Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Mala_Mi 16:37, 29 cze 2012

Gardenarium napisał(a)

Danusiu, pamiętasz swoje początki jako projektanta? Jak to się zaczęło? Twoj pierwszy klient, pierwszy projekt dla kogoś? Było ciężko? Jak wyglądały Twoje pierwsze prace - łatwo Ci było spełnić wyobrażenia klienta czy też te pierwsze projekty odzworowywały Ciebie? Wracasz czasem odwiedzać "swoje" pierwsze ogrody?

Pamiętam. To praca, którą dostałam z ogłoszenia. Kupiłam "wyborczą" i było ogłoszenie typu: "potrzebuję osobistego ogrodnika do ogrodu przy starej willi" - zgłosiłam się, pokazałam programy z telewizji WOT, gdzie wystąpiłam dwa razy w latach 1994-1995 i dostałam pracę i pomocnika, pana Włodka i przez kilka lat urządzałam ten ogród i opiekowałam się nim. Po kilku latach znów miałam tam co robić. Mowa tu o moim pierwszym ogrodzie, który nazywa się "Ogrodowy salon", Obejrzyj ten wątek i program pod linkiem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/652-ogrodowy-salon-nad-woda

Potem robiłam "Ogród niebieski" na małym osiedlu domków. Ogrodowy salon zgłosiłam do konkursu Muratora i dostałam od razu II miejsce, To była przepustka do "lepszego świata" bo dzieki temu konkursowi dostałam wiele zleceń na Wilanowie, m. in. Ogród z zapożyczonym krajobrazem - w 2001 roku Najpiękniejszy ogród w Polsce, opublikowany w "Domach Jednorodzinnych" - kolejna przepustka do pracy w Kwietniku przez 6 lat

Można powiedzieć, że zaczynałam od razu "wysokimi lotami", ale dzięki temu mam pozycję na rynku ogrodniczym w Polsce. W tym roku zostałam zaproszona do JURY na Zieleń to życie, tylko 5 osób w Polsce. Będę oceniać innych.

A ja jestem dumna, że znam taką osobę jak TY I jestem dumna z Ciebie.....
Gardenarium 16:54, 29 cze 2012

Dziękuję ..niedługo chrzest

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:18, 29 cze 2012

Skok na czosnki

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 18:27, 29 cze 2012

asc napisał(a)

Danusiu, pamiętasz swoje początki jako projektanta? Jak to się zaczęło? Twoj pierwszy klient, pierwszy projekt dla kogoś? Było ciężko? Jak wyglądały Twoje pierwsze prace - łatwo Ci było spełnić wyobrażenia klienta czy też te pierwsze projekty odzworowywały Ciebie? Wracasz czasem odwiedzać "swoje" pierwsze ogrody?

Pamiętam. To praca, którą dostałam z ogłoszenia. Kupiłam "wyborczą" i było ogłoszenie typu: "potrzebuję osobistego ogrodnika do ogrodu przy starej willi" - zgłosiłam się, pokazałam programy z telewizji WOT, gdzie wystąpiłam dwa razy w latach 1994-1995 i dostałam pracę i pomocnika, pana Włodka i przez kilka lat urządzałam ten ogród i opiekowałam się nim. Po kilku latach znów miałam tam co robić. Mowa tu o moim pierwszym ogrodzie, który nazywa się "Ogrodowy salon", Obejrzyj ten wątek i program pod linkiem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/652-ogrodowy-salon-nad-woda

Potem robiłam "Ogród niebieski" na małym osiedlu domków. Ogrodowy salon zgłosiłam do konkursu Muratora i dostałam od razu II miejsce, To była przepustka do "lepszego świata" bo dzieki temu konkursowi dostałam wiele zleceń na Wilanowie, m. in. Ogród z zapożyczonym krajobrazem - w 2001 roku Najpiękniejszy ogród w Polsce, opublikowany w "Domach Jednorodzinnych" - kolejna przepustka do pracy w Kwietniku przez 6 lat

Bo gdy ktoś ma talent nie musi się latami piąć po szczeblach kariery tylko od razu wskakuje na tron Króluj nam Danusiu, króluj !!!

Można powiedzieć, że zaczynałam od razu "wysokimi lotami", ale dzięki temu mam pozycję na rynku ogrodniczym w Polsce. W tym roku zostałam zaproszona do JURY na Zieleń to życie, tylko 5 osób w Polsce. Będę oceniać innych.

A ja jestem dumna, że znam taką osobę jak TY I jestem dumna z Ciebie.....
Przetacznik 19:33, 29 cze 2012

Wspaniała odważna kariera, gratulacje!
betysia 20:04, 29 cze 2012

Jestem zachwycona, oczarowana i pelna podziwu dla Was Danusiu...
dluzszy czas dzisiaj spedzilam na poznawaniu Was...
jestescie niezwykle cieplymi i dobrymi ludzmi.
jak warto spelniac i gonic wlasne marzenia...a tym czasem tak latwo z nich rezygnujemy...

pozdrawiam serdecznie i milego weekendu oraz troszke odpoczynku zycze !!!
Joanka 20:57, 29 cze 2012

Hurra, nareszcie Was pooglądam w Mai
Sebek 22:13, 29 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Taka jestem zalatana, że robię, a fotek nawet nie mam kiedy zrobić.

Ale dowiedziałam się dziś, że w niedzielę premiera Ogrodowiska w Mai w ogrodzie. Oglądajcie koniecznie.

Ołłłłł nooooł Dobrze, że będę w stanie wiadomym
Gardenarium 22:23, 29 cze 2012

Nooo... ale nie masz się czego wstydzić Nareszcie przepustka wiadomo do czego... teraz już nie odmówisz Pimmsa

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:34, 29 cze 2012

Udało się porobić najnowsze zdjęcia. Najbardziej mnie dziś zaskoczyły ...pajęczyny i ostróżki na ulicy

Topiary przed przycięciem też mają urok, są takie poczochrane... Co o tym sądzicie?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies