Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Mój 4 arowy azyl... 00:33, 28 cze 2012

Do góry
Moim odkryciem tego roku są niebieskie floksy, po prostu rewelacja. Ale różowe też ładne.
"Ogród" jak to wszystko ogarnąć 00:32, 28 cze 2012

Do góry
Taki układ roślin może być, ale w trawniku musisz wytyczyć konkretne linie, gdzie on się kończy, aby rabaty wyglądały porządnie i elegancko.
Ja też zaczynam:) 23:18, 27 cze 2012

Do góry
lenka napisał(a)

1. mam trochę miejsca przed żywotnikami może dać tam jakąś trawkę np Morning Light?

2. chciałabym czymś podsadzić buka -mam 3 sadzonki kostrzewy sinej-tu jeszcze w doniczkach czy może lepsza byłaby żurawka np marmalade?

3. duża kępa rozchodnika okazałego- zostawić ją czy lepiej zabrać stamtąd i zastąpić czymś innym

4.wokół sosenki jest jeszcze trochę pustego miejsca, zastanawiam się nad kupieniem kilku małych kulek z bukszpanu albo dosadzeniu kilku karłowych iglaczków, myślę też,że przydałaby się jakaś plama mocniejszego koloru czerwono-bordowa może żurawki albo berebrysy Admiration, jak ten środek zakomponować?

5.czy te funkie to dobre towarzystwo dla grujecznika? Teraz drzewko jest małe i niepozorne i może trochę śmiesznie to wygląda bo funkie go przytłaczają

6. no i ogólnie jakieś sugestie do tej rabatki bardzo mile widziane

1. miskant dobrze
2.kostrzewa nie lepiej zurawka
3.rozchodnik zabrać
4.kulki ok
5.funkia Fire adn Ice ok
6.dodać koloru różowo-bordowego
Choroby trawnika 23:05, 27 cze 2012

Do góry
Trzeba się zastanowić co było źle. pokaż zdjęcie trawnika. Może nam się coś przejaśni
Ogród Dominiki 22:30, 27 cze 2012

Do góry
Domi napisał(a)
Chciałam kupić te szpalerowe u Danusi w sklepie,ale "produkt niedostępny"

Już dostałam info, że są a zamówienie już zapłacone.Jest szansa że będzie za parę dni. Hurra.
Lawenda - Lavandula 22:29, 27 cze 2012

Do góry
Może zgniła, to albo za głęboko posadzona była, albo za mokro miała. To nie mączniak. Wytnij aż do nasady pędu, a reszta zabuduje tą dziurę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:28, 27 cze 2012

Do góry
Ten buk jest purpurowy, a jesienią robi się złoty.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:03, 27 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pokaż Sebek z tą korą efekcik

Jutro zrobię zdjęcie - jak wrócę z wycieczki - po Wadowicach Wyobraź sobie jakby Cię ktoś miał oprowadzać po Okrężnej - to samo
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:36, 27 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tyły ogrodu, wszystko ma się doskonale bo tutaj jest bardzo zacisznie i cieplej

Bluszcz zaczyna sięgać piętra

Buk przybiera miedzianą barwę

Danusiu! Czy ten buk to jest jakiś specjalny gatunek czy zwykty jaki mozna kupic w wielu sklepach ogrodniczych? Kupiłam taki zwykły za 20 zł i zastanawiam sie czy tez będzie taki piękny... Pozdrawiam Monika
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:11, 27 cze 2012

Do góry
Pokaż Sebek z tą korą efekcik
Ogród Danuszy - odsłona 2 21:09, 27 cze 2012

Do góry
Przeniesione z wizytówek

Monika352 napisał(a)

Uwielbiam lilje, u nas w tym roku jeszcze trzeba poczekać pewnie z miesiąc ! Chociaż to zależy od pogody..u Ciebie przepiękne egzemplarze! Zreszta budleja i inne cudenka tez Śliczne, jednak grzybkow, jabluszek i cudnych pomidorów to chyba nic nie przebije... Ja tez mam w szklarence 16 krzaczkow pomidorów ale to moja pierwsza w życiu próba więc nie spodziewam sie spektakularnych ( takich jak Twoje) efektów...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:48, 27 cze 2012

Do góry
A widziałaś Irenko jak podróżował?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:57, 27 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bukiet się trzyma dzielnie

to bardzo nas ucieszyłaś
Bluszcz pospolity - Hedera helix 17:49, 27 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Preześlicznie u Ciebie Jolu, tak, jak lubię, aleśmy się dobrali stylem.

W jednym z moich ogrodów też tnę bluszcz, kancik dopracowany, tylko, że linia falująca

Jakie piękne... Aż dech mi zapiera , bajka jakaś..
Uprawianie roślin w donicach 17:05, 27 cze 2012

Do góry
A ja bym tu rzucila wyzwanie Gardenarium - może jakaś kompozycja balkonowo-donicowa z kaktusami w roli głównej?

Ja niestety oddarowałam swą skromną kolekcję, ale tak mi się zamarzyło po ostatnich upałach.
Najwyżej mogę zrobić takie:
http://www.planetjune.com/blog/cactus-collection-crochet-patterns/
Rozpoznawanie chorób i szkodników 16:42, 27 cze 2012

Do góry
Możesz kupić. To dobrze że nie rosną w chwastach, odnośnie nawożenia samo podsypanie granulkami nic nie daje. Trzeba wymieszać z glebą dalej od pnia (tam gdzie strefa korzeni) i podlać obficie.

Najlepiej zastosować Pinivit w płynie, nawet opryskując rośliny "dolistnie" albo Magiczną siła do iglaków..
Mata przeciw chwastom 16:40, 27 cze 2012

Do góry
Ostatnio w Anglii podpatrzyliśmy tekturę w różach.
System automatycznego nawadniania 16:38, 27 cze 2012

Do góry
Nie prowadzimy kursów, po prostu w miarę naszych możliwości doradzamy, nakierowujemy na dobrą drogę, ale nie jesteśmy alfą i omegą i nie damy rady po prostu na forum zaprojektować komuś nawadniania bo się nie da. Trzeba znać wszystkie parametry, ogród, glebę, jakie rośliny, zacienienie, źródło wody i jego wydatek, ciśnienie itp. sprawy.

To nasza praca i wykonujemy ją jak najlepiej, aby systemy pracowały bezawaryjnie i zgodnie ze sztuką.
My takie certyfikaty na projektowanie i montaż posiadamy i projektujemy systemy dobrze.

Ozz, jeśli chcesz odbyć takie szkolenie, zapisz się na kurs u dystrybutora TORO.

Zielony galimatias 14:54, 27 cze 2012

Do góry
A tutaj wklejam instruktaż Danusi jak się zabrać za cięcie cisów

Gardenarium napisał(a)

Tłumaczę przy pomocy prostego schematu wyrysowanego tym co mam pod ręką.

Chodzi o to, że jeśli masz zbyt wąski albo nieforemny okaz i chcesz otrzymać z niego stożek, to za nic nie otrzymasz, to rozumie każdy, bo widzisz że mu brakuje do stożka dużo.

Wtedy szarakuła podwiązujesz, dosadzasz mu luki z boku, ale rozumnie żeby uzupełnić tam gdzie brakuje, dobierasz przy tym specjalnie okazy małe, dostawiasz i przymierzasz. Jak już podsadzisz (czyli dosadzisz pod spodem cisa) docinasz wszystko w stożek.
Amatorka rozpoczyna przygodę ogrodową - proszę o rady 12:14, 27 cze 2012

Do góry
No trochę tego masz , najlepiej wybierz jeden fragment i narysuj na kartce podając wymiary i zaznacz to co już masz posadzone. Tak jest łatwiej podpowiadać.

Inspiracji szukaj tez w realizacjach Danusi w Gardenarium, szczególnie ten środek.
Jeżeli będziesz chciała znajdę Ci linki do realizacji Danusi, ale wieczorkiem.

Masz piękny dom , a ogród zrobisz na pewno cudny, bo tu kopalnia wiedzy inspiracji i bardzo dobrych Danusia ma ogromne doświadczenie i zestaw żelaznych roślin czyli takich ,które sie sprawdzają przez wiele lat są piekne
Powodzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies