Witaj Kasiu. Czekałam bardzo na Twój wątek- i się doczekałam. Cieszę się , że jesteś z nami i pokazujesz Swój ogród. Ale nie rozumiem Twoich wcześniejszych rozterek. Masz co pokazywać- rośliny już ogrodowiskowe, na trawnik narzekasz a on lepszy od mojego mimo, że u mnie co jakiś czas pada deszcz i to nawet mocno. Ta róża różowa, którą pokazuje Agata19762 to chyba Queen Elizabeth- Jest taka smukła, wysoka. Ta róża wygrała tegoroczny konkurs w Końskowoli- oczywiście jak się nie mylę i to właśnie ta. Sprawdź sobie w internecie. Mnie się ona podoba wprawdzie od niedawna a mam ją już ładnych parę lat. I chcę dokupić ją jeszcze. A jeżeli chodzi o Chopina to ja bardzo polecam. Ja jestem nim zachwycona. Liście ma przepiękne- ciemne, duże i zdrowe. Choroby go nie łapią. Kwitł do niedawna przez cały czas , teraz ma też jeszcze dużo nowych pąków ale ma teraz trochę przerwy w kwitnieniu. Z tego co ja obserwuję u siebie to jedynie o tej porze łapie go szara pleśń i pewnie trzeba by opryskać . Sprawdź jak chcesz u mnie wcześniej były zdjęcia Chopina z kwitnienia. Tylko nie kupuj żadnych podróbek jego. Kasiu fajnie, że jesteś ., Pozdrawiam gorąco

Dzięki za zdjęcie Biegnącej. Mój synio wrócił ale chyba nie złapał bakcyla- powiedział, że on woli bardziej cywilizowane warunki- nie wie co traci. A może mu się jeszcze odmieni. Pa. Ale się rozpisałam i to na nie swoim wątku.
To Chopin ale to taka końcówka kwitnienia