Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:45, 07 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Można.. ale dziś zrobiliśmy analizę składu zerdzewiałego gwożdzia..
Analizę składu nawozu do hortensji niebieskich...
I przeżyłam szok....
Hortki które maja być niebieskie... potrzebują gleby z odczynem zasadowym!!! W kwaśnej będą różowe, a nawet białawe.. niebieskie są w glebie zasadowej!! A ja ciągle czytam, że hortensje do ziemi kwaśnej .... ot człek sie cale życie uczy... zardzewiałe gwoździe robią glebę zasadową.
Na szczęście odczyn gleby dal jeżówek jet obojętny >>>> duży kwiat jeżówki żółtej..Harvest Moon

Ania dzięki wieeeeeeeeeeeelkie !!!
od kilku dni eksperymentuję z tymi gwoździami ......
Działka wkoło Lubczyka :) 23:45, 07 lip 2014

Do góry
A to moje ogrodowe porażki, powiedzcie co im dolega i jak im pomóc, jeśli wogóle da się im pomóc!?
Gruszka ma jakby przywiędłe listki i na fotce widzę, ze ma plamkę na lisciu

Śliwka,byla ładna, zielona poszłam na służbę, wracam, a onaw ciągu 24 godz tak zżółkła!

I jednemu z rh tez się listki skręcily ;(
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:45, 07 lip 2014

Do góry
yolka napisał(a)

byłam widziałam skomentowałam, a jeżówki są super. Rozumiem Twój problem jak mało kto - też szukam...

Szukajcie - znajdziecie.. szukamy

Znalazłam chyba jakieś foto niepublikowane w ostatnim czasie.. i wiek poniżej 60-ciu

Chwasta nikt nie widzi..
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:42, 07 lip 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Aniu,u ciebie jak zwykle pięknie kolorowo
...melduję,że zakupiłam 4szt jeżówki ciemnoróżowej,nazwy nie znam,ale naoglądałam się u ciebie i dziewczyn,więc sobie też kupiłam

O to się cieszę będziesz zadowolona, moje jeżówki w bardzo okrojonym odmianowo stanie ale już zaczynają kwitnąć idę zobaczę coś tam kupiła
Dla Ciebie Gabrysiu Baronowa zu Guttenberg
Kolorowy ogród na piasku 23:42, 07 lip 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Vivo, czy Ty jesteś właścicielką czosnku bułgarskiego? Czy on zimuje i kwitnie w porze kwitnienia wieczornika damskiego?
U mnie Mme Boll dostała plamistości. A Cottage Rose dostanie łyszczca.

Ewo, czosnek bułgarski mam od kilku lat i zimuje bez problemu. Trochę się namnaża. Czy kwitnie w czasie kwitnienia wieczornika nie odpowiem ci, bo wieczornika nie posiadam. Dlaczego ja nie posiadam wieczornika!
Zdjęcie czosnku robiłam 25 maja, a przekwitły wycięłam kilka dni temu. Możesz teraz dopasować terminy kwitnienia
Mme Boll u mnie zawsze chora Jeszcze się zastanawiam czy jej wybaczam tę przypadłość.
Łyszczec do Cottage Rose to dla wiejskości czy dla wyrównania zapachów

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:42, 07 lip 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)

nom, szkoda by było, żeby się zmarnowały, nawet jak podróż przeżyją, to gdzie je teraz dawać do przesadzania w te upały!
u mnie dzieciaki się moczą w basenie piszcząc przy tym na całą ulicę

Ja jak dzieciak też piszczałam.. na ten upał to byle jaka balia jest frajdą
Idę spać.. do Was innym razem.. sorki..
Zakątek z fioletową ławeczką 23:40, 07 lip 2014

Do góry
Próbowałam je rozplątać

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:39, 07 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Lawenda i juki wyglądają obłędnie, jeżówki już wchodzą w fazę kwitnienia, będzie jeszcze piękniej Pozdrówka

Aga, u Ciebie jest piękne, a u mnie taki grajdoł.. ale za to wesoło i jest co pokazywać.. natomiast pięknie.. hmm .. uroda pojęcie względne. zależy od epoki
Marmaladki.. nie twój kolor.. wiem Ale tak wychodzi z rodzielnika
Dwa ogrody 23:38, 07 lip 2014

Do góry
Vivo, dzięki za dobre chęci, krzew na razie malutki, zobaczymy w przyszłym roku. Niech tylko zdrowo rośnie
Część czosnków sadziłam w koszyczkach. Ale nornice potrafią wejść górą, na wiosnę, gdy rośliny wypuszczą liście. Tak zjadły mi wiele tulipanów botanicznych i narcyzów kilka lat temu.
Ogrody nie są takie duże, razem to jak u Małej Mi. Ale przez lata nazbierało się roślin. Z obawą myślę, gdzie ja to wszystko zmieszczę w nowym, a przynajmniej to, co chciałabym jeszcze przesadzić
Jeżówki siałam i sadziłam w ubiegłym roku wiosną, a rosną na górce kompostu z gliną. Posadzone w tym roku do samej gliny już tak nie bujają, chociaż też zaczynają kwitnąć.
Liliowce z mieszanki, dwie sadzonki dostałam od Gabrieli, jeden już zakwitł. Kilka miałam wcześniej. Nic nie szkodzi, że nie znasz nazw, ważne, że mogą się podobać. Zresztą pan uprzedzał, że mogą być trudne do zidentyfikowania.

Jest mi bardzo miło, że podobają Ci się moje roślinki
Biały domek pod lasem 23:36, 07 lip 2014

Do góry
Irenko, u nas wtedy i lało, i wiało, i słońce świeciło.

Mój przedogródek wreszcie bujać zaczyna

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:36, 07 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Piękne kwiatyAniu

Dziękuję Doniu kolorystycznie do Twojego awatarka pochwalę się "francuzeczką" Lugdunum jestem z niej bardzo zadowolona i z koloru i wzrostu i zapachu i kształtu kwiatu
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:33, 07 lip 2014

Do góry
kasiek napisał(a)

No nie tup bo dziure w podłodze narobisz! A foch do Ciebie nie pasuje, prędzej nerw

Do Ciebie z moim Emem się nie jedzie - bo ogrody go nie bardzo interesuja a do Ciebie nie mozna wpaść na chwilę. Masz ogród do kontemplacji, poza tym coś mi się wydaje że pogadanka między nami mogła by trochę potrwać
Dlatego ten wyjazd pozwolił mi obczaic droge i stwierdzam ze łatwo sie jedzie.
Kiedy Ci kręcą Maję? Bo jak troche dychniesz to zabieram Aganie ze soba (która szaleje na punkcie Twojego ogrodu) i wpadamy do Ciebie
Nie bój nic, Twojego ogrodu Ci nie odpuszczę !

O w mordkę.. cicha wielbicielka z Aganii
A to ostatnie zdanie mi sie podoba Nawet napiszę .....
TAK TRZYMAJ
a mój M by juz zainteresował twojego czymś innym niż ogród
Hot papaya
Mój ogród 23:31, 07 lip 2014

Do góry
Kochani, nareszcie mogę być znowu z wami. Miałam awarię mojego wątku, no i dużo nie było mnie w domu. Na działce pełnia lata. Pięknie kwitną lilie i inne byliny. Jest sucho, musieliśmy sporo podlewać. W czwartek jadę znowu do niedzieli. Pięknie rosną trawy, ale pokażę je następnym razem. Najpiękniej wyglądają jesienią, ale już wyglądają okazale.
Moje białe lilie, pięknie wyglądają, szkoda że nie pachną.

Błękitny Anioł miał już sporo kwiatów jak odjeżdżałam. Jest w parze na pergoli z Purpura Plena Elegants, ten ostatni dopiero zaczyna kwitnąć.

Pysy pysznogłówka, jak zwykle ma dużo kwiatów, niestety potrzebuje dużo wody.

Dzwonek karpacki.

Moja rabata bylinowa.

Hosta Halcyon ma niewysokie zwarte ładne kwiaty. Nie lubię tych wysokich. W ogóle wolę hosty bez kwiatów.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:31, 07 lip 2014

Do góry
mira napisał(a)
Coś do zdjęć lilii się dokopać nie mogę ale taki upał że mam problem
u mnie liliowce te przesadzone na jesieni jakieś marne a jeden nie przesadzany wogóle nie zakwitł - zresztą inny też
w Wojsławicach rosną w pełnym słońcu a w opisach że do półcienia też dobre zaczynam się przekonywać, że liliowce to byliny słońca

też tak masz ?

Mira, widzę że wróciłaś, bo gdzieś sie urlopowałaś.. chyba że mi się z gorąca już miesza
Ja liliowce przesadziłam w półcień.. pierwszy rok po posadzeniu są zawsze słabe.. może Twoje też tak mają.. a lilie wrzucałam tu i tam.. grandzę tylko u siebie, ale nie wyrabiam u Was..
Colorburst Orange...chyba , na 90%

Rozpoznawanie bylin 23:29, 07 lip 2014

Do góry
Czy znacie nazwę tej roślinki?

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:27, 07 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kitek.. są fajne Tylko póxno startują i trzeba oznaczać gdzie rosną by nei wypielić
Drug dzień upałów.. tak duże, że nawet dupcię do basenu wsadziłam.. nie szło wytrzymać..
roślinek nikomu nie wysyłam, bo się ugotują i nie dojdą ..

Jest masakra
Nic tylko kałuża... a w niej lotos ma 6 pąków

nom, szkoda by było, żeby się zmarnowały, nawet jak podróż przeżyją, to gdzie je teraz dawać do przesadzania w te upały!
u mnie dzieciaki się moczą w basenie piszcząc przy tym na całą ulicę
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:27, 07 lip 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne kwiaty, jak zwykle Kolekcja liliowców imponująca. Pozdrawiam z wakacji.

Pobycz się na jednym boku i za mnie
Chyba j. Paradoxa.. strzelam z głoy, bo już nie che mi sie szukać nazwy na 100%
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:25, 07 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Ale piękne rybki!! i liliowców moc i ta pomponella z lawendą.. cudnie u Ciebie, Aniu! Buziam!!

Odbuziuję ...
I jeżówka Leila.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:24, 07 lip 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)

Ania mam florovit do roślin kwaśnolubnych,
nie byłam pewna...dlatego pytałam

Można.. ale dziś zrobiliśmy analizę składu zerdzewiałego gwożdzia..
Analizę składu nawozu do hortensji niebieskich...
I przeżyłam szok....
Hortki które maja być niebieskie... potrzebują gleby z odczynem zasadowym!!! W kwaśnej będą różowe, a nawet białawe.. niebieskie są w glebie zasadowej!! A ja ciągle czytam, że hortensje do ziemi kwaśnej .... ot człek sie cale życie uczy... zardzewiałe gwoździe robią glebę zasadową.
Na szczęście odczyn gleby dal jeżówek jet obojętny >>>> duży kwiat jeżówki żółtej..Harvest Moon

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:23, 07 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
A czy to przypadkiem nie jest werbenka?

No pewno, że jest ale skąd się tam wzięła?
Zakwita róża Polka

Constanze Mozart

Lilia Fata Morgana i Easy Dance

Purple Heart

Patricia's Pride

Jeżówka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies