Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod Malgosi samosi

Ogrod Malgosi samosi

MalgosiaR 10:17, 26 sie 2014

leon60 napisał(a)
Śliczne nowe zdjęcia. Czekam jeszcze na takie z dalszej perspektywy
Hortki z rozchodnikiem to bardzo udany duet

Witam Olu miło mi Ciebie gościć...zdjęcia z perspektywy będą jak M skosi trawnik bo teraz wstyd pokazywać...rozchodniki zaczynają się rozkręcać a hortki uwielbiam, jest i będzie ich u mnie sporo z czego się cieszę...Ola u Ciebie raj się robi jeszcze jak elewację zmienisz bomba...też coś będę kombinować z elewacją ale muszę z M przewalczyć hihi
leon60 10:30, 26 sie 2014

MalgosiaR napisał(a)

Witam Olu miło mi Ciebie gościć...zdjęcia z perspektywy będą jak M skosi trawnik bo teraz wstyd pokazywać...rozchodniki zaczynają się rozkręcać a hortki uwielbiam, jest i będzie ich u mnie sporo z czego się cieszę...Ola u Ciebie raj się robi jeszcze jak elewację zmienisz bomba...też coś będę kombinować z elewacją ale muszę z M przewalczyć hihi

Rozumiem bo też nie lubię zdjęć robić jak trawnik nie skoszony raj no co Ty do raju jeszcze daleko ale już jest fajnie. Gdyby nie wstawianie okien na poddaszu też pewnie mogłabym pomarzyć o nowym kolorze a tak samo wyszło tylko eM wraca jak już ciemno i wszystko się strasznie wlecze...
MalgosiaR 10:37, 26 sie 2014

Metamorfoza mojego tarasu

Trochę inne perspektywy ale fajnie widać zmiany
MalgosiaR 12:35, 26 sie 2014

leon60 napisał(a)

Rozumiem bo też nie lubię zdjęć robić jak trawnik nie skoszony raj no co Ty do raju jeszcze daleko ale już jest fajnie. Gdyby nie wstawianie okien na poddaszu też pewnie mogłabym pomarzyć o nowym kolorze a tak samo wyszło tylko eM wraca jak już ciemno i wszystko się strasznie wlecze...

Właśnie nie muszę tłumaczyć , zobaczysz nie obejrzysz się a raj będzie, na wszelkie remonty i roboty trzeba przeznaczyć zawsze więcej czasu niż planowany bo coś gdzieś po coś...
katarzynkak 22:58, 27 sie 2014

Gosiulka,
bardzo dziękuję za zdjęcia.
U Ciebie wszystko tak porosło, że aż trudno uwierzyć, że sadzone w tym roku

Apropo wychodzących ząbków- stosowałas homeo camille? Swietnie u nas działało. Rozpuszczasz w wodzie i dajesz Smykowi

pozdrawiam serdecznie
Margaret_ka 13:34, 28 sie 2014

Gosiu, ładnie ten taras wygląda. Korzystniej niż przed przemianą.
Gosiu, jakie kwiaty wieloletnie masz u siebie? Co polecasz z tych co goszczą u Ciebie. Hortki na pewno, bo też je pokochałam. Zaczynam robić sadzoneczki. Róże uwielbiam. Ale co jeszcze. A może lepiej nie przesadzać z ilością, tylko dosadzić więcej tego co już jest. Sama nie wiem.

Wiosną jest kolorowo, bo cebulowe szaleją - teraz zakupiłam 11 nowych odmian i już planuję, gdzie je wcisnąć. Ale latem to tak spokojnie u mnie.

Zapraszam do mnie - w końcu dużo fotek kwiecia letniego.
MalgosiaR 21:26, 28 sie 2014

katarzynkak napisał(a)
Gosiulka,
bardzo dziękuję za zdjęcia.
U Ciebie wszystko tak porosło, że aż trudno uwierzyć, że sadzone w tym roku

Apropo wychodzących ząbków- stosowałas homeo camille? Swietnie u nas działało. Rozpuszczasz w wodzie i dajesz Smykowi

pozdrawiam serdecznie

Proszę ...sporo z tych roślin było sadzonych w zeszłym roku dlatego tak podrosły i ładnie kwitną...dzięki za ząbkową radę nie znałam tego
MalgosiaR 21:31, 28 sie 2014

Margaret_ka napisał(a)
Gosiu, ładnie ten taras wygląda. Korzystniej niż przed przemianą.
Gosiu, jakie kwiaty wieloletnie masz u siebie? Co polecasz z tych co goszczą u Ciebie. Hortki na pewno, bo też je pokochałam. Zaczynam robić sadzoneczki. Róże uwielbiam. Ale co jeszcze. A może lepiej nie przesadzać z ilością, tylko dosadzić więcej tego co już jest. Sama nie wiem.

Wiosną jest kolorowo, bo cebulowe szaleją - teraz zakupiłam 11 nowych odmian i już planuję, gdzie je wcisnąć. Ale latem to tak spokojnie u mnie.

Zapraszam do mnie - w końcu dużo fotek kwiecia letniego.

Też mi się bardziej podoba...co do kwiatów to mam hortki moja miłość, lawenda w tym roku posadzona, zawciąg nadmorski ciagle kwitnie tylko trzeba obcinać uschnięte kwiaty,naparstnice też kwitną ładnie i powtarzają kwitnienie i w zasadzie tylko tyle bo, chyba z abardzo w kwestii kwiatów nie pomogę...myslę że przesadzać nie ma co ja narazie tworzę szkielet a potem będę dosadzać, ale za dużo nie będę dawać żeby niedokładać sobie pracy i nie przedobrzyć...wiem że sporo osób ma jeżówki i takie margaretki małe ładnie wyglądają wśród traw ozdobnych...uciekam do Ciebie
Margaret_ka 11:14, 01 wrz 2014

Dzięki za rady.
No właśnie, lepiej chyba trzymać się kilku gatunków, by nie zrobić misz maszu.
MalgosiaR 14:07, 01 wrz 2014

Margaret_ka napisał(a)
Dzięki za rady.
No właśnie, lepiej chyba trzymać się kilku gatunków, by nie zrobić misz maszu.

Proszę bardzo nie wiem na ile cenne , ale misz masz niewskazany