Przemku, róża piękna i wygląda na bardzo zdrową. Ja sadziłam w tym roku Aspirin Rose i też ładnie kwitnie. Dwa lata temu rabatę z różami miałam wyściółkowaną korą, rok temu zdjęłam i teraz mają się lepiej. Ale na zimę i tak obsypywałam je normalnie ziemią.
Trzymam kciuki, żeby hortensja zakwitła
Pozdrawiam
Wszystkie róze piękne
Ale tą się zachwyciłam!
Chopin nie lubi deszczu U mnie sporo kwiatów nie rozwinie się, bo zewnętrzne płatki od nadmiaru wody posklejane.
Ja też sobie rysowałam schematy, a staneło na czymś innym. Za radą dziewczyn latałam z donicami z kulkami. I tak wyszła mi moja rabata żwirkowa z klonem, kulkami, kwadratem ustawień było mnóstwo, ale tak najłatwiej to zwizualizować. A jeśli rośliny masz w ziemi to może wez np jakieś puste donice różnej wielkości. Je sobie poprzestawiaj i zobacz co Ci pasuje.
Ja w ub roku nasadziłam roślin bez ładu i składu.. teraz mam oczywiście misz masz, ale gdzie mogę to idę w proste linie, symetrię, etc.
Każde ujęcie z Twojego ogrodu jest prześliczne czy to zrobione w części użytkowej, rekreacyjnej czy gospodarczej
Ale to szczególnie przypadło mi do gustu - śliczne zestawienie i śliczne ujęcie
Pozdrawiam serdecznie i buziaczki po przebudzeniu
Nowe bardzo ładne ujęcia ogrodu
Reniu każda chyba z nas ma bardzo mało czasu. Latem tyle się dzieje, tyle pracy wokół Chciałabym wydłużyć dobę tylko nie potrafię
Aniu monteverde, najpiękniejsze hortensje jeszcze przed nami, moje ulubione to vanilki i limki.
Dla Ciebie różyczka
i jeden z nowych powojników
Donia72 hortensje szybko rosną, ani się obejrzysz i będą pięknie kwitły,
zamiast hortki róża Askot, pachnie obłędnie, chyba nawet intensywniej, gdy przekwita
Dziś tych malin wykarczowaliśmy kilka metrów kwadratowych.. u sąsiada, bo ma ich dużo, a bawimy sie w nowe rabatki... Nie mam miejsc u siebie do roboty, to przeniosłam sie do sąsiadów.... Przedpłocia też nie mam.. Zostali sąsiedzi.. a każdy pretekst do sąsiedzkiej kawusi dobry... Zresztą jak napatrzyłam sie na ogród sąsiadów to stwierdziłam, że ..... też chcę mieć ładny ogród.. Druga sąsiadka to pasjonatka róż... ma piękne Fajnie trafić na fajnych sąsiadów
Froncik Już bez czosnków..
Jak walczyłam z zielskiem na granicy sąsiedzkiej, to stwierdzam, że mam super spokojna sąsiadkę, bo mnie by szlag trafił jakby takei ziele rosło za siatką przy warzywniku... W deszczu z grubsza wyrwałam, bo mi wstyd było... Z przodu pięknie, a od tyłu syf....