Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co się stało kwiatom ... 08:44, 01 lip 2014

Do góry
Na powitanie miłego dnia kilka fotek.

Baby Masquerade po deszczu przybrała inne barwy.

Znaleziony przy drodze Bodziszek.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:44, 01 lip 2014

Do góry
W japońcu różowią się tawułki i hortensje, Przypomina mi się południe Chin, też ciągle padało choć było ciepło i rośliny tak pięknie w deszczu wyglądały

Moja bajka 08:39, 01 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Ok, jak już go przyniesiesz do siebie to wstaw foty . Porównamy zdobycze

Kasia to On

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:37, 01 lip 2014

Do góry

Rabatowa po Teściach została
Moja bajka 08:37, 01 lip 2014

Do góry
No Kasieńko nadrobiłam
Niestety nawał obowiązków szkolno domowych plus duzy stres w robocie sprawił że musiałam odejść od kompa...
Teraz urlopik więc nadrabiam
Po pierwsze gratuluje bodziszka - moje tez wykopałam w Krakowie

Po drugie baardzo cieszę się z postawy eMusia, moze towarzystwo ogrodników mu sie spodobało bo to przeciez otwarci i życzliwi ludzie A do tego dzieki własnej działce mozna mieć kawałek własnego Raju

Ślicznie leśnie u Ciebie, komplecik w deche a ten obrazek z ziołami - CUDO - uwielbiam takie klimaty, nawet nie wiesz jaką radochę mi sprawiłaś !
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:27, 01 lip 2014

Do góry

Zakwitły sumaki

Bawie się w kanciki i wyrzucam płyty betonowe
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:09, 01 lip 2014

Do góry
Pozdrawiam wszystkich zaglądających i ogłaszam przerwę w nadawaniu
Wybieram się na pieszą pielgrzymkę do Częstochowy i zapewne po drodze również bedę podziwiać Wasze cudne ogrody.
Ahoooooj!
I jeszcze dla Was dzisiejsze kwiatuszki z deszczu

Trzeba zacząć wszystko od początku 08:08, 01 lip 2014

Do góry
margi napisał(a)
Mój tegoroczny trawniczek Bardzo lubię chodzić po nim boso

U mnie trawnik w tym roku dostał w d... przez upały . Wygląda tragicznie. Mam nadzieję, że deszcz go podratuje.

Lawenda chyba jednak musi mieć słońce. Widzisz jak u nas na tej patelni pod sklepem rośnie. Żadna w ogrodzie tak nie wygląda. Mam w róznych miejscach i w tych słonecznych ma się najlepiej.

Poza tym pod sklepem jest trochę jakiegoś gruzu, trochę piasku. Słyszałam, że ona lubi jak ziemię z odrobiną gruzu się przemiesza.
Ogród i nie tylko... 07:53, 01 lip 2014

Do góry
To jeszcze pokażę kawałek ogrodzenia robionego przez M,

i skrzynkę na listy którą kupiłam w mojej ulubionej galerii . Postawiłam ją na razie na kawałku krawężnika

Ogród i nie tylko... 07:49, 01 lip 2014

Do góry
To może z innej beczki, u mnie dziś słoneczko więc i pewnie cieplej.
Na pewno uda mi się wyjść do ogrodu, więc i endorfiny się wydzielą .

Tak się mają moje papryczki cherry,

jeszcze raz papryczki,

kolejna dalia bierze się do roboty ,
Mój jesienny ogród 07:42, 01 lip 2014

Do góry
Witajcie. Haniu i Bogdziu ale dziś zrobiłem sobie super trasę. Wzdłuż jeziora do downtown -15km, dojechałem do Don river i wzdłuż rzeki pojechałem trasą rowerową prawie do końca miasta. Cały czas jechałem doliną, która nazywa się Don Valley, trasą Parkway. Trasa położona jest dosyć nisko, gdyż mosty nad nią są ogromne.

Pod koniec drogi dojechałem do pięknego i sporego ogrodu, tam w pięknym otoczeniu zjadłem swój obiad i udałem się dalej do ostatniej stacji fioletowego metra, Don Mills. Wróciłem metrem, bo do domu miałbym po przekątnej przejechać całe miasto. Wracając przejechałem 4 stacje fioletowym, 8 -żółtym i 17 -zielonym. Było bardzo gorąco tu dowód, jest godzina, data, i temperatura.

Teraz jest 24, skończyłem gotowanie i jest nadal 27ºC. Jutro też jadę w daleką trasę. Do lotniska Downsviev metrem i trasą finch do tej stacji co dziś wracałem i wzdłuż rzeki Don ale inną trasą, jak będzie jeszcze widno, to dalej nad jeziorem do domu. To będzie jakiej 70 km. Mój rower z sakwami nie nadaje się do autobusu, jest za ciężki ale jechał fajny kierowca i udało się. Na światłach wyszedł z autobusu sprawdził i powiedział że będzie jechał delikatnie, żebym siadł i nie martwił się. Faktycznie jechał wolno i ostrożnie hamował. Co do mojej pracy, to chodziłem za nią przez miesiąc i myśle że nie będę żałował, wszystko się nie długo wyjaśni.

Zobaczcie jakie fajne stojaki na rower
Haniu, już nie będę w magazynie tylko na podwórku koszenie, za pieniądze oczywiście i przyjemna robota.
Bogdziu, tu gęsi jest bardzo dużo, można powiedzieć że, plaga innych ptaków jest też bardzo dużo, dziś się na oglądałem i na słuchałem, na futrzaki też się na patrzyłem. Ale dziś tylko zdjęcia z trasy zwierzatka i ogród później.
Ciesze sie że mogłem z Wami pogawędzić, przesyłam bardzo gorące pozdrowienia, pierwsza w nocy i nadal 27ºC, to jest to co lubię
Mój mały raj na ziemi :) 07:41, 01 lip 2014

Do góry
anula_wn napisał(a)
a ja życzę wszystkim miłego dnia, pewnie pracowitego pomimo rozpoczętych właśnie wakacji
ja też zaraz ruszam do ogrodu, bo łopata, a zwłaszcza sekatory i nożyce czekają ! moje bukszpany, jaśmin i cisy czeka mały lifting

póki co kilka porannych (jeszcze cieplutkich) fotek....

Aniu, jak pięknie u ciebie. I to połączenie kolorów, zapachów, różnych kwiatów. Chciałabym tak umieścić. Nie mam w ogrodzie jeszcze żadnej trawki, ale stipe zapisuje i siać będę na drugi rok. Bo teraz chyba juz za późno? Twój ogród taki magiczny
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:35, 01 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kolory jeszcze niewidoczne.... tak ja kw lotosie .. tylko mszyce go zjadają.. a listki sie zrobiły jakieś nie ten teges.. potrzeba mi doktora od lotosów.. ale pąki są 3

Jedynie można zerwać najbardziej chore i brzydkie liście, szczególnie te pływające i opryskać co kilka dni bioseptem 10 ml/10 litrów wody. Ten biopreparat nie robi szkody w środowisku wodnym. Mszyce musisz zmyć, ściągnąć ręcznie, delikatnie, bo pędy przy silniejszym przetarciu czernieją. Mszyca upośledza w rozkwicie i kręci pędy pąków, musi być szybko usuwana. Widzę cztery pąki
Pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:33, 01 lip 2014

Do góry

Karola pozdrawiam
Zakątek z fioletową ławeczką 06:09, 01 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)

Ładnie wyszło a w tym żwirku, co planujesz posadzić?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 02:39, 01 lip 2014

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 02:30, 01 lip 2014

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 02:22, 01 lip 2014

Do góry
Nowe nabytki- sobotnie- klon palmowy, berberys kolumnowy, jeżówka i śliwa ( dokupię jeszcze 2 szt.

Lilia- kupowana jako biała

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 02:04, 01 lip 2014

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 01:50, 01 lip 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies