Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 00:19, 09 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Poczęstuję jeszcze raz lawendą ....

A ja z checią bym się na nią skusiła....
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:10, 09 lip 2014

Do góry

jeżówka Green Jewel
a ta inna
Baronowa G.
Kolorowe Rabaty Martek 00:09, 09 lip 2014

Do góry
Martuś,
bardzo dziękuję, że zechciałaś nas odwiedzić i również za wsparcie pięknie kulkujesz bukszpany przycięłam jeszcze te co w buszu siedzą )
Ściskam!
Ogród cichy i przytulny 00:05, 09 lip 2014

Do góry
anka_ napisał(a)

Asiu takie widoki to spełnienie marzeń o ogrodzie. Prostota i elegancja, tajemniczość i przestronność. Te cudne żwirowe ścieżki, zakamarki.

Jak widać nie potrzeba 'niezwykłych' roślin. Niektórzy mają mnóstwo różnych, nowych odmian, wynalazków ale tak całościowo to mają tylko skupisko roślin. Ty Asiu wyczarowałaś ogród, i to przed duże O
Powtórze więc tylko za Reni- Asiu zwykły, a zarazem niezwykły ogród

Tu akurat się z tobą nie zgodzę. Ciesz się, że biega za płotem, a niestety wiem co mówię.

Asiu czy mogę skopiować to pierwsze zdjęcie do mojego wątku o projektowaniu? Oczywiście z adnotacją, że pochodzi z twojego ogrodu.

Ciesze się, że podoba sie Tobie mój ogród. Możesz skopiować :0
A może inne wczesną wiosnę zastąpimy latem np.

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:03, 09 lip 2014

Do góry
A teraz fotki dla Vivyjuż niedługo zobaczę kwiatki
Bajkowy ogród Weroniki 00:03, 09 lip 2014

Do góry
dajana napisał(a)
Odczytałam i czekam Weronikoooo!!!!Jakie szczęście że zajrzałam Przeczytaj wiadomość proszę!!

Dajano, cieszę się, że mogłam Cię poznać osobiście, zobaczyć Twój dom i ogród, powiedziałabym wyczarowany, róże przepiękne i takież hortensje i trawka. Dziękujemy jeszcze raz za dary. Hosty podzielone na 3, i jakaś sadzonka musi trafić do Ciebie, jak tylko założysz hostowisko, a klonik czeka na miejsce...Pomyślałam, że mogłabyś część swojego areału przeznaczyć na ogródek na żwirku i klonik byłby tam potrzebny, a Ty miałabyś mniej pracy i zaoszczędziłabyś na podlewaniu. I różne trawy mogłabyś tam wsadzić, w tym część ode mnie, jak zechcesz.
Myślę, że oczyszczalnia już działa jak powinna, a fachowiec został z parą oczu nienaruszoną. Pozdrawiamy Was serdecznie, Ciebie i M.
Pokazuję jedną z obiecanych róż BLUE Rhapsody w dzisiejszym deszczu.

Z takiej mogę zrobić sadzonkę na Twój biały płot.

Nie wykrzycz mnie, że podzieliłam hostę na części.
Mój 4 arowy azyl... 00:01, 09 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Basiu nie tylko Fairy dorodne ale i juka piękna i inne a te dwa"rodzynki" to cud miód u jednego oczy jak węgielki a u drugiego jak niezapominajki pozdrówka no i jak widziałaś kichawca?
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:56, 08 lip 2014

Do góry
Gosia kolejna 100. Gratulacje, przez duże G.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 23:53, 08 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Przyszłam z rewizytą

ja chcieć, chcieć takiego fioletowego
proszę o pamięć o ile nie wywaliłaś , i jak przekwitną

jak latanie po moim ogródku ?
W cieniu - zacieniona 23:48, 08 lip 2014

Do góry
Bogusiu obejrzałam ponad 10 stron, ogród wypiękniał tyle pięknych kwiatów kwitnie a tak się martwiłaś po tym gradzie, że już nic nie będzie jednak rośliny doszły do siebiewszystko pięknie wygląda nie wiem nawet jaki kwiat wyróżnić, bo wszystkie śliczne a ja powoli odnajduję się na Ogrodowisku po tej miesięcznej przerwie pozdrawiam Was serdeczniezostawiam Octavie Hill
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:46, 08 lip 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Buja wszysko ma być pięknie ,ciepło będzie jeszcze fajniej
Pozdrawiam Kasiu.

sama widziałaś Martuś co to się porobiło )
Bardzo Ci dziękuję za odwiedziny i wsparcie
Moja "przyziemna" :) pasja 23:44, 08 lip 2014

Do góry
Rabata bez żurawkowego kwiecia... pusto się zrobiło . Już myślę co zmienić, bo mi się nie podoba... może wrócą ML .

W cieniu - zacieniona 23:43, 08 lip 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Bardzo ładne te kwiatuchy na dobranoc
To dobrej nocki Bogusiu
Wzajemnie.
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:43, 08 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Graham Thomas

Witaj Aniu
pięknie kwitnie - moje paskudztwo zakwitło w maju i teraz nic, ani jednego pączka
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:41, 08 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Pierwsza to dziewanna austriacka Chaixa nastepnie świerzbieniec knautia macedonia i irys angielski a tu mi "coś" wyrasta może zakwitnie?
...werbena...
Okazało się,że mam dwa rodzaje werbeny,tą o wąskich listkach i drugą o szerszych i bardziej miękkich.Jestem ciekawa jaka będzie różnica w kwiatostanach,bo u mnie jeszcze nie kwitną.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:40, 08 lip 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

ok- zrobię jutro A na razie trochę widoczków dla Ciebie

Piękne widoczki Kasiu. Zatęskniłam za wakacjami
Gdzie urlopowaliście?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:39, 08 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wczorja posadziłam rozplenicę rubrum w rubrum little boy
Musi troszkę podrosnąć. Madziu dzięki z ajedyne 4 sztuki dostępne we Wrocławiu

ja już nic nie kcem ... ani tych obłędnych koturnów, które wczoraj widziałam (a które wyprodukowano tylko w długości stopy Kong Konga ) ... dobra ... daruje sobie to sponiewieranie w amazońskiej dżungli ... i lato w Prowansji (wymarzonej) ... tylko niech mi będzie dane w takich okolicznościach wypić poranną kawkę ...

Madżenka teraz nie żartuje masz przestać przekopywać ... zabrania się wtykać więcej traw ... a na róże to masz absolutne embargo ... ile człowiek Twoim zdaniem może znieść ??? ... i nie będzie zawiązywania komitetu ... zbierania podpisów ... itd ... natentychmiast zostawić ten areał idealny ... zmienić lokalizację na Kielce i szaleć w miejscu gdzie jeszcze jest co zmieniać ... bo mnie ogarnęła niemoc ... ja mogę tylko paczeć
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:38, 08 lip 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
jeszcze raz róża NN - może ktoś rozpozna
po lewej widać jak wysoko rośnie

ma kilka pąków na szczycie

hmm wg pokroju kwiatka to może być angielka i może moja nowa miłość - Abraham Darby - w opisie że kwiaty pomarańczowo- różowo-zółte właśnie zamówiłam
cudne masz hortensje takie wielkie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:37, 08 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Można.. ale dziś zrobiliśmy analizę składu zerdzewiałego gwożdzia..
Analizę składu nawozu do hortensji niebieskich...
I przeżyłam szok....
Hortki które maja być niebieskie... potrzebują gleby z odczynem zasadowym!!! W kwaśnej będą różowe, a nawet białawe.. niebieskie są w glebie zasadowej!! A ja ciągle czytam, że hortensje do ziemi kwaśnej .... ot człek sie cale życie uczy... zardzewiałe gwoździe robią glebę zasadową.
Na szczęście odczyn gleby dal jeżówek jet obojętny >>>> duży kwiat jeżówki żółtej..Harvest Moon

To by mi się zgadzalo.... Bo moje hortki orzy rh różowe a z drugiej strony niebieskie... A ja je głupia nawozem do rh podlewałam.... Aby były niebieskie...
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:36, 08 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Zrób fotkę swoich borówek. Moje borówki sadzone jesienią mają przyrosty 60-80 cm.

ok- zrobię jutro A na razie trochę widoczków dla Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies