Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Kasya 20:54, 06 wrz 2014

Fajny... Nie oplul cię ?
Lukasz2013 20:56, 06 wrz 2014

Kasya napisał(a)
Fajny... Nie oplul cię ?

dobre też takie u mnie pomieszkują a myślałem, że szkodniki.
Jag_58 20:58, 06 wrz 2014

Anek ladne zimowity u Ciebie , ja swoje wykopałam ,osuszyłam i ....zapomniałam posadziłam z 2 tyg temu więc nie spodziewam sie w tym roku cudów
Pozdrówka i buziaki miłego weekendowania
Mala_Mi 21:00, 06 wrz 2014

Agania napisał(a)
Od zebrinusa się zaczęło, mnie nie wkurza, bo posadziłam cukrowego ten mnie wkurza, bo rozwala mi całość mojego zielonego smoczyska, mój smoczuś już poległ........a ..sadziec czekoladowy o nim nie pomyślałam fajny jest, może Bogdzi by pasował na tę nową rabatę...........ośmieliłabym ją wcześniej ośmiałem, ale nie miałam śmiałości zapytać Gabrysi jak się ten cudaczek nazywa

Płaczę, że nie będziemy u Ciebie w tym roku...bul,bul

ale pozdrawiam, muminka i Ciebie buziakam

Cudaczek jest jednoroczny... i to jego wada, ale poza tym jest superzasty Lubię niebieskie kwiaty
Jeszcze sie rok nie skończył... wiec nigdy nie mów nigdy A za rok też jest rok .. u mnie żadne mecyje.. taki zbiór bałaganiarski wszystkich chciejstw.. nie jest to na pewno ogród nad któym można ochać i achać.. mnie też te bałaganiarstwo denerwuje.. dziś znów przerzucałam z flanki na flanke.. nawet kwitnące jeżówki... ale to jest przerzucanie... bo aby było ładnie i porządnie, to musiałabym wyrzucić minimum 2/3 gatunków... wiec cieszę sie z tego co mam I już do pomarańczowych jeżówek dorzuciłam ....żółtą A róża miała być pomarańczowa.. a zalatuje różem.. z żółtym... jest śliczna...ale jednak nie pasuje... trudno.. los tak chciał.. cczyli dalej jest w moim stylu

A to rozwinięta róża Queen of Hearts.. druga się połamała, całkowicie.. nie pamiętam czy pisałam... jak za rok nie odbije z korzenia, to jest miejsce na inną

Czym mocniej rozkwita tym ma więcej różowego i żółtego... więc żółta jeżówka.. czemu nie..
Na całości widać, że jest za różowa... chyba znów będzie przeprowadzka.. mnie drażni.. ale nie mam gdzie przenieść.. ot .. i znów problem.
Bez róży bo złamana.. ale z żółtą..

I druga strona..dosadziłam jeżówkę.. miałam taką samą w innej części ogrodu..

Mala_Mi 21:03, 06 wrz 2014

Kasya napisał(a)
Fajny... Nie oplul cię ?

Fajny..... bo nie opluł
A sadziec Czekoladowy.. wiem jak wygląda.. ale za dużo by tu było tego bordowego Zresztą ta część rabaty wiosną idzie do demolki po całości.. to najlepsza metoda.... na głoda

W tym roku nie lubię róż wyjątkowo mocno... bo są takie....ggrrrrrr
Mala_Mi 21:07, 06 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)
Anek ladne zimowity u Ciebie , ja swoje wykopałam ,osuszyłam i ....zapomniałam posadziłam z 2 tyg temu więc nie spodziewam sie w tym roku cudów
Pozdrówka i buziaki miłego weekendowania

Spoko.. ja wykopałam.... sporo cebul.. i zapomniałam pozbierać z rabat..

Zimowity zakwitną za rok..... a to moje przedpłocie... wykopywałam stąd wszystkie zimowity, miałam ich od groma.. i od 2 lat wykopuję, a one nie wiem skąd jeszcze są.. niby dokładnie kopię..

Były całe łany rozchodników, ale jak w zeszłym roku zjadły mi je opuchlaki.. to posadziłam wykopane wiosną juki... Zimowitów już nie wykopuję, niech rosną.. przetrwa najsilniejszy Liście wiosną i latem zagłuszają wszytko w koło
Mala_Mi 21:15, 06 wrz 2014

Lukasz2013 napisał(a)

dobre też takie u mnie pomieszkują a myślałem, że szkodniki.

Łukasz.. ja najpierw sprawdzam co jest co i kto... by nie wytępić przyjaciół ogrodu...

Biegacz skórzasty oraz inni przedstawiciele rodzaju Carabus należą do wyjątkowo pożytecznych owadów w leśnictwie. Z tego też względu zostały objęte ochroną gatunkową!!!

Znalazłam też martwą jaszczurkę... może kot ją upolował, bo tych przybłędów mam sporo... nic do kotów nie mam, ale nie mogę zaakceptować, że polują na wszytko dla zabawy Chyba tylko człowiek i kot poluje dla zabawy

W taki ciepły dzień ptaków miałam w SPA moc.. niestety do foto uciekają i zostają się tylko odważniejsze osobniki.. słabo je widać, bo zlewają sie z kamieniami.. bystre oko wypatrz je pod fontanną..

Mala_Mi 21:18, 06 wrz 2014

Urszulla napisał(a)
Ja też Twój zamiar popieram

Dla Ciebie ptaszki w ścieku... aparat łapał ostrość na krople wody... ale widać jak chlapią się ... ja też dziś brodziłam w basenie (zlewaliśmy wodę i czyściliśmy przed zimą) i w kałuży.. odławiałam przekwitłe lilie, brzydkie liście.. woda była cieplutka

Mala_Mi 21:23, 06 wrz 2014

Sebek napisał(a)
Parę dni mnie nie było, a tu już zimowity rozkwitły O interesach również czytam, masz ogromny potencjał w ogrodzie, więc go wykorzystaj

To nie potencjał.. to samo życie ..
A wanilki upodobniły sie do wrzosów... to akurat mi sie spodobało w ogrodzie

Bogdzia 21:29, 06 wrz 2014

W samą pore mnie zatrzymałas. Obejrzałam i napisałam do Ciebie. Pozdrówka.