Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Kasya 15:13, 06 wrz 2014

A to przy samym tarasie masz... Do mycia nóg ?
Ślicznie ta trawkę przy tym wyglada

I tulipanowca masz ? zolkną mu listki, chyba nie powinny ?
Mój tez ma jakiś kropki i plamki rude na liściach.
Wiesz może co to ?
gierczusia 15:52, 06 wrz 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Eluś ja bym prosiła o foto przed ogródkowe a tym nowym elementem się nie kłopotaj, jaszczureczka zje go ze smakiem słonecznie pozdrawiam, jemy objadek i lecimy sadzić tulipanki

Kochana dla Ciebie wszytsko . ..aleeee...nie teraz bo jezdem nadal w pidżamie , gdyż dzis pidzama party ..a jakoś chęci ni mom by się prezentować sąsiadowi zaś ... Jak wiec tylko sie odzieję , to zaraz rzeczoną fotkę Ci zrobię

Mam nadzieje ,że jaszczurkom apetyt bedzie dopisywał ,żeby zeżarły te ffszytskie paskudy.. Ale jak konika goni , to jest ubaw po pachy.. Co ona go chce capnąć , to on skok. I tak sie bawią w kotka i myszkę .. Ani razu nie udało jej się go złapać

Miłego sadzenia życzę .. Moje jeszcze nie posadzone
JulkAd 18:19, 06 wrz 2014

gierczusia napisał(a)
Mała relacja z tego co się dzieje w mikro ogrodzie

Ciut odpoczęłam przy szumie tej wody, obejrzałam coś co niby motylem jest a kolibra przypomina, niedoszłą ofiarę Zuzy też widziałam...już sobie wyobrażam ten wieczorny koncert cykad....słyszysz czasami wieczorami?...marzyłby mi się taki...ale w centrum miasta to rzadkość jednak...

Buziolki
gierczusia 21:10, 06 wrz 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Eluś ja bym prosiła o foto przed ogródkowe

No proszę,Kochana

GosiaJoanna 21:48, 06 wrz 2014

No przed ogródeczek cudeńko...dziękuję :*
stychaz 09:23, 07 wrz 2014

gierczusia napisał(a)
Przez te paskudne deszczysko pochorował mi sie przetacznik Christa .. Załapał się na mączniaka i jeszcze plamistośc .. Wiecie..jak nie urok , to.......

Więc wieczorem wychodzę do ogrodu zrobić mu szałera z sody oczyszczonej , coby metodycznie było, raz na jedno a potem na drugie w miarę ekologicznie

Patrzę, a tu do wiciokrzewu podlatuje cos , co wyglada jak mikro kaliber..ma długą tutkę którą wkłada w wnętrze kwiatu i wysysa z niego nektar , pomarańczowe skrzydełka , które wibrują tak szybko , że wydają śliczny dźwięk ... Cóż ja się naskakałam ,żeby obfocić fffariata .. Łatwo nie było .. I już ciemnawo.. Ale przedstawiam Wam fruczaka gołąbka

U mnie wczoraj było to samo cudo na werbenie Najlepsze jest to, że nawet nie zainteresował się np. szałwią.
Niestety nie miałam tyle szczęścia, żeby go uwiecznić. Za szybko latał
BusyBee 09:36, 07 wrz 2014

Zdjęcia aktualne fajnie wygląda Twoje oczusio Traffka przy nim bardzo traffiona

Tak sobie je podziwiam i myślę: czemu ja nie mam jakiejś ozdobnej wody w ogrodzie??? Przy moim braku czasu pewnie nie byłaby ozdobna, tylko zawsze zagloniona i brudna....ale chociaż ptaki by się napiły....

Co trzeba robić przy takiej kałuży, jak Twoja?
Kindzia 18:34, 09 wrz 2014

Elcia zaległości u Ciebie znowu mam niebotyczne...nie będę nadrabiać, ale fruwające zwierzątko widziałam

Pozdrawiam gorrrąco
baraga1904 18:37, 09 wrz 2014

...Eluś, pierwszy raz zobaczyłam Twój przedogródek...a może już był a ja mam sklerotykę?
...nie ogarniam ostatnio forum...
BusyBee 20:31, 09 wrz 2014

Elu Elu gdzie jesteś??
...potrzebuję bordową żurawkę, która da radę na glinie i patelni...
Podobno taką masz...Prawda to....???