Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewik 17:27, 20 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Dobrze kojarzysz Kupowałam w ubiegłym roku. Niestety łapie mączniaka i nie wiem, czy oprysk wystarczy. A czy ta szałwia jednoroczna wysiewa się w ogrodzie sama? A jednak Leonardo

Lubię przetaczniki ale ten mączniak,jak narazie ten srebrny go nie łapie .szałwia niestety nie rozsiewa się.
Pszczelarnia 17:37, 20 cze 2016

Ewa777 napisał(a)
Tych widoków nie mogłam się doczekać

Piękna jest ta Tereska. Nigdy nie widziałam jej w takiej krasie.
Ewa777 18:19, 20 cze 2016

jazzy napisał(a)
Ewcia, róże w przetacznikach to moim zdaniem strzał w 10! Pięknie się komponują. Też poszłam w tym kierunku Buziaki!

Marta, wiesz jak takie słowa cieszą? Wiesz, wiesz, bo Twój ogród jest cały czas chwalony Uważaj na mączniaka - atakuje przetaczniki. Buziaki
Ewa777 18:22, 20 cze 2016

Ewik napisał(a)

Lubię przetaczniki ale ten mączniak,jak narazie ten srebrny go nie łapie .szałwia niestety nie rozsiewa się.

Myślę, że jak przetacznik rośnie tak gęsto, to ciężko będzie ustrzec się mączniaka. Na razie popryskaliśmy i będę obserwować. Ale to raczej trudna walka. Szkoda,że ta szałwia nie rozsiewa się - jest taka ładna
Ewa777 18:24, 20 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Piękna jest ta Tereska. Nigdy nie widziałam jej w takiej krasie.

Ewciu, nie wiem, czy nie mylisz Tereski. Moja to Św. Tereska z Lisieux. To jest róża miniaturowa. Rośnie u mnie drugi rok. Jestem z niej bardzo zadowolona. Nie choruje i kwitnie bez przerwy
ren133 20:45, 20 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Wyszłam pomierzyć Róże najwyższe sięgają do 40cm. Według hodowcy jej wysokość ma być między 30-40cm. Czyli się zgadza. Przetacznik ma od 30 do 40 cm. Z tym, że najwięcej jest takich do 30cm, a tylko kilka wystaje do 40cm.

Dziękuję Ci bardzo Fajna jest ta róża ... skoro taka niska rośnie to myślisz, że nadałaby się do donicy?
Margo 21:35, 20 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Czekałam na nie, aż się doczekałam
Gosiu, nie masz strat po wczorajszej wichurze?
U mnie kilka połamało się kilka gałązek hortensji Siver Dollar i gałązka róży piennej.

Dopiero zajrzałam na forum po kilku dniach przerwy ...
U mnie strat zadnych nie było, meble i inne lubiące latać rzeczy zabezpieczyliśmy, Wymienilismy też palik jabłonki rajskiej, który nie wydawał się juz stabilny i wszystko przetrwało w idealnym stanie. Nawet sie zdziwiłam, bo było też gradobicie, i mimo to uszkodzenia lisci niewielkie.
A jak u Was, bo chyba przegapiłam raport po wichurze ?
Ewa777 22:50, 20 cze 2016

ren133 napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo Fajna jest ta róża ... skoro taka niska rośnie to myślisz, że nadałaby się do donicy?

Różyczki tego typu są proponowane do donic. Myślę, ze będzie pięknie się prezentować
Ewa777 22:52, 20 cze 2016

Margo napisał(a)

Dopiero zajrzałam na forum po kilku dniach przerwy ...
U mnie strat zadnych nie było, meble i inne lubiące latać rzeczy zabezpieczyliśmy, Wymienilismy też palik jabłonki rajskiej, który nie wydawał się juz stabilny i wszystko przetrwało w idealnym stanie. Nawet sie zdziwiłam, bo było też gradobicie, i mimo to uszkodzenia lisci niewielkie.
A jak u Was, bo chyba przegapiłam raport po wichurze ?

U mnie połamało kilka gałązek hortensji bukietowej Silver Dollar i ładną gałązkę z 4 pąkami róży piennej Ambrowce prawie nie uszkodzone - jedynie jeden ma otartą korę na pniu. A bałam się o nie najbardziej.
ren133 23:32, 20 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Różyczki tego typu są proponowane do donic. Myślę, ze będzie pięknie się prezentować

Tylko gdzie ja kupić? I czy ona kwitnie do przymrozków?