Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Liliowo i kolorowo:) 09:47, 27 lip 2014

Do góry
I jeszcze kilka
Pokażę nasz ogród 09:46, 27 lip 2014

Do góry
Pokażę nasz ogród 09:46, 27 lip 2014

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 09:45, 27 lip 2014

Do góry
U Danusi patriotycznie jest

A to budleja na której gdy podchodziłam siedziało stado motyli.... nie udało mi się uchwycić ani jednego Pozostała wyobraźnia... one naprawdę tam były w dużej ilości

Pokażę nasz ogród 09:45, 27 lip 2014

Do góry
Dla marnego fotografa słońce po deszczu to wyczekana pora do ogrodowej sesji .
Liliowo i kolorowo:) 09:41, 27 lip 2014

Do góry
Danusia.... ło mammaaaa.... ja już nic nie mówię o tych fotkach....

W każdym razie dziękuję Ci bardzo, bardzo Było mi cudownie miło I bardzo się cieszę, że nam się udało to spotkanko doprowadzić do skutku chociaż bonsaj dalej nawet nie zaczęty
Kropka to jeden maleńki wulkan ogromnej energii... nieokiełznanej i nieopanowanej... Cudny psiaczek

Kilka fotek z tego spotkania Z ogrodu w którym jak jestem to czuje się jak w raju za życia

Ogród przydomowy - Hosty 09:31, 27 lip 2014

Do góry
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:58, 27 lip 2014

Do góry
Mała Mi, Agatko, Kasiu,serdeczności wzajemne przekazuję. Miło w swoje święto życzenia dostawać od całkiem dalekich osób. Dalekich, ale jednak miłych i sympatycznych, tak jak i te życzenia,które otrzymałam.
Te zdrowotne, najbardziej cieszą, bo jak zdrowie jest, to inne problemy maleją.

Po raz kolejny u mnie sprawdziło siępowiedzenie: Anna, deszczowa panna.
Wczoraj popadało,i na dziś jest zapowiedź opadów, i na jutro. Cieszę się.

Miłej niedzieli zaglądającym.

Dwa ogrody 08:53, 27 lip 2014

Do góry
Bogdzia, AgnieszkaW limki są fajne, ale przed nimi koniecznie coś muszę posadzić, najlepiej aby było widać także zimą i wiosną, kiedy hortki są ścięte. Z tyłu rosną runianki, a przed myślę o bergeniach może, których mam sporo namnożonych i uporządkowaniu koorystycznym żurawek, dosadzę także Ice Dance, która u mnie wyjątkowo dobrze rośnie, może przywrotnik?
Ktoś ma inny pomysł bo mnie w tym miejscu koncepcje się kończą... Rabatka z prostą linią musi zostać...

fragment starej/nowej rabatki, który powoli zaczyna mi sie podobać, w kolorze żółtym i limonkowym: Chopiny, jeżówki, trawki, trytomy, żurawkę zastąpię konwalnikiem, miłorząb Mariken, w tle choiny do formowania i cisy jako pionowe akcenty

Kindzia, te dalie są wysokie, 1.5 m. Jeżówek brak, Meringue , którą chciałam na tę część limonkową powyżej też nie ma Może posadzę tam jeszcze Green Jewell ale też muszę poczekać do jesiennych targów, chyba że spotkam wcześniej

nowe róże, podobno Graham Thomas albo Graham Derby?

tych nazw pan nie pamiętał

Moja codzienność - ogród Oli 08:28, 27 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Limkowe przynudzanie

ja ci dam przynudzanie takie widoki możesz pokazywać codziennie
widok dech zapiera, po prostu bajka
Kosolkowa Pasja 08:26, 27 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Hmmm.. To wizualizacja rabaty.. Z przodu trzmielina, dalej hortensje, za nimi krzewuszki (ale musiałam tu dac Pink Prince bo nie było mojej Rumby), alej tawuły. Dodałam cisy, żywotniki i cyprysiki. Po prawej dereń elegantssima, po lewej też ale go nie widac Jak te iglaki się mają do tej rabaty?

nie bede sie dalej upierać ze krzewuszek nie bedzie widać..
ale napisze Ci jakie plusy zauważylem w tej rabacie...krzewuszki Ci zakwitna wiosną, beda cieszyc kwiatem a ja juz przekwitna to zostana zasloniete przez hortensje i one zrobia spektakl fajnie że wrzuciłas iglaki bo jak pisała Asiach w zimie tez nie bedzie nudno
Dwa ogrody 08:22, 27 lip 2014

Do góry
Trzy deszczowe dni pozwoliły mi troszkę nadrobić w nowym, było kolejne już przesadzanie kostrzew, czekają jeszcze bergenie i hortki ogrodowe, dzieliłam byliny które przekwitły, ułożyłam kolejne metry obwódki z kostki, sadziłam nowe róże, przenosiłam rośliny ze starego do nowego i mnóstwo innych korekt, których na pierwszy rzut oka nie widać, ale w plecach je czułam Przy wysokich temperaturach od dziś znów tylko podlewanie zostaje.

Obiecana fotka młodych White Cover dla Ewy - Pszczelarni. Niektóre mają dłuższe przyrosty, inne rozrastają się wszerz. Mogą mieć 40/50 na 50. Z lewej strony rośnie szpalerek ożanki wysiewanej wiosną. Część liliowców już przesadziłam. I mam pytanie do Ewy, pisałaś, że nie sadzisz liliowców przy różach. Dlaczego? Czy chodzi tylko o wymagania pokarmowe?

Doniu, cynie to prawie jedyne kwiatki, którymi cieszę się w wazonie innych mi żal ścinać.
Karolino, yolka - ukorzeniłam anabelki, troszkę limek i jeszcze jedne bukietówki. Sadzę po kilka sztuk razem, nie dzielę na pojedyncze sadzonki. Mamy szybciej efekt. Ścięłam wiosną, mniej więcej tak jak wszyscy tu na O, patyczki z trzema oczkami powkładałam do ziemi w zacienionym miejscu i pilnowałam, żeby miały stale wilgotno ( dwa oczka w ziemi). Trzeba wybrać takie miejsce w ogrodzie, w którym się bywa najczęściej, wtedy nie zapomnimy o podlewaniu Maczałam je w ukorzeniaczu do sadzonek zielnych, ale nie wiem, czy to coś dało, bo chyba już jest przeterminowany
Nie patrzcie na trawnik, czekają go jeszcze rewolucje wodno/kanalizacyjne prawdopodobnie, dlatego jest jaki jest Ta rabatka po tych właśnie rewolucjach będzie poszerzona. Od strony siatki posadziłam runiankę, niech zarasta wolną przestrzeń, bo wiosną po ścięciu hortek jest łyso. Mam nadzieję, że nie zagrozi kiedyś hortkom. Musiałabym się właściwie Danusi zapytać.

anabelki w innej części, tam też rośnie szpalerek, ale jeszcze młodziutki
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:52, 27 lip 2014

Do góry

Karola pozdrawiam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:50, 27 lip 2014

Do góry
Ewcia ---cieszę się że zaglądasz do mnie choć nie bardzo jest co oglądać w różach zarazy nie pokonałam rabaty tworzę i ciągle nie tak .teraz przy pomocy Dorotki /Dorciabe/nareszcie jest taka jaką chcieałam Trzymaj się dzielnie i zaglądaj Pozdrawiam Kwiatych dla Ciebie
Kosolkowa Pasja 07:46, 27 lip 2014

Do góry
A tu - trawa po odchwaszczaniu.. Mamy taki pas trawnika, przed domem niestety, który został opanowany przez rdest ptasi no i inne diabelstwa też są oczywiście, ale rdest jest wstrętny! To miejsce, w którym rok temu był wkopywany kabel od prądu. Wczoraj zaczęłam usuwać chwasty. Wygląda okropnie. Jednak nie dam rady z gęstszej trawy powykopywać tego rdestu. Konieczny bedzie pewnie oprysk.
Tak wygląda odchwaszczone miejsce:

Ale po sukcesie uzdrawiania trawnika jaki pokazałam w pierwszym poście, jestem dobrej myśli
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:45, 27 lip 2014

Do góry
Dziękuję za pamięć i za życzenia... to bardzo miłe. Dziękuję grupowo, ale zajrzałam tylko na chwileczkę..

Wszystkie Anie wymieniałam sobie w głowie, by złożyć życzenia......Ania MOnte, Ania Tre, Ania różana, Ania kuleczka, Hanusia, Ania z Podlasia, Ania z ogrodoterapii i na pewno o którejś zapomnialam....

Wszystkim Aniom 100 lat w zdrowiu i pomyślności..

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 07:42, 27 lip 2014

Do góry
A ja się zgapiłam - przepraszam- ale życzenia tak samo szczere, samych cudnych chwil, miłości i uśmiechu na każdy dzień.

Kosolkowa Pasja 07:42, 27 lip 2014

Do góry
Rabaty.
Ukończone nadawanie kształtu:

Rabatka wokół magnolii (trawa już potraktowana nawozem wczoraj- zobaczymy za tydzien jak będzie wyglądała):

Widok z okna w jadalni
Nelumbo - lotos 07:40, 27 lip 2014

Do góry
Super te lotosy..
Mój już drugi kwiat przekwitł... ale w zeszłym roku kwiaty były większe...
Kosolkowa Pasja 07:37, 27 lip 2014

Do góry
Temat - trawa
To jest trawnik który zaczęliśmy "uzdrawiać".

Dwa tygodnie temu:

Dzisiaj

Az się nie chce wierzyć!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies