Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 10:49, 26 sie 2014

Sylwia rabata powiększyła się o ten ząbek .
Szerzej nie może być ,bo chce poszerzyć taras więc będzie on równo z linia rabaty.

Ty robiłaś skalniak a ja oczko wodne
Wykopałam DUŻĄ dziurę, jak wariatka wywoziłam ziemię ,duzo ziemi pojechałam kupiłam folie i .....
Tego samego dnia o mały włos w oczku by się utopiła wnuczka sąsiadki ,ja miałam małe dzieci .
Tak się wystraszyłam że jak szybko wykopałam to jeszcze szybciej zakopałam i tyle miałam oczko

Ty kobieto nie porównuj moich mini rabat do Twoich hektarów
Ja jak porządkuję rabaty to mi to zajmuje jeden dzień a Ty ....?
A zobacz jak masz pięknie i czyściutko a to wymaga pracy .
Myślałaś kiedyś o kimś do pomocy i co ?
ewa004 10:52, 26 sie 2014

leon60 napisał(a)
Sama pamiętam jak po polach latałam i kamienie zwoziłam, układałam... a teraz to wszystko wywiozłam i myślałam sobie "ale człowiek głupi'' ale nie ma tego złego przydadzą się jak bajoro będziemy powiększać

Ja jak coś wymyślę to Emuś się śmieje i mówi
Po co wozisz jak zaraz będziesz wywozić
Po co kopiesz jak zaraz będziesz przesadzać

Jak zaczęłam poszerzać rabatę to tylko łaził i się śmiał i gadał
A nie mówiłem ze to jeszcze nie koniec
malkul 13:54, 26 sie 2014

co dalej planujez działać?
przeca to jeszcze nie koniec
ewa004 14:19, 26 sie 2014

Gosiu w pierwszej kolejności poszerzyć taras tak abym mogła tam zmieścić (marzy mi się ) narożnik ratanowy.

Dużo pracy jeszcze mam do zrobienia ,ale do czasu jak Emuś nie ogarnie budynków gospodarczych nic nie mogę zrobić .
Syla 14:35, 26 sie 2014

ewa004 napisał(a)
Sylwia rabata powiększyła się o ten ząbek .
Szerzej nie może być ,bo chce poszerzyć taras więc będzie on równo z linia rabaty.

Ty robiłaś skalniak a ja oczko wodne
Wykopałam DUŻĄ dziurę, jak wariatka wywoziłam ziemię ,duzo ziemi pojechałam kupiłam folie i .....
Tego samego dnia o mały włos w oczku by się utopiła wnuczka sąsiadki ,ja miałam małe dzieci .
Tak się wystraszyłam że jak szybko wykopałam to jeszcze szybciej zakopałam i tyle miałam oczko

Ty kobieto nie porównuj moich mini rabat do Twoich hektarów
Ja jak porządkuję rabaty to mi to zajmuje jeden dzień a Ty ....?
A zobacz jak masz pięknie i czyściutko a to wymaga pracy .
Myślałaś kiedyś o kimś do pomocy i co ?

aaaa no widzisz pewnie nie doczytałam o poszerzeniu tarasiku ... będzie super ...
szukam intensywnie osoby do pomocy w ogrodzie .... bo mnie już pomału przeraża nadmiar prac a moje młode dziecię mocno jeszcze sobą absorbuje starsze ciągle pomyka w swoich sprawach i go nie ma ....
W tym sezonie wspomogłam się siłami firmy przy nawożeniu i sprzątaniu wiosennym ale stać mnie było na jeden dzień pracy w tym było również sadzenie cisów 150szt .... Sama bym już nie dała rady bo mi łokcie wysiadły ... chwilami podniesienie czajnika jedną ręką graniczy z cudem ... wspomagam się często obiema .... dorobiłam się ... Dlatego teraz kombinuję jak się zorganizować domo-ogrodo-szkołą bo już wrzesień i szkoła i komunia dziecka no polałam trochę prywatą sorki
ewa004 14:48, 26 sie 2014

Sylwia wiem że za taki ogród trzeba wysoka cenę zapłacić ,dlatego pomyśl o pomocy już ,tym bardziej ze sama już wiesz ze nie dajesz rady .
Pomyśl o sobie bo możesz za wysoką cenę za tak piękny ogród zapłacić .

Najkorzystniej było by znaleźć kogoś kto by sobie chciał dorobić ,u mnie na wsi dużo takich ludzi ,którzy chętnie by się takiej pracy dorywczo podjęło .

Madzenka 00:23, 27 sie 2014

Zmiany coraz lepsze! Pieknie!
beta 07:46, 27 sie 2014

cześć
ewa004 09:43, 27 sie 2014

Marzenko co Ty tak buszujesz po nocach

Cześc Beatris
Milka 17:41, 27 sie 2014

Mnie też te zmiany przekonują, ale rób spokojnie, widzisz, jakie problemy ma Sylwia, a zdrowie jest tylko jedno