Martuś,
bardzo dziękuję, że zechciałaś nas odwiedzić i również za wsparcie pięknie kulkujesz bukszpany przycięłam jeszcze te co w buszu siedzą )
Ściskam!
Dajano, cieszę się, że mogłam Cię poznać osobiście, zobaczyć Twój dom i ogród, powiedziałabym wyczarowany, róże przepiękne i takież hortensje i trawka. Dziękujemy jeszcze raz za dary. Hosty podzielone na 3, i jakaś sadzonka musi trafić do Ciebie, jak tylko założysz hostowisko, a klonik czeka na miejsce...Pomyślałam, że mogłabyś część swojego areału przeznaczyć na ogródek na żwirku i klonik byłby tam potrzebny, a Ty miałabyś mniej pracy i zaoszczędziłabyś na podlewaniu. I różne trawy mogłabyś tam wsadzić, w tym część ode mnie, jak zechcesz.
Myślę, że oczyszczalnia już działa jak powinna, a fachowiec został z parą oczu nienaruszoną. Pozdrawiamy Was serdecznie, Ciebie i M.
Pokazuję jedną z obiecanych róż BLUE Rhapsody w dzisiejszym deszczu.
Z takiej mogę zrobić sadzonkę na Twój biały płot.
Nie wykrzycz mnie, że podzieliłam hostę na części.
Basiu nie tylko Fairy dorodne ale i juka piękna i inne a te dwa"rodzynki" to cud miód u jednego oczy jak węgielki a u drugiego jak niezapominajki pozdrówka no i jak widziałaś kichawca?
Bogusiu obejrzałam ponad 10 stron, ogród wypiękniał tyle pięknych kwiatów kwitnie a tak się martwiłaś po tym gradzie, że już nic nie będzie jednak rośliny doszły do siebiewszystko pięknie wygląda nie wiem nawet jaki kwiat wyróżnić, bo wszystkie śliczne a ja powoli odnajduję się na Ogrodowisku po tej miesięcznej przerwie pozdrawiam Was serdeczniezostawiam Octavie Hill
...werbena...
Okazało się,że mam dwa rodzaje werbeny,tą o wąskich listkach i drugą o szerszych i bardziej miękkich.Jestem ciekawa jaka będzie różnica w kwiatostanach,bo u mnie jeszcze nie kwitną.
ja już nic nie kcem ... ani tych obłędnych koturnów, które wczoraj widziałam (a które wyprodukowano tylko w długości stopy Kong Konga ) ... dobra ... daruje sobie to sponiewieranie w amazońskiej dżungli ... i lato w Prowansji (wymarzonej) ... tylko niech mi będzie dane w takich okolicznościach wypić poranną kawkę ...
Madżenka teraz nie żartuje masz przestać przekopywać ... zabrania się wtykać więcej traw ... a na róże to masz absolutne embargo ... ile człowiek Twoim zdaniem może znieść ??? ... i nie będzie zawiązywania komitetu ... zbierania podpisów ... itd ... natentychmiast zostawić ten areał idealny ... zmienić lokalizację na Kielce i szaleć w miejscu gdzie jeszcze jest co zmieniać ... bo mnie ogarnęła niemoc ... ja mogę tylko paczeć
hmm wg pokroju kwiatka to może być angielka i może moja nowa miłość - Abraham Darby - w opisie że kwiaty pomarańczowo- różowo-zółte właśnie zamówiłam
cudne masz hortensje takie wielkie
To by mi się zgadzalo.... Bo moje hortki orzy rh różowe a z drugiej strony niebieskie... A ja je głupia nawozem do rh podlewałam.... Aby były niebieskie...