Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 11:52, 21 lut 2013

zuza12 napisał(a)
Ja tez zawsze mam klopot z mączniakiem na floksach. Najgorsze jest to, ze nic na dziada nie działą. I w tym roku, chyba go poprostu zasłonię czymś i juz po kłopocie.

Zuza, o mączniaku pisałam wyżej, u mnie występuje tylko na floksach, ja stosuję oprysk jak tylko zauważę pierwsze objawy, ale jeżeli jest deszczowo i zimno to nie zawsze pomaga.
eliza3 12:01, 21 lut 2013

Skoro mowa o floksach to mam tylko białe i przy nich zostanę, bardzo je lubię i na pewno z nich nie zrezygnuję, zapach zniewala.

Urszulla 12:16, 21 lut 2013

Piękne te floksyPewnie zapach przez uchylone okno wpada
i lilię masz tam piękną. Nie myślałaś żeby sobie floksy podsadzić kulkami bukszpanowymi, byłoby też trochę zimozielono- czy Ci tam śnieg z dachu leci? to wtedy nie.
grazyna 12:47, 21 lut 2013

Milka 12:50, 21 lut 2013

Eliza, tą rabata pod oknem nieustannie się zachwycam, tak samo białymi floksami, u ciebie są wyjątkowe
eliza3 12:57, 21 lut 2013

Urszulla napisał(a)
Piękne te floksyPewnie zapach przez uchylone okno wpada
i lilię masz tam piękną. Nie myślałaś żeby sobie floksy podsadzić kulkami bukszpanowymi, byłoby też trochę zimozielono- czy Ci tam śnieg z dachu leci? to wtedy nie.

Na tę rabatę sypiemy śnieg z odśnieżania podjazdu do garażu i oczywiście śnieg z dachu też spada. Kiedyś miałam tu krzewy, ale musiałam je przesadzić, bo po zimie były połamane. Jeżeli zima jest śnieżna to mam tu zaspy, a jeżeli nie, to niestety pusto...
eliza3 13:05, 21 lut 2013

grazyna napisał(a)

Grażynko dziękuję za herbatkę i jeszcze ta gałązka bzu... jestem zachwycona Bzu nie posiadam, ale sąsiadka ma dwa krzewy to zawsze sobie powącham. Uwielbiam bez, zawsze mi się kojarzy z imieninami mojej mamy Zofii. Na 15 maja zwykle kwitnie.
eliza3 13:09, 21 lut 2013

irena_milek napisał(a)
Eliza, tą rabata pod oknem nieustannie się zachwycam, tak samo białymi floksami, u ciebie są wyjątkowe

Irenko, to jedyne miejsce gdzie mam tylko byliny, teraz jest tu bardzo smutno, ale wiosną jak wszystko ruszy to już będzie weselej.
Kindzia 14:12, 21 lut 2013

MATKO !!!!!!!! Jak piękne, dorodne floksy! Moje takie mikruski Jak się je rozmnaża?
Bo gdybyś tak zamiar miała to ja przyjadę
eliza3 14:35, 21 lut 2013

Kindzia napisał(a)
MATKO !!!!!!!! Jak piękne, dorodne floksy! Moje takie mikruski Jak się je rozmnaża?
Bo gdybyś tak zamiar miała to ja przyjadę

Kasiu, ja swoich nie dzielę, może dlatego dochowałam się takiej kępy. Popatrzę wiosną, jak będzie jakaś sadzonka na boczku to masz jak w banku Czasami od korzonków gdzieś wyrośnie jakiś młody, w ten sposób dochowałam się trzech kęp.