fajowe te dzwoneczki, zimują? ja też mam dziurę pod schodami do zasłonięcia i dumam co by tanim kosztem to zasłonić, u ciebie to ładnie wyszło na tle kratki jeżówkę ma jedną w pąkach i tuptam noziami na pierwszego kffiotka
Wakacji nie mam, to racja, bo oczekuje wciąż dobrej pogody żeby jechać nad morze i poleżeć sobie na gorącym piasku.
Ale za to mam wyjazdy do różnych mechaników i dzieki temu mogę rodzinkę poodwiedzać
pamiętacie te wielkie kule bukszpanowe u mojej cioci, dzisiaj prezentowały się tak. oczywiście u nich też padało tylko Gniezno coś chmury omijają
Jarzmianki - są w kolorze białym, różowym i bordowym. Ten kolor jakby fiolet to z powodu towarzystwa innych roślin, oświetlenia? Poniżej zdjęcie nieostre ale oddające niuanse między odmianami.
Pisałam o jarzmiankach, że w takiej masie mam je 1. sezon. One lubią spulchnioną glinę i generalnie chłodno i rześko (tak tłumaczył Tomek G.), czyli u mnie idealnie. Wilgotno i za bardzo niesłonecznie (choć u mnie mają słońce jednak). Łatwo się rozsiewają i dzielą.
Haniu byłam u ciebie i tez nie wiedziałam co napisać i milcząco umknęłam dzięki, że wpadłaś
przesyłam ci dziką rabatkę, roślinki tu same rosną jak chcą, zostawiam je w spokoju, przetrwają tylko najsilniejsze
pozdrawiam
Haniu mam nadzieję że twoja róża na nodze już zwiędła doszczętnie. Kłosowce zaczynają kwitnąć, ale pewnie masz na myśli kocimiętkę przy tarasie. Kłosowce mam po drugiej stronie, przed parasolem na tarasie sąsiadów. Słabo ją widać. Z przodu kolejna kępa kocimiętki.
Tyły wymagają dopracowania i pozbycia się chwastów, które niekiedy wyglądają całkiem nieźle
oj nie smuć się bo ja tą depresję mam na zawołanie szczególnie po zdjęciach pięknego ogrodu bobo wygląda na fajną hortkę ale ja planik z nią chyba wprowadzę dopiero jesienią jak M upora się ze swoimi pracami
Dla Halinki największy kwiat mojego ogrodu, z życzeniami zdrowia, pomyślności, radości i żeby spełniały się marzenia, realizowały wszelkie plany, w tym ogródkowe