Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Tarnowie

Ogród w Tarnowie

AsiaK_Z 14:29, 04 wrz 2014

Witaj Richie ... i nie wiem co napisać ... aż mnie zamurowało . Ogród jest bardzo efektowny.A jak już tu zajrzałam, to chciałam ślad po sobie zostawić. Jeżeli pozwolisz zaznaczę Twój wątek i będę częściej zaglądała.
Trochę się wstydzę swojego ogrodu, ale jestem dopiero na etapie jego tworzenia. Daleka droga przede mną ...
Pozdrawiam serdecznie
Richie 21:15, 04 wrz 2014

Wrzosy u mnie dominują...

Richie 21:22, 04 wrz 2014

Richie 22:24, 04 wrz 2014

AsiaK_Z napisał(a)
Witaj Richie ... i nie wiem co napisać ... aż mnie zamurowało . Ogród jest bardzo efektowny.A jak już tu zajrzałam, to chciałam ślad po sobie zostawić. Jeżeli pozwolisz zaznaczę Twój wątek i będę częściej zaglądała.
Trochę się wstydzę swojego ogrodu, ale jestem dopiero na etapie jego tworzenia. Daleka droga przede mną ...
Pozdrawiam serdecznie

Witaj Asiu, dzięki że zajrzałaś i się podoba Pozwalam i zapraszam. Wszyscy kiedyś też zaczynali i dają radę i Ty też. Pozdrawiam
mira 13:16, 05 wrz 2014

Ryśku najpiekniejszy głos śpiewa mimozami jesień się zaczyna... a Ty nie jesteś na byliny wrażliwy więc wrzosami rozpoczynasz jesień i to w najlepszym jak zwykle stylu.

ta fotka urokliwa

dziękuję za zaproszenie w kolejnym tygodniu zobaczę te najnowsze wrzosowiska to zdam relację na O. a tymczasem lecę po gazetę coby poczytać o Twoim ogrodzie i do pracy w swoim bo poprzeczka tak idzie w górę że ja nie wyrabiam
Milka 13:24, 05 wrz 2014

Wrzosy lubię, u ciebie fajnie wyszło, ale one jakoś mnie mniej...chyba miejsce nowe poszukam i dam kwaśną glebę, ale czy na patelni sobie poradzą?
Richie 21:51, 08 wrz 2014

Milka napisał(a)
Wrzosy lubię, u ciebie fajnie wyszło, ale one jakoś mnie mniej...chyba miejsce nowe poszukam i dam kwaśną glebę, ale czy na patelni sobie poradzą?

Irenko wrzosy Cię lubią tylko o tym nie wiesz... Wymieszaj 3 części kwaśnej ziemi i 1 rodzimej, rozluznij bryłe korzeniową i na chwilę je zanóż w wodzie. U mnie rosną na patelni i dają radę, tylko trzeba podlewać bo lubią wilgoć
jula81 22:21, 08 wrz 2014

Ryśku,zauważyłam u Ciebie klonika czerwonego pomiędzy wrzosami.Powiedz mi czy już zimował u Ciebie i czy wymaga okrycia na zimę,bo różnie słyszałam.Jak Ty z nim postępujesz? ?
Richie 22:35, 08 wrz 2014

jula81 napisał(a)
Ryśku,zauważyłam u Ciebie klonika czerwonego pomiędzy wrzosami.Powiedz mi czy już zimował u Ciebie i czy wymaga okrycia na zimę,bo różnie słyszałam.Jak Ty z nim postępujesz? ?

Jula, to klon palmowy Dissectum Garnet szczepiony na pniu posadzony w tym roku. Na zimę go okryję bo młode okazy klonów zawsze zabezpieczam i nigdy nie miałem po zimie z nimi problemów a mam ich 9.
jula81 22:39, 08 wrz 2014

Richie napisał(a)

Jula, to klon palmowy Dissectum Garnet szczepiony na pniu posadzony w tym roku. Na zimę go okryję bo młode okazy klonów zawsze zabezpieczam i nigdy nie miałem po zimie z nimi problemów a mam ich 9.

Ryśku co zimę zabezpieczasz je przed mrozem czy tylko przez pierwsze zimy?
Pytam bo mam ochotę zakupić tylko boję się że nie przetrwają zimy .
edytuję: najbardziej narażone na przemarznięcie jest chyba miejsce szczepienia ,prawda? gałązki też?