Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kondziowy ogrod cz II 13:03, 07 lip 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Napatrzeć się nie mogę na Twoje rabaty, tyle kolorów, faktur...miodzio. Ogród musi pięknie pachnieć
Pytanko mam: jak długo rośnie u Ciebie ten winobluszcz? Coś sypałeś mu do dołka przed posadzeniem?
U mnie przy tarasie na drabinkach rosną wiciokrzewy, a jesienią przy słupkach posadziłam rdest auberta i winobluszcz trójklapowy. Wszystko rośnie, ale bardzo wolno. Nawet rdest się zatrzymał. Pomyślałam o winobluszczu, u Ciebie pięknie wygląda. Napisz co z nim robisz, będę wdzięczna
Pozdrowionka ślę.

nic z nim nie robie do dołka tez nic nie sypalem winobluszcz jest u mnie od 2010 października ma jedna wadę trzeba go zawieszać bo nie jest łapczywy
Kwiaty z ogródka Marty :) 13:03, 07 lip 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
rzut okiem na liliowce, które ubóstwiam

Wspaniałe, podziwiam i zachwycam się
Kwiaty z ogródka Marty :) 13:02, 07 lip 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

Piękne widoki

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:58, 07 lip 2014

Do góry
Agcia napisał(a)
Kolejny bukiecik i czosnki:

Ślicznie i wspaniale
Bukiecik znów zachwyca !

Pozdrawiam serdecznie

Ogród cichy i przytulny 12:56, 07 lip 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Ciąg dalszy różu niczym w ogrodzie Barbi a ja z nią nie mam nic wspólnego więc skąd ten kolor???

Asieńko piękne zdjęcia Cudowny zaczarowany tajemniczy kwiecisty ogród

Hortki rewelacyjne!

Bajecznie!!!

Pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:55, 07 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Miło mi Kasiu, to dodam jeszcze wczorajsze już zjedliśmy 3 pomidorki

skończyły się czasy tunelu foliowego i dużych pomidorów, zostały donice i malutkie "pryszcze" ale też smaczne, bo swoje

slicznosci kuleczki az szkoda zrywac

moje z nasionek byly takie nedzne ze prawie je wyrzucilam, ale jak zaczely rosnac to juz nie mialam gdzie wsadzac i w koncu mam w 3 donicach z 5 krzakow na rabatkach kwiatowych

Aniu, a jakie sa wg ciebie szanse z ta zarazą ? bo pojawily ni sie plamy na kolejnym krzaku
Dla odmiany czas na zmiany... 12:53, 07 lip 2014

Do góry

Cudeńka
z różowymi kwiatkami co to za roślinka ?

Naparstnica wspaniały okaz Pozdrawiam
Mały ogród Julki 12:51, 07 lip 2014

Do góry

Mały ogród Julki 12:50, 07 lip 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
zdj. z dn.07.07.2014

Jula czarujesz piękny ogród

Pozdrawiam serdecznie
Nasz przydomowy ogródek 12:48, 07 lip 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Kwieciście, bajecznie i cudnie!

Pięknie Zbyszku

Pozdrawiam
Mały ogród Julki 12:48, 07 lip 2014

Do góry
zdj. z dn.07.07.2014

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:45, 07 lip 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Edytko,Zbyszku, dziękuję za odwiedziny i pamięć o mnie.
W cieniu 25 Celsjusza,
Hania z domu się nie rusza.
A z uwagi na upały
w kącie smęcą się sandały,

Ale ruchu trzeba zażyć,
choć o działce można marzyć.
Giczołami więc se macham
podśpiewując ucha cha cha.

Lekarz kazał fikać nodze,
leżeć plackiem na podłodze,
by krążenie w ciele wzbudzić,
będąc w domu się nie nudzić.

Gimnastyka,gimnastyka,
Hania nóżką sobie fika,
raz wyrzuty, raz rowerek
a wieczorem na spacerek.

Haniu jaka wena z truskaweczkowym środkiem co to za cudeńko ?

Pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:44, 07 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, popatrzyłam , tak na bogato się zrobiło i wypasione te rabaty Niezła jesteś w upychaniu bylin Róże czerwone u Ciebie - strzał w dziesiątkę. Energetycznie, jak zawsze.

Danusiu, bardzo ci dziękuję i również za to Tobie i wszystkim innym, którzy nie krytykowali moje początki...jak popatrzę na foty ogrodu sprzed 2 lat...straszne, ale na plus teraz, że tak wiele udało się zmienić
jedne miejsca mam ogniste, a inne wytonowane....niemniej latem nawet, jak coś się gryzie aż tak mnie nie razi o dziwo

a tu pokazuję kostrzewę, tę co sporo za nią płaciłam, jestem nią zachwycona, tym bardziej, że sprawdziłam jedną rzecz, kwiatostany lekko się wyciąga i zostaje śliczna kępa bez skubania, natomiast zwykła kostrzewa jakoś i mnie specjalnie nie zachwyca
fot.1 odmianowa, ma jakby 3 kolory i jest wysoka.....fot.2 zwykła

to jeszcze parę ujęć
te tawułki bardzo pasują do Twoich burgudnowych...taki jasny róż...prawie biel.....i Monarda w twoim kolorze
Kondziowy ogrod cz II 12:41, 07 lip 2014

Do góry
Napatrzeć się nie mogę na Twoje rabaty, tyle kolorów, faktur...miodzio. Ogród musi pięknie pachnieć
Pytanko mam: jak długo rośnie u Ciebie ten winobluszcz? Coś sypałeś mu do dołka przed posadzeniem?
U mnie przy tarasie na drabinkach rosną wiciokrzewy, a jesienią przy słupkach posadziłam rdest auberta i winobluszcz trójklapowy. Wszystko rośnie, ale bardzo wolno. Nawet rdest się zatrzymał. Pomyślałam o winobluszczu, u Ciebie pięknie wygląda. Napisz co z nim robisz, będę wdzięczna
Pozdrowionka ślę.

I co dalej w moim ogrodzie ? 12:40, 07 lip 2014

Do góry
i dodatkowo nowe zdjęcia z dzisiejszego dnia
Chopin pokazuje swe piękności a i lawenda się pozbierała troszkę
Brakuje mi pomysłu co posadzić po zewnętrznej stronie obwódki bukszpanowej.. myślałam o tojeści rozesłanej (jak u Sebka )ale nie wiem czy nie za sucho byłoby jej -to ściana południowa i dość grzeje ,poprostu jak na patelni .

Mój "Ogród" 12:39, 07 lip 2014

Do góry
Generalnie, to O. spowodowało trochę inne spojrzenie na rośliny i poniekąd zmianę gustu. Obserwując Wasze ogrody, zapałałam miłością do traw i hortensji. O ile tych pierwszych nigdy nie hodowałam, o tyle hortensje posadziłam jako pierwsze na działce. Były w tym miejscu, gdzie teraz są róże. Nie udały się. Być może ze względu na całodzienne słońce, być może moja zwykła niewiedza. Były to hort. ogrodowe (o ile dobrze pamiętam). Teraz znalazły u mnie miejsce hort. bukietowe(Anabelle, Anabelle strong, Vanille Fraise, Diamant Rouge, itp.) W tej chwili są co prawda w stanie agonalnym (zbyt długo stały w domu), ale mam nadzieję, że po wsadzeniu w miejsce docelowe odżyją.

Muszę też koniecznie pozyskać miskanty, rozplenice i carexy. Mam nadzieję, że moje rozrosną się na tyle, że będę je mogła pozyskać od siebie samej. Na razie Miskan ruszył (przyjął się znaczy)

a te trawki (póki co bezimienne przez moją koleżankę Sklerozę) też ruszyły, ale malutkie są:

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 12:31, 07 lip 2014

Do góry
Chabry mix ..

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:29, 07 lip 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
A króluje lawenda....

Uwiłam wianek

Przepiękny ten wianek!!! a ot jest z lawendy też? bo kurczakos jakoś to inaczej wygląda niż lawenda? czy może to nie rozkwitnięta lawenda została użyta ?
Mój "Ogród" 12:26, 07 lip 2014

Do góry
vagnieszka napisał(a)
i jeszcze pytanie do mądrych głów. Mam taką żurawke:

Z braku innych możliwości chciałabym ją rozmnożyć. Pytanie z kategorii pewnie nie najmądrzejszych, ale cóż..: czy mogę ją zwyczajnie podzielić (kępka wygląda, jakby składała się z paru Żurawek). Jeżeli tak, to kiedy najlepiej to robić (teraz, na jesieni czy na wiosnę) i w jaki sposób (wykopać, podzielić i wkopać, czy jakoś oddzielić przez oderwanie)

pewnie ze mozesz ja dzielić jak każda byline rozrywasz ją poprostu ale teraz nie bo są duże upały najlepiej wiosna lub jesienią
Mój "Ogród" 12:23, 07 lip 2014

Do góry
i jeszcze pytanie do mądrych głów. Mam taką żurawke:

Z braku innych możliwości chciałabym ją rozmnożyć. Pytanie z kategorii pewnie nie najmądrzejszych, ale cóż..: czy mogę ją zwyczajnie podzielić (kępka wygląda, jakby składała się z paru Żurawek). Jeżeli tak, to kiedy najlepiej to robić (teraz, na jesieni czy na wiosnę) i w jaki sposób (wykopać, podzielić i wkopać, czy jakoś oddzielić przez oderwanie)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies