może z 8 max

Asia
Moja szałwia rozsiała się trochę ... ale może dlatego, że po ostatnim kwitnięciu nie ścięłam jej przed zimą
Ogrodowy song 08:46, 08 cze 2016

Do góry
Ewa szałwia Dep blue jest pożniejsza ale i dużo ładniejszy krzaczek mam dwie i faktycznie dopiero w pąkach
Mirkowy ogród (początki) 08:29, 08 cze 2016

Do góry
Odcienie zieleni 2 07:40, 08 cze 2016

Do góry
Ewelina nudzi Cię zielony? Co ja czytam...cholerka, czyli mnie też to grozi
Ostatnio szałwia mnie zafascynowała Co się to porobiło

Co ile masz te tuje posadzone? Bo jak się kiedyś zrosną to może być fajnie a jak za rzadko to kicha.. Co to za tuja?
Moje małe królestwo 05:32, 08 cze 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
szałwia

Ja też mam szałwię niebieską, ale wysoką - ta jest niziutka i bardzo ładna. Polecam też różową - możesz zobaczyć na moim profilu
Ogrodowy song 23:53, 07 cze 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Kulkowana róża przechodzi samą siebie
No i szałwia piękna, moja dopiero w pąkach.

Mam teraz 3 lub 4 odmiany szałwii..może Twoja jeszcze inna.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:06, 07 cze 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Reniu świetne są wszystkie rabaty ale moim numerem jeden jest ściągnięta od Ciebie bez skrupułów rabata szałwiowa z AM. Uwielbiam ją ! Piękna jest po prostu. Nie mogę się doczekać takiego efektu jak u Ciebie. Jaka wysoka jest Twoja szałwia. Ja mam różową ale wydaje mi się nieco wyższa. Jakie są różowe odmiany ? No i nie jest taka okazała jeszcze.

Asiu
Wiem, że ta rabata Ci sie podoba Dziękuję za te miłe słowa
Jutro sprawdzę wysokość. A okazała Twoja będzie już w tym sezonie ... tylko pamiętaj żeby ściąć przekwitnięte kwiatostany wówczas potrafi nawet trzykrotnie zakwitnąć i zwiększyć swoją objętość
Buziaki
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:51, 07 cze 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Faktycznie na zdjęciach suszy nie widać, u mnie też sucho, jak zwykle.
Czy Twoja szałwia to Marcus?

Żartowaliśmy ostatnio z sąsiadem, że powinniśmy zacząć kaktusy sadzić...

Szałwia to Sensation Deep Blue.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:42, 07 cze 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Szałwia z amazonem cudownie gra. No i ta rabata z otrożeniem - zgapiam!

Żartujesz Tesiu Ty ode mnie? Miłe to jest wieeesz
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:31, 07 cze 2016

Do góry
Faktycznie na zdjęciach suszy nie widać, u mnie też sucho, jak zwykle.
Czy Twoja szałwia to Marcus?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies