Witaj dabi79 i pozostali forumowicze.
pgj mają max. zużycie 20,1 litra na minutę - u ciebie razy cztery zraszacze tj. 60 l/min razy 10 min. = 600 l/na cykl
pro spray max 20,4 l/min = 81,6 l/min raz 5 min. = 408 l/na cykl
jeśli chodzi o linię kroplującą to tu już mam za mało informacji - nie wiem jakiej firmy jest twoja linia, a co ważniejsze o jakim rozstawie kroplowników oraz o jakim wydatku wody na kroplownik. Przyjmę najwyższe zużycie w sprzedawanych i montowanych przeze mnie linii:
8 l/h - jeden kroplownik
30 cm - rozstaw kroplowników; 270 kroplowników na 81 metrów
Razem daje nam to zużycie 36 l/min przez całą linię, razy 10 min. - 360l/na cykl.
A zatem podsumowując twoje maksymalne zużycie dzienne wody nie powinno przekroczyć ca 1370 litrów, co naturalnie równa się 1,37 m3.
(jest 2:33 w nocy więc jeśli gdzieś popełniłem błąd w obliczeniach, mam nadzieję że inni fachowcy z branży mnie poprawią

)
Wniosek jest taki, że albo coś innego zużywa tą dużą ilość wody, tj. 10-15 m3, albo masz uszkodzony licznik, albo jednak ma miejsce wyciek wody z systemu. Nie musi być wcale widoczny na pierwszy rzut oka, nie musi także być to jeden, duży wyciek. Rury mogły zostać uszkodzone podczas prac ogrodniczych, kształtki łączące elektrozawory (jeśli masz takie zamontowane) mogą być pęknięte, nieszczelnie złączone. Jednakże wciąż 10 m3 wody to bardzo duża ilość. Chyba, że źle zrozumiałem i nie chodzi tu o zużycie dzienne.
Te Huntery są fajne, zwłaszcza dysze pro-s miłe dla oka, ale możesz spróbować zastąpić je dyszami mp-rotator - max. zużycie to 16 l/min. a do tego bardzo efektowny strumień wody...
Wybaczcie, że tak się rozpisałem, ale może choć trochę rzuciłem światła na sprawę dabi
Pozdrawiam
Marek
PS
Może jest taki program do obliczania zużycia wody, ale mam nadzieję, że chwilowo godnie go zastąpiłem :]