Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Mirka 17:18, 20 cze 2016

Gocha napisał(a)
Pastella

Gosiu co to za rozchodnik ten bordowy? Piękne róże masz i Anabelki już zaczynają kwitnienie.
dorciabe 17:32, 20 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)

U Bogdzi jest podobna, sprawdź czy to nie Chippendale?

Gosia też myślę,ze to to

Jestem pod wrażeniem ogrodu i ogromu kwiecia
KasiaWB 19:03, 20 cze 2016

Piękne róże Gosiu co jedna to ładniejsza ja mam tak mało miejsca, że muszę dokonać wyboru i mam ból
Pozdrawiam
malgorzata_s... 19:11, 20 cze 2016

Gosiu gdzie Ty takie cudowne róże kupujesz? U nas nie ma takich szkółek gdzie byłyby opisane. Jak są opisane to 50 zaraz krzyczą a i tak aspirynki ani Tereski dostać nie mogę W rosarium chyba muszę zamówić. Buziaki.
anna_g 19:47, 20 cze 2016

Róże bajeczne! Najbardziej mnie urzekla Augusta luise za kształt kwiatów a Minerva za całokształt - cudny kolor i wygląd. ogólne widoczki tez robią wrażenie. Piękny i bardzo zadbany ogród - te fotki z czosnkami w roli głównej... Wow... Ja rozumiem, że ogród już jest po kapitalnym remoncie a nie do remontu...
rozark 20:38, 20 cze 2016

Gocha napisał(a)
I róża od paru lat u mnie ale NN. Może ktoś ją rozpozna ?

jeśli jest to duży krzew i kwitnie raz to może być Alchymist a jeśli powtarza kwitnienie i krzew jest do ok. 1m to może być Chipeendale
anna_pisalska 21:00, 20 cze 2016

Gocha napisał(a)

Aniu ale Ty pamiętasz o mnie i moich owockach Ja niestety ich nie opryskuję tylko na wiosnę od grzybów były pryskane a później jakos nigdy nie ma czasu. Robaczywe nie są i jest ich troche tak do podjadania wystarczy. Ale niestety jakaś pleśń je atakuje i szybko teraz się przez to kończą- dużo jest spleśniałych i nie nadają się oczywiście do jedzenia. Już w tym roku obiecałam sobie że je w końcu dobrze przytnę po owocowaniu bo są za wysokie. A powiedz mi czy np. mogę górę ściąć teraz tak żeby skorzystać i zebrać owoce z tych wysokich gałęzi ? Czy żeby przyciąć to muszę czekać jakiś czas ? Ja się kiedyś do Ciebie na spokojnie zwrócę o poradę co i jak mam z nimi robić bo drzewa mi pięknie rosną ale owoców nie za dużo

Myślę, że możesz spokojnie przyciąć od góry Co do ochrony, to trzeba niestety pryskać i to często, jest program ochrony i da radę wygrać Jak znajdziemy kiedyś chwilę, to pogadamy sobie w tej sprawie Ogród masz przepiękny
Aneta1309 21:22, 20 cze 2016

Gosiu piękne róże, zdradzisz gdzie kupiłaś Artemisa?
U mnie dzisiaj gradobicie na kwitnące będę mogła sobie w tym roku tylko u Was popatrzeć
Gocha 00:08, 21 cze 2016

katel napisał(a)
Gosiu ale szalejesz - fotki cudowne! Zachwyciłam się dzwonkami. Viola jest cudowna za dwa trzy lata będzie szał - u mnie czasem łapie mączniaka (pewnie jak podeschnie) ale i tak kwitnie jak szalona . Ten NN to może być Hagley Hybrid - jeśli tak to on lubi półcień.
Gosiu chodzę i obserwuję u siebie powojniki bo sobie rozmawiałyśmy o tym ich odwracaniu się do słońca i widzę że one się odwracają o 180 stopni - czyli w każdą stronę nawet na północ, wstawiłam u siebie zdjęcia (na fotkach u mnie jest jedna sztuka) ona dopiero zaczyna - kilka dni temu pojawiły się pierwsze kwiaty.

Kasiu to chyba faktycznie ten powojnik ale ja mam go na słońcu- zobaczę jak będzie się zachowywał. A Viola jest piękna- ten jej kolor taki intensywnie fioletowy.
Gocha 00:11, 21 cze 2016

Makusia napisał(a)
Gosiu wpadam z rewizytą i co widzę? Ogród już po kapitalnym remoncie- urzeka!
Szałwia jak żarówa- daje pięknym fioletem po oczach, a warzywnik...marzę. Na jesień rewolucja będzie- też planuję skrzynie, choć widzę, ze Twoje z bardziej trwałego materiału.

Marta cały czas ogród w remoncie- nie tak łatwo zagospodarować taką przestrzeń. Szałwia niestety po nocnej ulewie położyła się. I już zaczyna przekwitać- aż szkoda. A w warzywniku jeszcze mnóstwo pracy