Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:51, 30 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Rozchodnik 'przypadek' bardzo przypadł mi do gustu

ależ wspaniałe zestawienie kolorystyczne!
Łukasz, w ogóle to chciałam zauważyć, że wszystko masz jak spod igły, równiutko, idealnie, czysto

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:50, 30 cze 2014

Do góry
Z poprzednich 3 stron rewizyty złożyłam.... oko tu i ówdzie pocieszyłam, w polemiki sie wdałam.... wracam.. a tu 10 postów nowych.... I nie to, że mam coś przeciwko, tylko sorki, ale nie wyrobię z odpowiedziami i nie wyrobię z resztą rewizyt

Wiało wczoraj jak cholera..
Dziś leje jak druga cholera... gniazda szkoda

Ot i taki los ogrodnika..

Gabriela
- hortkę chyba kupiłam jako hortensję i tyle.. nawet nie wiem gdzie.. ze zdjęć wychodzi, że w 2010 roku.. będę Ci ja pokazywać... abyś sprawdziła czy to na pewno ta.

Inne jeżówki dla Madżen i reszta gosci jutro.. będzie o suchym psyku gościna, bo gospodyni idzie spać.

I pokazywane Marmoladki w pełni kwitnienia.. wiec nie pokazuję.. i jakieś tam..... ale 4 foty na posta..

Bajkowy ogród Weroniki 23:49, 30 cze 2014

Do góry

Ratusz w Sandomierzu.

Zamek widziałam, Dom Długosza, pałac biskupi, inne historyczne budowle...a potem bardzo zmęczeni udaliśmy się na nocleg.

Wejście do Jaskini Raj. Zrobiłam jedno zdjęcie, bo groty nie wolno fotografować. Jest piękna i ciekawa. Kto nie może zobaczyć w realu, coś w internecie znajdzie. 50 tysięcy lat temu mieszkał tu pierwotny człowiek albo jego kuzyn neadertalczyk, polował na zwierza, krył się przed nim w grocie, palił ognisko z kości zwierząt...

Wstąpiliśmy też do Chęcin zobaczyć centrum i ruiny zamku.

Na trasie naszej wycieczki znalazł się też zamek Krzyżtopór w Ujeździe, ruiny w których trwają prace rekonstrukcyjne.
Zakątek z fioletową ławeczką 23:49, 30 cze 2014

Do góry
Pysznogłówka Musiałam ją mieć

PrzetacznikChyba?

Moja bajka 23:48, 30 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

wilce czarują

to jest kolor wilca rodem z dubrownika, tam (mam na mysli nie kamienną starówkę, lecz Ploće) porastają i okrywają wszelkie wolne połacie, chyba są już chwastami
śmiałam się z tego, że ja wilce wysiewam i się trzęsę nad nimi, żeby nie zmarzły, a tam rosną jak dzungla i to w TAKIM kolorze!

śliczne masz je

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:47, 30 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Jak za 20 zł mam sie bawić w przesiewanie popiołu

i od tyłu..
niebieski przetacznik wystaje

Ania to nie przetacznik a przetacznikowiec własnie ...ten co u mnie ci się podobał....sól potasową zaraz zakupie jutro ...
Zakątek z fioletową ławeczką 23:39, 30 cze 2014

Do góry

Herbicydy 23:29, 30 cze 2014

Do góry
pawel200_20 napisał(a)
Było tak-

A teraz jest tak-

Zobaczymy co z tego wyniknie choć na razie upałów nie ma

wow! Paweł, pięknie!
też ciekawa jestem skutków, ile bedziesz trzymał folię?
widzę, że nie wszystko zafoliowałeś - co z resztą planujesz?
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 23:29, 30 cze 2014

Do góry

Podoba mi się ta rabata pokazuj fotki bo widzę piękne rabatki a ta z żorawkami,bukszpanem i klonem palmowym pokaz z innej strony bo mnie zaciekawila .
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:23, 30 cze 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
pierwsze ogóreczki dzisiaj zebrane...

I będą małosolne
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:21, 30 cze 2014

Do góry
pierwsze ogóreczki dzisiaj zebrane...

Pszczelarnia 23:19, 30 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Ewuś kompozycja z hostami i świecznicą ... oj jak ja lubie takie zakątki ... za strumieniem prawie zapłakałam ... ślazówka mniam a maki nad nim to już obłęd ...

To proszę bardzo detal:

I rwący strumień:

Bajkowy ogród Weroniki 23:18, 30 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kolorowo ...... róże poakzują swoja urodę.....
ale ta pięciolinia z ptakami mnie rozłożyła na łopatki..
W przyszłosci jak jestem w domu to przyjmę gościa, najwyżej będzie tylko herbata.. i taki gosć najlepszy bo nei wymaga przygotowań, których nie cierpię Sorki ale ten typ tak ma

To brzmi jak zaproszenie, dziękuję Aniu. Przygotowań dla mnie nie trzeba, zawsze coś do herbaty bym zabrała. Tylko czasu nie umiem podzielić, wciąż mi go mało. Z domu nie chce mi się już ruszać, zawsze mój M te wyjazdy na mnie "wymusza" w jakimś sensie, ale potem nie żałuję. Od lat wybierałam się zobaczyć miasto filmowe księdza Mateusza. Jadąc do Sandomierza zahaczyliśmy o Kielce (też o świąteczny kiermasz), musiałam zerknąć jak powstaje tam nowe. Blisko były Chęciny i ruiny zamku, blisko Jaskinia Raj. Do Baranowa też skoczyć było warto, ostatnio byłam tam na delegacji służbowej (47 lat temu) w związku z fabryką firanek w Skopaniu.
Było gorąco a w drodze powrotnej nawet burzowo. Tym razem nie, ale jeszcze się spotkamy.

W Sandomierzu byłam, księdza Mateusza nie spotkałam,

ryneczek, zaułki widziałam,

bramę sandomierską minęłam,

i do bramy dla zakonników (w porze zamknięcia innych bram), zwaną Uchem Igielnym, z trudem dotarłam za moim M, pokonując strome schody.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:17, 30 cze 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
...

Ktos podpowie co to za mutant???
...

a to nie lubczyk? powachaj liście
Ogród to życie 23:15, 30 cze 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
New Dawn. Obsypana pączkami

I ma nawet jeden kwiat. Mój Cieszę się bardzo, bardzo

Piekna jest ta różyczka. Miałam ją przez kilka lat, cudnie kwitła, a jednej zimy mi zmarzła. Pozdrawiam, niech rozkwitają piękne róże .
Zakochana w ogrodach 23:12, 30 cze 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Iwonko ładne zestawienie czyśca z żurawka fajnie to wyglada donice na schodach super pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:12, 30 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)
Mam prośbę do Vivy ale i do wszystkich o podpowiedź w sprawie rózanej

Pokażę miejsce na mojej rabacie, to miejsce widoczne w całym ogrodzie, tu posadziłam różę Reine de Violett, jak kwitnie jest urocza,ale teraz trochę choruje i ma przerwę w kwitnieniu, dalej prawie 2 metry róża Queen Elizabet

i mam plan chcę tą fioletową wsunąć pod królową a na to miejsce dać jakiś szeroki a nie wysoki krzak róży coby kwitła stale i pasowała kolorystycznie.
Na pewno nie biała. W pobliżu jest ławka z daszkiem na którą możę już w kolejnym sezonie wylezie moja mała jeszcze Veilchenblau więc kolorystyka tych róż taka fioletowata

to to miejsce

obok rośnie ta tawuła / ważny krzak- okolicznościowy / i wysunę go do przodu aby za nim wepchnąć Violett

taki rózowy kolor by mi pasował

z innej strony widać to miejsce

Dotarłam. Heritage mam ją 3 lata - kolor byłby dobry (u mnie ta róża nie choruje a ja nie pryskam w ogóle). Ale obawiam się, że ona za masywna na tę rabatkę. Może Comte de Chamb. - jak pisze Marek (też ją mam), tyle tylko, że ona bardziej różowa ale znośnie. Ale bardziej pasuje pokrojem do Queen Elisabeth już posadzonej. Szwedka za wątła i smukła ale czemu nie? Na różach się nie znam, moje gusta są ograniczone a smaki to czyste naśladownictwo z ogrodów Ogrodowiska.
Trzeba zacząć wszystko od początku 23:12, 30 cze 2014

Do góry
Mój tegoroczny trawniczek Bardzo lubię chodzić po nim boso
Co z tym ogródeczkiem począć 23:06, 30 cze 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Kupiłam wczoraj w Praktikerze róże
Na etykiecie Eden ....i własnie dalej nie pamiętam a Pani zabrała etykietki bo tylko te moje dwie miały ,a ja durna myślałam że zapamiętam
Jedna ma pąki ,zaraz zakwitnie ,zobaczymy jakie będą

I tu proszę zrobić ...a ku ku i przekrzywić główkę

Stoją na nowej piesiowej rabacie
Może nawet tam je posadzę ,jak już furtkę przeniosę (nie zapomniałam )

Jesteś niemożliwa...
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:03, 30 cze 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Weroniko jak ja się za wami wszystkimi stęskniłampozdrawiam

Aniu a jak zwie się ta piękność, jak znajdziesz chwilę proszę wpadnij może coś doradzisz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies