Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:05, 25 wrz 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Boję się Elu o floksy. Tak sucho jest, a nie mam możliwości często je podlewać. Mam tylko nadzieję, że Twoja ofiarność nie pójdzie na marne. Niektóre zaczynają żółknąć Oby się przyjęły!
Buziolki.

Kasiu nie martw się, floksów ci u mnie dostatek, zawsze możesz przyjechać po nowe, jak nie teraz to na wiosnę
Ja też wsadziłam szałwię i ledwo dawała radę , ale się pozbierała, więc może i floksy dadzą radę a jak nie, to wiesz...
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:52, 25 wrz 2012

Do góry
Boję się Elu o floksy. Tak sucho jest, a nie mam możliwości często je podlewać. Mam tylko nadzieję, że Twoja ofiarność nie pójdzie na marne. Niektóre zaczynają żółknąć Oby się przyjęły!
Buziolki.
Nigdy nie mów nigdy 22:05, 24 wrz 2012

Do góry
beta napisał(a)

Kasiu jaka piękna rocznica

gratuluję

zdradzisz sekret tak długiego pożycia małżeńskiego?

Dziękuję
Jasne Miłość, wyrozumiałość, umiejętność pójścia na kompromis i słuchania drugiej osoby, nie czepianie się szczegółów, mało egoizmu i trochę jeszcze innych cech To trochę loteriaDopóki widzi się więcej zalet niż wad, to wszystko w porządku

pięknie to napisałaś Kasiu

a rabata cudna

podoba mi się połączenie horti i marcinków

To połączenie tymczasowe Będzie całkowicie zmieniona ta rabata. Po brukowaniu będzie nowa rabata z drugiej strony i tam znajdą miejsce floksy i marcinki. Limki też chyba będą ruszone.
Początki w Kruklandii 09:26, 24 wrz 2012

Do góry
No to będzie tak:
* Lawenda...nie wiem jaka Jak francuska to w ogóle nie przeżyje zimy???

* Jakieś sosenki

* Świerki - nidiformis i karel
* Kostrzewy
* Turzyca Amazon mist
* Szczotlicha siwa

No i rojniki i rozchodniki, floksy....ale tego nie ruszam....zobaczę czy przeżyją wiosnę jak śnieg stopnieje i będzie baaaardzo mokro

Ogródek na trzy lata 22:06, 21 wrz 2012

Do góry
Czerwiec.
W czerwcu trawnikopodobne koło zyskuje wreszcie pełną oprawę – hostom towarzyszą białe niecierpki, a czerwony łubin robi sobie przerwę na rzecz białego, który zawsze jest spóźniony:

Liliowiec coraz większy, floksy szydlaste przekwitają, a po kwiatach kosaćców nie pozostało nawet wspomnienie, za to liście są nadal ładne:

Ogrodnik mimo woli 23:17, 19 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

I rzut oka na wsiowy bałagan....

ta rabata fioletowo-różowa piękna!
Ta w głębi - jak mówisz 'wsiowa' - też niczego sobie Ot, kolorystyka inna

Aniu, w głebi czerwona kępa przy płotku
Aniu ja już wcześniej zwróciłam uwagę na tę kolorową kępkę tylko nie pomyślałam, że mogą to być floksy bo u mnie są już w fazie szczątkowego kwitnienia pięknie jeszcze kwitną, to nowa metoda do wykorzystania, żebym tylko nie zapomniała
Rajski ogród Ani 22:08, 19 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ja w tym roku pouszczykiwałam floksy...... za rok jadę po wszystkich......
i kiedy Aniu je uszczykujesz, przed tworzeniem się paków?

Tak
Jak skoczysz do mnie, to zobaczysz w oddali czerwoną kępę floksów jak jeszcze kwitną Kwitną ponad miesiąc pózniej i pierwsze kwitnienie jest mniejsze, ale za to teraz jest kolorowo.
Aniu chętnie bym skoczyła ale coś kolano mi szwankuje i pewnie odbicie było by zbyt słabe a wierz mi chętnie bym w realu zobaczyła zrób fotkę i wstaw ...proszę
Rajski ogród Ani 22:01, 19 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Tak
Jak skoczysz do mnie, to zobaczysz w oddali czerwoną kępę floksów jak jeszcze kwitną Kwitną ponad miesiąc pózniej i pierwsze kwitnienie jest mniejsze, ale za to teraz jest kolorowo.
Rajski ogród Ani 20:30, 19 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Rajski ogród Ani 00:23, 19 wrz 2012

Do góry
Początki 17:16, 17 wrz 2012

Do góry
ewalm napisał(a)
Gosiu, możesz te tuje pasem funkii podsadzić, 2-3 odmianami, np. różniącymi się wysokością i ubarwieniem. I posadzić je nieregularnie pomieszane. Dajesz np. kępę wyższej, takiej typu Wild Brum, albo jakaś o żółtawym kolorze, a potem 3 mniejsze, powiedzmy 'Patriot, potem dwie duże kępy tej wyższej, potem kępa mniejszej i znowu wyższa, itd. Ja bym już teraz to zrobiła, albo zaczeła chociaż na końcu od bramy, to za kilka sezonów mogłabyś rozsadzać dalej z własnych rośłin.. Można też zrobić to samo żurawkami.

Masz gdzieś floksy szydlaste u siebie?

Patrzyłam, nie wlezie z przodu (rabata ma 80cm). Na razie w trawniku nic nie dosadzę bo tam są tryskacze od nawodnienia. Za parę lat, jeśli przesunę nawodnienie. Można dosadzić między Szmaragdami ale to rośliny na zmarnowanie bo żywotniki za chwile je "uduszą".

Nie mam floksików jeszcze - nie mam w ogóle kwiatów prawie bo chciałam w tym roku zrobić "ramy" ogrodu a wszystkie bylinki itp to już raczej w przyszłym.
Początki 14:18, 17 wrz 2012

Do góry
Gosiu, możesz te tuje pasem funkii podsadzić, 2-3 odmianami, np. różniącymi się wysokością i ubarwieniem. I posadzić je nieregularnie pomieszane. Dajesz np. kępę wyższej, takiej typu Wild Brum, albo jakaś o żółtawym kolorze, a potem 3 mniejsze, powiedzmy 'Patriot, potem dwie duże kępy tej wyższej, potem kępa mniejszej i znowu wyższa, itd. Ja bym już teraz to zrobiła, albo zaczeła chociaż na końcu od bramy, to za kilka sezonów mogłabyś rozsadzać dalej z własnych rośłin.. Można też zrobić to samo żurawkami.

Masz gdzieś floksy szydlaste u siebie?
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:20, 16 wrz 2012

Do góry
Dziękujemy Elcia za miłe przyjęcie.Nagadamy się jak przyjedziecie do nas. Też niedosyt czuję !!!!!!!!
Floksy już rosną W piątek sadziłam
U nas chłodne noce, dobrze, że udało się Wam przedłużyć lato
Pozdrawiam serdecznie i czekam na Wasz powrót
P.S. Na prawdę jestem ciekawa gdzie ostatecznie wylądowaliście
Nigdy nie mów nigdy 21:34, 16 wrz 2012

Do góry
Najpierw pokażę zielone prezenty. Siedzą sobie już w ziemi od tygodnia. Trochę martwię się rogownicą. Nie wszystkie kępki wyglądają dobrze.I czy to się przycina? A jeżeli tak, to kiedy?

Tu floksy szydlaste między różami

a to sadzoneczka kostrzewy sinej przytulona do starszych koleżanek

Cebulek lilii nie pokażę, zakopałam
Nigdy nie mów nigdy 21:08, 16 wrz 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Julciu w czwartek było paskudnie, Eliza w deszczu targała mi floksy z ogrodu Ale od piątku było lepiej
Powolutku zrobię relację z naszego przedłużonego weekendu, bo troszkę zrobiliśmy

Czekam
Nigdy nie mów nigdy 20:54, 16 wrz 2012

Do góry
Julciu w czwartek było paskudnie, Eliza w deszczu targała mi floksy z ogrodu Ale od piątku było lepiej
Powolutku zrobię relację z naszego przedłużonego weekendu, bo troszkę zrobiliśmy
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:38, 13 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj miałam miłego gościa, przyjechała Kindzia po floksy szydlaste. Szkoda, że była tak krótko, bo nie zdążyłam się nagadać.
Fotek nie robiłyśmy, bo żadna z nas na to nie wpadła, a do tego cały czas padało.
Jutro jadę na krótki urlop, więc nie będzie mnie tydzień, dla tych którzy tu zajrzą zostawiam fotki, pewnie jak wrócę ogród będzie bardziej jesienny.

Bajkowy ogród Weroniki 19:32, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Niesamowite kolory Cegła i dywanik na deser

Danusiu, i końca tych kolorków czerwonych nie widać. Przekwitają czerwone floksy, astry chryzantemowe, i krzewuszka, to zaraz będzie czerwień marcinków.
Ogrodnik mimo woli 17:03, 13 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Trawy już nie chę.... zwłaszcza ekspansywnej
Chcę ze sklepu od Finki.... floksy.... tylko jak się teleportować??????

to chyba w niedługim czasie uda się zrobić! to co ja mam też wywalić, aż takie złe doświadczenia z nią miałaś?

Z nią nie miałąm i wcale mi się nigdzie nie rozłaziła, tylko posadziłam dosłownie obok rozplenicy i siedziała pod rozplenica zupełnie stłamszona.. i coś musiałam wyrzucić.... rozplenicy było bardziej szkoda.. a ona była taka, że nigdy nie widziałąm nawet jak wygląda... wiec nie było żal się pozbyć.... Teraz bym nie wyrzucała tylko pomyślała gdzie posadzić.. a rok temu wkurzona na moje pomysły.. dostała się na łopatę i wio....... Jak wyrzucałąm to nawet nie wiedziałam którą trawę wyrzucam, bo kupiłam rózne.... i nie wiedziałąm jak sięnazywa.. dopiero pod Twoim wpływem zaczęłam analizować któa to miłka i padło, że to ta wykopana, bo miałą pecha być posadzoną w złym sąsiedztwie
Ogrodnik mimo woli 16:44, 13 wrz 2012

Do góry
ale ten len ładny, ja mam nasionka od Marzenki i ciekawa jestem co mi się uda
a o jakie floksy Ci chodzi ? ja u Finki byłam kupiłam ale takie delikatniusie, gdzie to szukać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies