Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 18:08, 16 sie 2014

Gardener27 napisał(a)
Witaj Aga

Ja też bym się rozchorował jakbym po powrocie z pięknego Ustronia wrócił do ogrodu gdzie straszą szkielety roślin Mam nadzieje że Pan Tomek dotrzyma słowa i na jesień zajmie się reklamacją Na szczęście reszta ogrodu zachwyca U mnie nieustanie pada i za wiele nie da się działać Między burzami koszę trawniki i staram się zapanować nad chwastami Dużo zdrówka życzę i uśmiechu na twarzy

Pozdrawiam serdecznie

Cześć Przemku

Deszcz w tym roku jest faktycznie baaaaaaaaaaaaardzo obfity, my nie włączaliśmy nalewaków chyba od miesiąca .

Za zdrówko dziękuję , uśmiech pomału powraca

Nowy avatarek sexy

Dzięki

admete 18:11, 16 sie 2014

W tym roku czekam już tylko na mieczyki.......bałam się że będą kwitły jak będę w Ustroniu.
Na bazarach już z miesiąc temu widziałam babeczki jak sprzedawały kwiaty.....u mnie wszystko kwitnie z opóźnieniem i fakt - bardzo późno je wsadziłam

admete 18:13, 16 sie 2014

Dobrze że mam te kwitnące słoneczka

admete 18:15, 16 sie 2014

Ostróżki w jeszcze kwitnącym tytoniu

admete 18:27, 16 sie 2014

Dalie pod domem ładnie rosną, resztę szlag trafił bo wsadziłam - raz bardzo późno , dwa trafiły na rabaty gdzie wszystko zdycha bo okazało się to najbardziej mokrym miejscem na działce .
Wcześniej była tam trawa więc nawet nie wiedzieliśmy że tak będzie .
W zeszłym roku był przecież susze, więc działka była podlewana tylko z nalewaków...teraz po tak obfitych opadach na rabatach jest bardzo mokro
a glina nie pomaga w odpływaniu wody

Danutka 22:16, 16 sie 2014

Hej Aga nareszcie wróciłaś tęskniłam Ostróżki fajnie kwitną u Ciebie u mnie padły niestety za dużo wody i brak ogrodniczki w domu zrobił swoje Reszta bylin podobnie szkoda słów Nic to szykuję się na wiosnę i będę kupować i przesadzać rośliny Podsyłam fotkę tytoniu od Ciebie zaczyna kwitnąć tzn mam nadzieję że zacznie jak będę w domu, bo ja teraz taka weekendowa żona i ogrodniczka jestem
[/img]

We wrześniu i październiku jestem w Lublinie więc w szkółce do której podałaś link zakupie troszkę roślinek jak coś to daj znać czy coś chcesz
P.s. świetne fotki z morza
admete 08:16, 17 sie 2014

Danutka napisał(a)
Hej Aga nareszcie wróciłaś tęskniłam Ostróżki fajnie kwitną u Ciebie u mnie padły niestety za dużo wody i brak ogrodniczki w domu zrobił swoje Reszta bylin podobnie szkoda słów Nic to szykuję się na wiosnę i będę kupować i przesadzać rośliny Podsyłam fotkę tytoniu od Ciebie zaczyna kwitnąć tzn mam nadzieję że zacznie jak będę w domu, bo ja teraz taka weekendowa żona i ogrodniczka jestem
[/img]

We wrześniu i październiku jestem w Lublinie więc w szkółce do której podałaś link zakupie troszkę roślinek jak coś to daj znać czy coś chcesz
P.s. świetne fotki z morza

Ja też tęskniłam <3

Oj szkoda tych roślinek .
Ja płacze jeszcze nad jeżówkami, miałam ich kilka kolorów a zakwitły tylko 2 .

Mam nadzieję że tytoń stanie na wysokości zadania.
Choć teraz już wiem po tym moim że ten wsadzony wcześniej urósł wielki, a te pod lasem mają tylko z 30 cm wysokości i kwitną pojedynczymi kwiatuchami

Coś czuję że ta wycieczka do Lublina zaowocuje u Ciebie samochodem wypełnionym po brzegi doniczkami hahahahaha
Danutka 08:36, 17 sie 2014

Aga ja kilka razy zapakuje to autko Chyba mój R z domu mnie wystawi Teraz w Jarosławiu jestem do końca sierpnia a później 2 m-ce Lublin i m-c Ostrowiec na szkoleniu JAk wracam do domu to autko obładowane roślinkami zwiedzam wszystkie szkółki po drodze

Pozdrawiam
Zielona 20:09, 17 sie 2014

Aguś. Byłam, poczytałam, posmuciłam się i... kibicuję jeszcze bardziej. Pamiętasz domowe dylematy? Pamiętasz jakie hocki-klocki były z kominkiem? No i z oknem na piętrze... i z dachówką po burzy... i z problemem, kto wykona duży okap... i z pytaniem, jak zamontować płyty marmurowe... I jak zaplanować zasłony, bo parapety postanowiły stać na przeszkodzie... /ja pamiętam o wiele więcej / Przeszłaś tyle, że teraz chyba tylko należy uzmysłowić sobie, że ogród będzie powstawał tak, jak dom. Po drodze będzie mnóstwo wpadek, dylematów, by w efekcie czekać na moc olśnień. Ściskam Cię, Kochana
admete 06:35, 18 sie 2014

Danutka napisał(a)
Aga ja kilka razy zapakuje to autko Chyba mój R z domu mnie wystawi Teraz w Jarosławiu jestem do końca sierpnia a później 2 m-ce Lublin i m-c Ostrowiec na szkoleniu JAk wracam do domu to autko obładowane roślinkami zwiedzam wszystkie szkółki po drodze

Pozdrawiam

Napisz co tam już przywlokłaś? hahahahaha.

Światowa babka się z Ciebie zrobiła , te wizyty w szkółkach muszą być naprawdę cudne!!!!!

Kiedy jesteś w Kielcowie?
Może jakieś spotkanko zrobimy? - napisz na privka