Z tym oszukiwaniem to miałam na myśli iluzję uzyskaną dzięki lustrom. Bo tak naprawdę pewnie nawet na miejscu trudno odnaleźć granice działki, a co dopiero na zdjęciach.
Widać po pieńku, że lustro jest w pionie. Pozostaje tylko kadrowanie.
Ale te zdjęcia z ukośnym lustrem lepiej się prezentują.
witaj!
no namieszalas ale od poczatku:
-ksztalt rabaty - powinien byc regularny, albo prostokat, albo jajo, jęzor chyba nie bardzo
-mniej gatunków, więcej roślin tego samego gatunku - zdecyduj sie na cos. co tam chcesz miec? Jesli hortensje, to wiecej sztuk jednego gatunku, z trawami - znowu jednego gatunku (miskant morning light z wymienionych), zurawki na przodzie - tez jeden gatunek.
ja tez kupowalam po jednej sadzonce wszystkiego bo wszystko mi sie podobalo i wszystko chcialam miec. Ale nie wyglada to porzadnie, zupelnie nie!
Co rosnie na wlokninie, zywoplot tujkowy? Czy ta rabata musi dochodzic do tego zywoplotu? W ogole w tym miejscu ma byc? Zastanow sie, pod duzymi drzewami trudno Ci bedzie utrzymac te rosliny, wystarczy 2tygodniowy wyjazd na wakacje bez podlewania i kapota...
Ogrodzenie widze przy kukurydzy, czemu tam ten zywoplot nie rosnie, czemu tak na srodku?
no to sie poczepialam
I jeszcze kilka ujęć (m.in. boiska piłkarskiego - z którego powodu niekiedy moje roślinki bardzo dostają o łodygach" - no ale cóż... czego się nie robi
A oto mój dzisiejszy zakup - Silver Dollar Dzięki ogrodowisku dowiedziałam się, że są rózne gatunki hortensji Teraz zagwostka, gdzie je wcisnąć Ja mam to samo co Danusia, wszystko ściskam Więc jestem dumna, że coś mnie łączy z naszą Swiatową Projektantką Ogrodów hihihi