Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:13, 29 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
To ja mam te szczepki stipy przechowywać w garażu???

Możesz próbować.... ale temperatura ma być niezbyt wysoka... jak ciepło to zdychają
Mezalians???

Ogród cichy i przytulny 00:12, 29 lip 2014

Do góry
c.d.

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:12, 29 lip 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...Anek, cudna jest ta Twoja kałuża... pozdrawiam cieplutko....

Odpozdrawiam kałużą
Kolejny lotos kwitnie

Nie widzimy brzydkich liści w liliach..

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:11, 29 lip 2014

Do góry
Jestem nieczasowa.. dopadłam do kompa przed spaniem.. wiec na szybciutko...

Viva - zimowałam stipę w domu i w szklarni... w domu nie przezimowała W szklarni miała sie bardzo dobrze, ale trudno coś wyrokować, bo zimy nie było, ani na zewnątrz ani w szklarni. Można stwierdzić że temperatury pokojowe nie dla niej Ostatnie dwie zimy były łagodne to najlepiej przezimowała w gruncie .

Krysiu, Kasiu WB -dziękuję za życzenia.. oby sie wszytko spełniło..
I Anna to jesienna panna..... zawilce zakwitły... to już jesień

Ogród cichy i przytulny 00:07, 29 lip 2014

Do góry
Kilka wczorajszych widoczków

Dyptam jesionolistny ( Dictamnus albus ) 23:57, 28 lip 2014

Do góry
Miałam prze kilka lat różowy i co roku powiększał się o jedną łodygę lub więcej, bardzo ładnie kwitł i w zasadzie bezobsługowy.
Na szczęście nie poparzył mnie jak to podobno może się zdarzyć i nie chodzi o zapalające się olejki eteryczne.
W tym roku dopadły go chyba ślimaki bo zawsze w tym miejscu je zbierałam i wyjadły do zera, moje zdziwienie było wielkie, a może to nie ślimaki nie wiem.
Tak wyglądał 10 czerwca 2013

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:53, 28 lip 2014

Do góry
nie mam siły na wgrywanie....

Ogród i nie tylko... 23:42, 28 lip 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Kocham Was bo może wirtualni ale najlepsi przyjaciele jesteście... więc wzięłam telefon i poszłam do ogrodu. Czas się wziąć w garść...

Przemek delikatnie dał do zrozumienia że kanki ładnie spatynowane ale...przemalowałam więc i miał szczerą rację,

obie Horti kupione w Wojsławicach za 10 zł sztuka. Nie znam nazwy bo i pani nie znała.

Tak wyglądają moje wrzosy kupione 5 lat temu za złotówkę w Tesco ratowałam je...

Uratowałam...

I to mi się podoba
Twoje hortensje to dopiero są piękne - zdrowe - moje popalone. Będę czekać na nowe zawiązki
Przyjaźn wirtualna ale przyjaźń jest się komu pożalić i ktoś Ciebie zrozumie i jest lżej i to jest najważniejsze

Magda a co to jest za trawa ozdobna ta wysoka? na pierwszym zdjęciu ?
Dwa ogrody 23:41, 28 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Ja na razie patyki od ogrodowych trzymam w sloiku

Jak się ukorzenią wysadź koniecznie do gruntu, jeśli to zrobisz w sierpniu, to najlepiej w ocienione miejsce i trzeba pamiętać o podlewaniu na wiosnę można im zmienić miejsce. Nie trzymaj przypadkiem w doniczkach w domu bo mnie tak zimą dwa lata temu dużo wyleciało. Z kilkunastu ukorzenionych zostały się tylko te

Aganiu, właśnie w tym roku mało papu dostały i są blade, chyba dam im jeszcze żelaza.
Podlewałam wiosną ze dwa razy MS do hortensji. Jest także coś, co mnie niepokoi. Często mają pojedyncze żółte listki u dołu, a wody mają raczej pod dostatkiem. Nie wiem, co to może być.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 23:40, 28 lip 2014

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

Jestem Małgosiu z rewizytą! Piękna rabata! Jak zdiagnozujesz co jest hortensjom to napisz, zebym wiedziała na przyszłość, w razie czego. Będę zaglądać, pozdrawiam!!
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:37, 28 lip 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)
hortensja ktora nigdy mi w ogrodku nie zakwitła,po przesadzeniu do doniczki tej wiosny daje czadu

Miło usiąść w takim miejscu. Uroczo.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 23:31, 28 lip 2014

Do góry
Dziewczyny,siedzę w necie i szukam jakiejś rady na umierające mi hortensje.Nie wiem czy przenawoziłam czy dostały grzyba.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:22, 28 lip 2014

Do góry
no to cd
przy pergolii wsadziłam gracilimusy w połączeniu z kosmosami i zawilcami japońskimi

i czekoladki

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:21, 28 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anek zaś tablet z Ema Emisje zrobił Kochana moja miałam w Twoje imieninki pisać Ci oddzielnie życzenia ale kuchnia i goście zajęli mnie bez reszty Spóźniona więc strasznie o wybaczenie proszę ,lilie do stópek rzucam i życzenia najszczersze wszystkiego co najlepsze zostawiam, mając nadzieję że przyjmiesz i wybaczysz

Spotkanie z Danusią jak widać udane Buziaczki

Gosiu - no miałam powiedzieć, że ja nie obchodzę imienin itd, itp. no ale jak mi takie milutkie życzonka składasz to jak mam nie obchodzić Bardzo, bardzo Ci dziękuję
A Emisja - to myślałam że to jakieś nowe określenie na eMusia Dzięki za cudne lelije.
Hirutkowy raj:)) 23:19, 28 lip 2014

Do góry
I trochę rabatek

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:18, 28 lip 2014

Do góry
czy u Was już też kwitną astry.... ????

I na koniec nasza domowa księżniczka

Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 23:17, 28 lip 2014

Do góry
Narysowałam dwa projekty rabaty przed wejściem. Założenie było takie aby rabata miała wiejski charakter. Mieszkamy koło lasu, wśród łąk, elewacja jest częściowo w drewnie, dlatego taki kierunek. Zamieszczam zdjęcie tego fragmentu i dwa rysunki. W obu przypadkach w pierwszym rzędzie kwiatów (pomiędzy kocimiętką lub ubiorkiem) mają być posadzone tulipany i żonkile, aby wiosną rabata też była kolorowa. Moja obawa jest taka czy pomiędzy pierwszym kwitnieniem tj. żonkile, tulipany a floksami i rudbekią rabata nie będzie bez koloru, wydaje mi się że margaretki powinny zakwitnąć wcześniej czy one wystarczą w tym czasie jako kolor na rabacie, czy jeszcze coś dosadzić, aby zawsze było kolorowo.
Rabata częściowo będzie na brązowym tle drewnianej elewacji a częściowo na białym (tam pomysł na tuje lub cisy), położona jest od zachodniej strony i dopiero popołudniu jest słonko co dodatkowo utrudnia zadanie, boję się czy te kwiatki będą tam kwitły.
Nie wiem w ogóle czy ten układ, dobór kwiatów i kolorów ma sens bo to moje pierwsze kroki, dlatego bardzo proszę o pomoc i radę. Dziękuję wszystkim życzliwym.

Rabata przed wejściem stan istniejący

Projekt 1
Z prawej 2 cisy lub tuje zauważyłam, że Pani Danusia poleca cisy, więc może w tym kierunku, rabata jest wąska wiec nie mogą mi rosnąć zbyt szeroko. W tylnym rzędzie albo floksy i rudbekie albo same floksy (jak w proj 2)nie wiem jak lepiej.W środkowym rudbekie i margaretki albo po dwie albo na zmianę. A z przodu albo ubiorek albo kocimiętka. Ten pierwszy zimozielony więc to mnie zachęciło, a kocimiętka kolorowa. A może już za dużo tej pstrokacizny i lepiej ten niski rząd zrobić jednokolorowy?

Projekt 2
Zauważyłam, że polecacie sadzić wszystko w grupach stąd zgrupowane kolory kocimiętki, a może powinny być pomieszane, albo w ogóle jeden kolor np biały.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:15, 28 lip 2014

Do góry
Malutek Bobo

obok Bobo - jeden jedyny przyjęty patyczek od Kindzi - Polar Bear

zbiory
Na Łowieckiej 23:14, 28 lip 2014

Do góry
inag napisał(a)

Miodzio
Początkujący ogród Magdy 23:12, 28 lip 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Magda, a może podziel przestrzeń tak:

szare- dosadź kostrzewę
bordo- żurawki
żółty - trzmielina lub żółta trawa/turzyca

Powiem Ci, ze to całkiem fajny pomysł Boję się tylko, czy żurawki nie zasłonią mi kosodrzewiny, jak się rozrosną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies