Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Tarnowie

Ogród w Tarnowie

abiko 09:32, 28 cze 2012

Rysiu, no ależ hortensja, może i moje tak urosną..tylko nie wiem dlaczego jednej żółkną liście od dołu..

ale, ale..doczytałam wstecz i co,, wizyta Mai u Ciebie gratuluję, faktycznie będziemy mieli fajne odcinki z ogrodów ogrodowiska i strasznie fajnie wygląda twój ogródek z lotu ptaka..taki dostojny..
grapaka 10:01, 28 cze 2012

W zeszłym roku miałam straszną ochotę na Anabelle bo taką widziałam w realu, ale nie mogłam jej zdobyćpotem dałam sobie spokój jak na forum była mowa o Limelight zakupiłam je jesienią i chyba w niestałych jeszcze miejscach. W tym roku pokusiłam się o Phantoma miałam problem czy wybrać wyższego czy mniejszego, ale chyba więcej kwiatów. Mam jeszcze jedną hort.Grandiflora i problem gdzie je ulokować
Jestem pod wrażeniem Twojejwięc chyba się jeszcze skuszę.
Milka 16:29, 28 cze 2012

Ale boska!! moja ma jeden pąk na razie, ale jest u mnie 2 sezon, więc może się jeszcze wzmocni; doczytałąm, że tniesz 5cm nad ziemią na jesieni, chyba też tak zrobię
Richie 18:21, 28 cze 2012

Pierwsze zakwitły tawułki różowe...

a na pergolę do wiszących doszła nowa donica, szkoda że nie było drugiej...

Richie 18:35, 28 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
A ja w tym roku swoich hortensji, które rosną naprzeciwko furtki nie przycięłam, ponieważ w zeszłym roku kwiaty się kładły. Chciałam zobaczyć co będzie jak nie przytnę.

Efekt jest taki: gałązka jest mocna i gruba a na każdej po kilkanaście kwiatów, ale mniejszych i na krótszych łodyżkach. Teraz sama nie wiem co mi się bardziej podoba?

Chyba w tym roku, bo kwiaty nie namakają tak w deszczu i sie nie kładą. To plus. Zważywszy, że to ulica. Mam po prostu burzę kwiatów

Powiedz Rysiu, czy jak są już dibrze rozwinięte wiążesz je do podpór?

Przeciągnąłem sznurek wokół hortensji i do ogrodzenia bo po deszczu ciężkie głowy w roku ub. się kładły a teraz już aby temu zapobiec. Być może Twoje doświadczenie bez cięcia powoduje, że łodyga jest grubsza i mocniejsza czas pokaże.
malwes 11:07, 29 cze 2012

Przepiękna Anabelle.
Ja też się skusiłam i na Limelight i na Phantoma. Tylko moje młodziutkie, to będzie ich pierwsze kwitnienie.

Ryszardzie - Ty wszystkie swoje przycinasz tak 5cm nad ziemią? Ja bym chciała wyprowadzić swoje na trochę większe krzewinki aby oprócz pięknych kwiatów też stanowiły trochę wysłonięcia ogrodzenia. Może spróbuję, jak Danusia, nie ruszać na razie.
KasiaBialofi... 11:13, 29 cze 2012

Wiszące donice super! I tawułki przepiękne. Szkoda że u mnie jakoś nie chcą rosnąć. Zapewne za sucho mają.
Richie 22:24, 30 cze 2012

Róże po przemarznięciu były nisko przycięte a teraz mają masę kwiatów i niektóre już ponad 2m

...i najmłodsza rabata

Bogdzia 22:32, 30 cze 2012

anabelka cudna, róze również , tawułki też i wszystko pozostałe również. Pozdrawiam.
sylllwia 22:46, 30 cze 2012

Najmłodsza rabata bardzo ogrodowiskowa