Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Mata przeciw chwastom 17:42, 29 cze 2012

Do góry
Może być moczona czy nie, działa Zamoczy się po podlaniu
Jak przenieść wątek do innej grupy tematycznej 17:26, 29 cze 2012

Do góry
Nie ma za co, jak widzę to sama przenoszę, czasem są takie pomyłki
Ogród mój tworzę od podstaw... 17:25, 29 cze 2012

Do góry
Witaj, widać że lubicie pracę w ogrodzie bo tak dokładnie pokopane i wypielone chwasty. Trawniczek będzie ładny.

W donicy radziłabym usuną matę p. chwastom, bo rośliny nie oddychają, zamuli się ziemia.

Nie symetrycznie powinno rosnąć większe drzewko na pniu np. miłorząb Mariken, pod nim kilka roślin zwisających (irgi, trzmieliny, bluszcz (bluszcz sezonowo bo zmarznie) może jakieś formy strzyżone?

Kolorowe żurawki i hosty, ale po jednej odmianie ale po kilka sztuk żeby plamy stworzyć.

Jodła jest na mojej liście niepolecanych bo właśnie tak nierówno rośnie i zamiera jej to i owo. zabudować już się nie da. Możesz ją ciąć, np w stożek.
Drzewa, krzewy, byliny zimujące do donic... 17:16, 29 cze 2012

Do góry
Rośliny mogą rosnąć w donicach póki bryły korzeniowe się mieszczą i rośliny ładnie wyglądają. Powinniśmy nawozić w płynie. Jak już widać, że nie dają rady - wymieniamy donice albo rośliny.
Latarenki, lampiony i ... 17:14, 29 cze 2012

Do góry
Napisałam na PW
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 17:12, 29 cze 2012

Do góry
Jak mnie cieszy nowy wizerunek z ostatniego spotkania Śliczne nowe awatarki
Basen lub staw kąpielowy 17:07, 29 cze 2012

Do góry
Basen działa jak czarna folia, nie ma sposobu żeby chwasty wyrosły, chyba, że na obrzeżach.
Choroby trawnika 17:04, 29 cze 2012

Do góry
Trawa na glinie rośnie.

Pleśń bez powodu tak się nie pojawia latem, nie wierzę w pleśń, bo to po zimie występuje raczej. Pokaż tą trawę.

Może czerwona nitkowatość ? (widać ten kolor na trawniku miejscowo).
Jak przenieść wątek do innej grupy tematycznej 16:59, 29 cze 2012

Do góry
już zrobione
Co posadzić przed Thujami sąsiada? 16:58, 29 cze 2012

Do góry
Schematy - gotowce, wystarczy dobrać rośliny w tych kolorach liści albo kwiatów

Marzy mi się Siedlisko.... 16:58, 29 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W następnej Mai będzie o Ogrodowisku i wystąpią nasi forumowicze także i będzie Święto Róż w moim ogrodzie

O to napewno nie opuszczę.Dobrze, że teraz można obejrzeć wszystkie odcinki w necie.
Twój ogród można oglądać o każdej porze i bez końca

Dziękuję za przeniesienie wątku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:54, 29 cze 2012

Do góry
Dziękuję ..niedługo chrzest
Marzy mi się Siedlisko.... 16:53, 29 cze 2012

Do góry
W następnej Mai będzie o Ogrodowisku i wystąpią nasi forumowicze także i będzie Święto Róż w moim ogrodzie
System automatycznego nawadniania 16:39, 29 cze 2012

Do góry
Anuli robiliśmy tak samo zasilanie ze studni.
Pompa może być zalewana wodą kiedy poziom wody się podniesie.

Wydajność pompy 80 l/min. ciśnienie 3 atmosfery.

1 największa sekcja ma 63 litry na min.

Kosztowała 1750 zł. Może pracować zanurzona w wodzie jak i na wierzchu.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/745-moj-maly-raj-na-ziemi?page=387
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:37, 29 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, pamiętasz swoje początki jako projektanta? Jak to się zaczęło? Twoj pierwszy klient, pierwszy projekt dla kogoś? Było ciężko? Jak wyglądały Twoje pierwsze prace - łatwo Ci było spełnić wyobrażenia klienta czy też te pierwsze projekty odzworowywały Ciebie? Wracasz czasem odwiedzać "swoje" pierwsze ogrody?

Pamiętam. To praca, którą dostałam z ogłoszenia. Kupiłam "wyborczą" i było ogłoszenie typu: "potrzebuję osobistego ogrodnika do ogrodu przy starej willi" - zgłosiłam się, pokazałam programy z telewizji WOT, gdzie wystąpiłam dwa razy w latach 1994-1995 i dostałam pracę i pomocnika, pana Włodka i przez kilka lat urządzałam ten ogród i opiekowałam się nim. Po kilku latach znów miałam tam co robić. Mowa tu o moim pierwszym ogrodzie, który nazywa się "Ogrodowy salon", Obejrzyj ten wątek i program pod linkiem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/652-ogrodowy-salon-nad-woda

Potem robiłam "Ogród niebieski" na małym osiedlu domków. Ogrodowy salon zgłosiłam do konkursu Muratora i dostałam od razu II miejsce, To była przepustka do "lepszego świata" bo dzieki temu konkursowi dostałam wiele zleceń na Wilanowie, m. in. Ogród z zapożyczonym krajobrazem - w 2001 roku Najpiękniejszy ogród w Polsce, opublikowany w "Domach Jednorodzinnych" - kolejna przepustka do pracy w Kwietniku przez 6 lat

Można powiedzieć, że zaczynałam od razu "wysokimi lotami", ale dzięki temu mam pozycję na rynku ogrodniczym w Polsce. W tym roku zostałam zaproszona do JURY na Zieleń to życie, tylko 5 osób w Polsce. Będę oceniać innych.

A ja jestem dumna, że znam taką osobę jak TY I jestem dumna z Ciebie.....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:33, 29 cze 2012

Do góry
Zdjęcia porobię dziś, mam nadzieję a jak nie to jutro rankiem, jak słoneczko będzie nisko.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:33, 29 cze 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Danusiu,
ja mam jeszcze pytanie innego typu - widziałam gdzieś (na Ogrodowisku albo w Mai w ogrodzie) jak powstawało ciurkadełko w "Ogrodzie nie tylko bukszpanowym". Nie mogę teraz znaleźć...
Czy gdzieś są zamieszczone zdjęcia/film czy mi się to tylko śniło...?

Ev

Było, ten staw z kostkami trochę był pokazany chyba.

Popatrz w odcinek http://majawogrodzie.tvn.pl/66,Cztery-pory-roku-w-geometrycznym-ogrodzie,odcinek.html

A jak zrobić źródełko z kamienia jest tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/103-zrodelko-z-kamienia-czyli-bezpieczna-woda-w-ogrodzie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/129-zrodelka-ciurkadelka-inne-elementy-wodne

https://www.ogrodowisko.pl/watek/499-przeniesienie-zrodelka-w-inne-miejsce

sebkowa instrukcja
https://www.ogrodowisko.pl/watek/498-wykonanie-zrodelka-z-kamienia
Marzy mi się Siedlisko.... 15:51, 29 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Siedziałam na Ogrodowisku dziś do 2 w nocy, to widziałam nas trzy. Nocny marek z Ciebie.

Witaj.

Przeczytałam i pomyślałam sobie: ja miałam tak samo, też ciągle bym siedziała w ogrodzie.Powiem Ci, że to wielkie szczęście mieć jakąś pasję w sobie, bo człowiek moim zdaniem jest bardziej wartościowy i wrażliwy.

Koniecznie oglądaj Maję w przyszłym tygodniu

Ja też lubie Maję w pgrodzie staram się nie opuszczac ani odcineczka, zakupiłam również obie jej książki - przepiękne ma tam zdjęcia,
Nasz przydomowy ogródek 08:23, 29 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zbyszku, w następnej Mai w ogrodzie być może pojawi się jedno albo więcej zdjęć z naszego wspólnego cięcia jałowca, bo wysyłałam Oglądajcie w przyszłym tygodniu.

Danusiu dziękuję bardzo za wiadomość . To super. Już sobie wiążę supełek i będziemy oglądać .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies