Asiu piękna ta hortensja o takich kwiatach mam dwie ale Variegata z tym ,że tylko raz mi dotąd zakwitły ,w tym roku przesadziłam je w inne miejsce i mają kwiaty,ale jeszcze sie nie rozwinęły jak tylko to uczynią wstawię fotki ,porównamy czy sa takie same czy raczej nie
Asiu wstawię fotki tych ławek w zbliżeniu ,o które prosiłaś ja o tym pamiętałam ,ale ławki pożyczyłam koleżance na imprezkę ogrodową ,teraz wróciły pozostałe widoczki jak zawsze cud ,malina
A ja mam całkiem inną sytuację. 4 tuje posadzone wzdłuż szklarni. Po zacienionej stronie. W tym roku przekopując ziemię w szklarni odkryłam masę drobnych korzeni. Okazało sie, że to są korzenie właśnie tych tujek.
Podkopały się mi do środka i wypijają i wyjadają dobrocie przeznaczone dla pomidorków.
A dziwiłam się , czemu tak ładnie mi tuje rosną, bez nawożenia. Ha, ha, ha.
Wydało się kradziejstwo.
Gabi, ślicznie u Ciebie A te róże są przepiękne - szkoda, że mam już białe
Czy możesz mi powiedzieć czy w pełnym rozkwicie płatki im się całkiem rozchodzą, czy są raczej zwarte? Pachną?
Dzięki, znaczy zmieniło się przez te 2 lata a jak pachnie, szkoda, że nie da się wrzucic zapachu
a tu to walak, posadzić cokolwiek!!! a kupiłam kilka dużych limek, róże, trawy i inne klamociarstwo ogrodowe
ten zakątek w realu już też dobrze wygląda, ale trudno pokazać go na zdjęciu, cienie nie pozwalają
Czy tą odmianę żurawek można łączyć z iglakami?
.
Mam rabatę narazie w większości z iglakami i chcę ją zmieniać w bukszpanowo-żurawkowo-hortensjową z dodatkiem traw.
Obecnie nie mam kasy dużo by całą rabatę tak zmienić.
Więc zastanawiam się czy mogę posadzić przy iglakach te żurawki?
4 bukszpany już posadziłam..pomalutku zmieniam.
Haniu dzięki wiesz...wczoraj był plan tyle zrobić, a powiem ci że jakoś nie szło i więcej cieszyłam oczy, pogoda była cudna i wykorzystałam to
buziaki
w tych rabatach busz się zrobił niesamowity i jakoś ogniście w nich, nie wiem jak skręciłam w te czerwienie
trawki..NN...śliczne i wieją
nowa ławka w pobliżu ogniska byłą konieczna, wyrób włąsnoręczny
zagościła malinowa pysznogłówka, mam fioletową i rozplenica rubrum
Haniu u mnie słoneczko ciepło świeci
chwilę temu przyszłam z ogródka róże opryskałam bo mszyca wściekła znów je zaatakowała
a i opieliłam wszystko co możliwe było bo trawsko większe wyrosło niż moje lawendy ... taki szał po tych kilku dniach deszczu na rabatach był
moja córcia śpi i zastanawiam się czy obok niej się nie położyć ale nie... pomyślałam że wybiorę się teraz kilka fociek zrobić bo tak ładnie już mam
Pozdrawiam weekendowo